• 9.372.317 stemmen

Ontwikkeld door: Thomas Cailley en Sébastien Mounier

Met onder meer: Yvan Attal, Garance Marillier en Niels Schneider

Oorspronkelijke taal: Frans

Release datum: donderdag 8 november 2018

Eerst uitgezonden op: ARTE France (Frankrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Ad Vitam

In een wereld waar iedereen gelooft dat de dood eindelijk is overwonnen en mensen voor eeuwig kunnen leven, moeten een agent (Darius, 120 jaar oud) en een opstandige suïcidale jonge vrouw (Christa, 24 jaar oud) de mysterieuze zelfmoord van zeven tieners onderzoeken. Met de belofte van de eeuwige jeugd, waarom zou een groep tieners zo'n daad begaan? Was het een sekte? Een politieke daad? Of misschien een schreeuw om hulp van een hopeloos verloren jeugd - de twee zullen beginnen aan een mysterieus en gevaarlijk onderzoek waaruit geen weg meer terug zal zijn.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Ad Vitam

avatar van Fervet opus

Fervet opus

maandag 2 december 2019
Ad Vitam seizoen 1 Franse SF serie met een interessant onderwerp: in een nabije toekomst is de dood overwonnen. Men kan zich vanaf zijn 30ste laten "regenereren": de achteruitgang v.h. lichaam wordt tenietgedaan, gerepareerd, zeg maar. De enige manier waarop men dood kan gaan is door (zelf)moord, niet door ziektes of ouderdom. Omdat de meesten in principe het eeuwige leven hebben, verandert de maatschappij radicaal. Iemand van 100 jr is dan helemaal niet meer oud, en ziet eruit als 40. De noodzaak om kinderen te krijgen is er niet meer. Halverwege de serie zien we dan ook dat de regering in Frankrijk heeft besloten om voortplanting te verbieden. Uiteraard is er sprake van groeiende overbevolking. En de uitspraak "De jeugd heeft de toekomst" heeft een totaal absurdistische betekenis. De hoofdpersoon (politieman Darius) krijgt de opdracht om de collectieve zelfmoord v.e. groep jongeren (in die toekomst is dat iedereen jonger dan 30) te onderzoeken. Om hem hierbij te helpen schakelt hij de hulp in van Christa, een jongere die in het verleden lid was van zo'n groep. Er volgen verder enkele bijzondere twists in het verhaal. Waar ik zelf moeite mee had, is dat er met bepaalde delen v.h. verhaal niks is gedaan. Want wat was bv. de rol van Odessa? En de groep "compatible" jongeren die zijn afgevoerd? Waar zijn ze naartoe gebracht, en door wie en waarvoor?? En waar ging dat groepje jongeren aan het eind (waaronder Christa) naartoe?? Anyways, vanwege de originaliteit en acteerprestaties: 3 sterren.