• 9.370.978 stemmen

Ontwikkeld door: Mark Shirrefs en John Thomson

Met onder meer: Gosia Piotrowska, Zbych Trofimiuk en Heather Mitchell

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 9 januari 1995

Eerst uitgezonden op: Nine Network (Australië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Spellbinder

Op een schoolexcursie in de Blue Mountains komt Paul door een ongeluk terecht in een parallelle wereld. De wereld is gelijkaardig aan de onze, maar primitiever van aard. Paul probeert zich zo goed mogelijk staande te houden in deze nieuwe wereld, waarin de primitieve bevolking blijkt te worden geregeerd door zogenaamde Spellbinders. Deze Spellbinders hebben ontdekt hoe ze statische elektriciteit kunnen opwekken en manipuleren. Deze elektriciteit is de belangrijkste energiebron en wordt opgeslagen in oranje kristallen, een soort van batterijen. Ze gebruiken dit om zich voor te doen als magiërs. Met name de Spellbinder Ashka, die in het geheim een staatsgreep plant tegen haar meesters, de regenten, is erg in Paul en zijn wereld geïnteresseerd. Ze probeert via Paul sterkere wapens en technologie in handen te krijgen om zo de macht over te kunnen nemen.

Meningen over Spellbinder