• 9.498.826 stemmen

Ontwikkeld door: Paul Abbott en John Wells

Met onder meer: William H. Macy, Emmy Rossum en Jeremy Allen White

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: zondag 9 januari 2011

Eerst uitgezonden op: Showtime (Verenigde Staten)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • HBO Max Bekijk via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Shameless

Frank Gallagher is de trotse vader van zes knappe, onafhankelijke kinderen, die beter af zouden zijn zonder hem. Het beetje geld dat ze nog hebben besteedt Frank in de kroeg totdat hij bewusteloos op de vloer ligt. Ondanks dat weten de kinderen steeds manieren te vinden om toch op te groeien. Het is wellicht geen familie zoals je ooit eerder bent tegengekomen, maar ze verontschuldigen zich er ook niet voor hoe ze zijn.

Seizoenen

Komt er een Shameless seizoen 12?

Acteurs en Actrices

Kevin Ball

Meningen over Shameless

Killkong

maandag 30 oktober 2023
Shameless seizoen 1 Deze serie over een alleenstaande vader die alcoholist is (en een heleboel gestoorde kinderen heeft) zou er best wel mee doorkunnen moest ze geen goedkope Amerikaanse remake zijn van een veel grappigere Engelse versie. Ik ben nog maar net begonnen aan aflevering 4 en ben al aan het twijfelen of ik wel ga verder kijken. Of ik alle 9 seizoenen ga bekijken is dus zeer twijfelachtig. Als je de Engelse versie nog niet gezien hebt kan je het een kans geven, als je kan kiezen ga zeker voor de Engelse versie.
avatar van Shaky

Shaky

zaterdag 29 augustus 2026
Shameless seizoen 5 Het GTST-gehalte wordt alsmaar hoger. Ik had gehoopt op iets meer diepgang of de focus op de zware onderwerpen die de serie aanstipt; helaas kunnen die momenten bij elkaar opgeteld misschien net 1 aflevering vullen. Verder is het vooral heel veel opvulling. De laatste paar afleveringen gaan het tempo en niveau uiteraard omhoog (we moeten natuurlijk wel het volgende seizoen willen zien), maar dat kan niet verbloemen dat 12 afleveringen van ruim 50 minuten per aflevering gewoon veel te veel is om een niveau vast te kunnen houden. Slecht vind ik het nergens, maar ik ben niet zo'n soap fan en dan beginnen de afleveringen zich toch wel lang te trekken.