• 9.160.816 stemmen

Raised by Wolves (2020-2022)

Drama / Sciencefiction | 2 seizoenen

Ontwikkeld door: Aaron Guzikowski

Met onder meer: Amanda Collin, Abubakar Salim en Travis Fimmel

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 3 september 2020

Eerst uitgezonden op: HBO Max (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Raised by Wolves

Twee androids hebben de missie gekregen om ergens op een planeet diep in het sterrenstelsel menselijke kinderen op te voeden. Wanneer de menselijke kolonie dreigt te worden vernietigd door religieuze meningsverschillen, komen de androids erachter dat werken in opdracht van mensen een onderschatte en uiterst ingewikkeld taak is.

Meningen over Raised by Wolves

james_cameron_mm

maandag 12 oktober 2020
Raised by Wolves seizoen 1 Na de spectaculaire eerste aflevering zakt de boel direct een beetje in, vooral door een tijdelijk gebrek aan plot, maar gaandeweg herpakt de reeks zich gelukkig, om toe te werken naar een spannende (en uiteraard deels onbevredigende) finale. Ontwikkeld door Ridley Scott, die ook tekende voor de regie van de eerste twee afleveringen. Zijn gevoel voor kleurgebruik en esthetiek komt duidelijk naar voren- de serie lijkt zich gevoelsmatig af te spelen in hetzelfde universum als Prometheus. Bij vlagen erg goed, dan weer zozo, maar uiteindelijk heb ik toch wel zin in het reeds aangekondigde tweede seizoen.
avatar van cogmios

cogmios

donderdag 3 augustus 2023
Raised by Wolves seizoen 1 Beste serie die ik sinds lange tijd gezien heb en veel interessante elementen om over na te denken. Het lezen van de comic helpt bij wat achtergrond bij het snappen wat de necromancers zijn en de de strijd tussen de atheïsten en de gelovigen en is interessant omdat het aanschurkt tussen de strijd tussen links en rechts en uiteindelijk ergens in de toekomst de strijd tussen de wetenschap en de uiteindelijke AI die samenvoeging is van alle wetenschappen die de mens probeert te helpen bij het begrijpen dat er geen God is en dus gebeden onzin zijn alsmede "wat dan als de wereld vernietigd wordt" en we alles opnieuw zouden kunnen proberen op een andere plek? Deed me denken aan het verhaal van Asimov waar de laatste wetenschappers afgesloten proberen de wereld te reden omgeven door waanzinnigen. Met op die nieuwe plek aldaar dan de verwijzing naar bijbelse thema's als de slang en moeder en vader (adam en eva) en andere elementen en verwijzingen. Interesting stuff.
avatar van filmobsessie

filmobsessie

vrijdag 23 oktober 2020
Raised by Wolves seizoen 1 Oke ineens krijgt de hoofdpersoon borsten en oja kan ineens vliegen. Oh en iedereen in 1x hun gezicht doen smelten met n hoge schril en bovennatuurlijke krachten haha hoe verzin je 't!!! Het ziet er allemaal ook nog is heel goedkoop en kneuterig uit en dat van ridley scott? Vraag me af of hij er wel echt achter zit.