• 9.370.069 stemmen

The Putin Interviews (2018)

Documentaire | Miniserie

Show titel: The Putin Interviews

Genre: Documentaire

Afleveringen: 4

Speelduur: 4 uur

Ontwikkeld door: David Tang en Max Arvelaiz

Met: Oliver Stone en Vladimir Poetin

Datum van release: dinsdag 12 juni 2018

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• Videoland Bekijk miniserie via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Putin Interviews

Met een ongekende toegang tot Vladimir Putin's professionele en persoonlijke wereld, interviewde regisseur Oliver Stone de Russische leider meer dan een tiental keren binnen twee jaar. De laatste keer was in februari 2017 na de Amerikaanse verkiezingen. Sinds Putin in 2000 de president van Rusland werd zijn hem nooit eerder zulke diepgaande vragen gesteld, voor zo'n lange periode en zo gedetailleerd door een westerse interviewer. De provocerende Stone opent de gesloten deuren van het Kremlin en Putin's officiële residentie buiten Moskou om zijn ijzige voorkomen te breken, met verrassend resultaat.

Afleveringen

4. Aflevering 4

15 juni 2018 (1 uur)

avatar van Pilou22

Pilou22

Deze documentaire zou iedereen moeten zien nu. Op videoland te zien. Ik heb een andere documentaire over Putin ook gezien op npo-vpro. Maar die is veel eenzijdiger. In de doc van Oliver Stone kun je nog veel beter het strategisch gedachtegoed van Putin volgen.

Opvallend was zijn angst net nadat Jeltsin hem wilde benoemen, dat hij dacht ik moet mijn kinderen veilig ergens heen brengen, jeej, wat een angst. En dat hij vijf moordpogingen had meegemaakt, kan geklets zijn, maar als het waar is wordt elk mens daar paranoia van.

Als je het vanuit Putin bekijkt is de Oekraine een dreigende vazalstaat van de VS en is Nederland dat allang.