• 9.372.347 stemmen

Ontwikkeld door: Walter Ulbrich

Met: Edward Meeks, Raimund Harmstorf en Emmerich Schäffer

Oorsprong: West-Duitsland / Roemenië / Frankrijk

Datum van release: zondag 5 december 1971

Eerst uitgezonden op: ZDF (Duitsland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Der Seewolf

De schrijver Humphrey van Weyden is op een veerboot bij San Francisco op weg naar zijn vriend, als deze door een ander schip geramd wordt en schipbreuk lijdt. Van Weyden wordt door robbenvanger 'Ghost' aan boord gehesen van een boot waarvan Wolf Larsen, bijgenaamd Seewolf, de kapitein is. Hij wordt echter langzaamaan blind. Hij voert een hard en onmenselijk regime. Larsen weigert om op vraag van Van Weyden te stoppen om hem aan land af te zetten en vraagt hem om de regels op zijn schip te accepteren. Na een reeks van vernederingen door Larsen en zijn bemanning, herkent Van Weyden in Wolf Larsen zijn oude vriend, met wie hij als 17-jarige vagebond door het hele land trok. Dag na dag krijgt Van Weyden meer zelfvertrouwen en hij tracht om te ontsnappen van het schip.

Afleveringen

1. 1. Ein Seltsames Schiff

5 december 1971 (1 uur en 30 minuten)

2. 2. Kurs auf Uma

12 december 1971 (1 uur en 30 minuten)

3. 3. Das Land der Kleinen Zweige

19 december 1971 (1 uur en 30 minuten)

4. 4. Die Suche nach einer Verlorenen Insel

26 december 1971 (1 uur en 30 minuten)

Alle Acteurs en Actrices

Maud Brewster

Aloysius Pankburn

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Top klassieker met een geweldige rol van Raimund Harmstorf als de gestoorde Wolf Larsen.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Ik kan me nog goed herinneren dat deze mini serie vroeger in de jaren 70 tijdens de kerst vakantie op de Duitse tv kwam. Vond het toen al een geweldig goeie serie, daarom zou ik die graag nog eens willen zien. Maar ik kan 'Der Seewolf' nergens op geen enkele streamingsite vinden, helaas. Dus mocht iemand weten waar ik deze vinden kan, dan hoor ik dat heel graag.