• 9.372.301 stemmen

Oorsprong: België

Ontwikkeld door: Dick Durver

Met onder meer: Agnes de Nul, Ludo Hellinx en Paul Ricour

Release datum: woensdag 5 oktober 1994

Eerst uitgezonden op: TV2 (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Interflix

Felix Haantjes runt Interflix, een soort uitzendbureau dat alleen uit zichzelf bestaat. Alleen is Felix lang niet zo slim als hij zichzelf voordoet en moet hij regelmatig beroep doen op Victorienne Kiekens, zijn poetsvrouw. Ook Pol Tack, uitbater van café De Nul Promille, schiet vaak te hulp, alsook serveerster Katja en vaste stamgasten als Hilarius van Hoplinus en Comissaris Van Pas. Via Interflix vallen deze Ravenburgers van het ene in het andere avontuur.

Meningen over Interflix

avatar van Esteban

Esteban

dinsdag 22 januari 2019
Interflix seizoen 1 Intro Interflix - YouTube De opvolger van Postbus X. In begin was het toch wel even wennen dat uitgerekend Felix Haantjes de hoofdrol overnam, terwijl Paul Ricour eerder een supporting rol werd in vergelijking met de voorgangers in deze serie-reeks. Ik weet nog dat ik dit toch wat minder vond dan Postbus X, maar begon er dan ook wat te oud voor te worden. Desalniettemin toch graag gekeken. Ludo Hellinx speelde zijn rol wal met enorm veel plezier, dat hielp. En om nog eens te herhalen wat ik eerder bij Postbus X schreef: Ik blijf het overigens een bijzonder fijn detail vinden hoe Postbus X met drie andere series verbonden is. Rode draad is het personage Pol Tack, deze was voor het eerst te zien in het iets minder bekende De Opkopers (1977-1982), werd detective in het allom geliefde Merlina (1983-1988) en ging vervolgens als journalist aan de slag in Postbus X (1988-1992), waar ook Commissaris Stapel (Merlina) opnieuw opduikt. Felix Haantjes, een populair randpersonage uit Postbus X, krijgt vervolgens de hoofdrol in Interflix (1994-1997) en ook daar is Pol weer deel van het team. Commissaris Van Pas (Postbus X) is ook regelmatig te zien in Interflix. Het personage Pol heeft dus 20 jaar meegedraaid. Ik zou ze als volgt ranken: 1 | Postbus X 2 | Merlina 3 | Interflix 4 | De Opkopers