• 9.161.412 stemmen

Ontwikkeld door: Pontus Edgren en Martina Håkansson

Met onder meer: Hanna Ardéhn, Felix Sandman en Reuben Sallmander

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: vrijdag 5 april 2019

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Quicksand

Maja Norberg is een alledaagse, doorsnee scholiere die een rustig leven leidt. Daar komt geregeld een hoop tienerdrama bij kijken, maar niks bijzonders. Tot op een dag haar leven verandert. Norberg wordt beschuldigd van moord nadat een tragedie plaatsvindt op haar middelbare school. De anders zo rustige rijke buurt wordt danig opgeschud. Maar tijdens de rechtszaak wordt duidelijk wat voor relatie ze had met vijf andere studenten, haar ouders en een leraar. Is Maja echt de moordenaar of gewoon een ander slachtoffer?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Quicksand

avatar van Shaky

Shaky

vrijdag 24 mei 2019
Quicksand seizoen 1 Zeer sterk begin en ik ging zitten voor een heerlijke mini-serie. Helaas kakt het geheel behoorlijk in en waar ik heel slecht tegen kan is dat extreem Amerikaanse einde: alles komt goed en iedereen leeft nog lang en gelukkig. Het einde heeft dan ook zeker een dikke halve ster gekost. Na aflevering 1 wordt het helaas ook behoorlijk voorspelbaar, maar het scheelt dat de uitwerking prima is. Er wordt sterk geacteerd en het tempo blijft voldoende hoog. Het absurd slechte einde blijft echter als een nare nasmaak achter en dat is zonde.

james_cameron_mm

woensdag 22 mei 2019
Quicksand seizoen 1 Prima zesdelige zweedse Netflix-original. Sterk verhaal, gelukkig niet al te complex of gekunsteld, rustig en zelfverzekerd verteld. Een dergelijk gevoelig onderwerp staat of valt met de akteurs, die hier gelukkig zonder uitzondering uitstekend zijn. Fijn ook om eens een serie te zien zonder geforceerd open einde. We hoeven in dit geval niet bang te zijn voor een tweede reeks.