• 155.402 films
 • 9.295 series
 • 27.650 seizoenen
 • 604.216 acteurs
 • 346.236 gebruikers
 • 8.760.188 stemmen
Avatar
 
banner banner

A Discovery of Witches (2018-2022)

Drama / Fantasy | 3 seizoenen
3 seizoenen
3,84 37 stemmen + Mijn stem

Status: Beëindigd

Genre: Drama / Fantasy

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Kate Brooke en Kate Brooke

Met onder meer: Teresa Palmer, Matthew Goode en Edward Bluemel

IMDb beoordeling: 7,8 (55.915)

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 14 september 2018

Eerst uitgezonden op: Sky1 (Verenigd Koninkrijk)

 • On Demand:

 • Videoland Bekijk via Videoland
 • SkyShowtime Bekijk via SkyShowtime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot A Discovery of Witches

Diana Bishop, een historicus en onwillige heks, ontdekt onverwachts een betoverd manuscript in de Bodleiaanse bibliotheek van Oxford. Deze ontdekking dwingt haar terug in de magische wereld, om de geheimen te ontrafelen die het boek heeft over magische wezens. Ze krijgt hulp van de mysterieuze geneticus en vampier, Matthew Clairmont. Ondanks een lang gekoesterd wantrouwen tussen heksen en vampieren, vormen ze een alliantie en gaan ze op pad om het boek te beschermen en de verborgen mysteries op te lossen, terwijl ze dreigingen uit de schepselswereld ontwijken.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Externe links

Social Media

Acteurs en Actrices

Acteurs en actrices

Diana Bishop

Matthew Clairmont

Marcus Whitmore

Satu Järvinen

Peter Knox

Sylvia Firth

Sarah Bishop

Gillian Chamberlain

Miriam Shepherd

Baldwin Montclair

Video's en trailers

Alle Media

Meningen over A Discovery of Witches

Let op: Onderstaande reviews en/of comments zijn slechts een willekeurige greep van het totaal. Wanneer je een review wilt schrijven of een comment wil plaatsen kan dat op een seizoenspagina.

uBro

 • 1 berichten
 • 2 stemmen
vrijdag 11 juni 2021
A Discovery of Witches seizoen 1 Ik ben erg onder de indruk van deze serie en hoop dat er nog meer vervolgen komen. Het is zeer goed verfilmt en is geen love story zoals ik hier enkele opmerkingen lees. Het verhaal gaat over het mysterie van de nooit gevonden/verdwenen boeken en sages, welke al eeuwen lang in de fantasie wereld van velen bestaan of misschien zelfs echt hebben or echt bestaan. We zullen het nooit weten of bewezen zien Want in Afrika leeft al eeuwenlang een stam die volgens de legendes waakt over de Ark van het verbond welke jaren achter elkaar door dezelfde bewaker word beschermd. Niemand krijgt toegang zo niemand kan vertellen of het waar is of niet, zeker is dat deze bewakers hun leven geven om het geheim te bewaren. Fantasie of werkelijkheid laat ik aan de lezer over. Feit is dat historisch bewijs het verhaal lijkt te bevestigen dat er werkelijk een pelgrim tocht die kant op is gegaan. Maar hoe kan je nog echt met zekerheid dingen beweren, die plaatsvonden zonder echt tastbare bewijzen. De waarheid zullen wij mogelijk nooit meer achterhalen, want er zijn al teveel raadselachtige vondsten gedaan, waar nog steeds geen mens een verklaring of zekerheid over kan geven. Terugkomend op deze serie het is ontzettend goed verfilmt en al helemaal niet saai. Ben het eens met Pompidou dit is echt zeer goed is gemaakt. De acteurs tonen superieur acteer werk, en de acties in het verhaal zijn geweldig verweven met de eeuwenoude sages en mythen. Het is echt heel wat beter dan de lords of the rings welke toch echt ook een zeer indrukwekkende verfilming is van het meesterlijk geschreven werk. De opbouw lijkt wat langzaam maar nadien begrijp ik dat je eigenlijk voorbereid word op wat nog komen gaat, je word langzaam in het verhaal gezogen en baalt als je moet wachten om verder te kunnen kijken/lezen. Want jawel ik heb het boek ook gelezen, wat nu dan ook echt super sterk is verfilmt, ik heb zelfs bij deze serie met veel ongeduld op de volgende delen moeten wachten Zelden heb ik zo een hoop emoties ervaren achter elkaar in een serie, nog niet eerder heb ik meegemaakt dat ik zo onder de indruk ben geweest van een boek verfilming. Dat het begin wat langzaam opbouwt komt denk ik uit het feit dat men je langzaam wilde laten wennen aan deze fantasiewereld en je voor te bereiden op wat er gaat komen. Ik kan haast niet wachten op meer delen van dit in mijn ogen epische werk. Echt de moeite waard om het te bezitten en na een poos nog eens weer te bekijken. Ik durf zelfs te stellen dat dit nog beter is dan The lord of the rings ( de ringenmeester )
avatar van Pompidou

Pompidou

 • 2 berichten
 • 3 stemmen
woensdag 2 januari 2019
A Discovery of Witches seizoen 1 Gedurende de kerstdagen heb ik het eerste seizoen (8 afleveringen) in één ruk uitgekeken. Ik vond het heerlijk wegkijken. Boeiend verhaal met goed acteerwerk! Het is niet zomaar magische en bovennatuurlijke onzin, maar een perfecte mix van geschiedenis, mythen, fictie, spanning en romantiek. Prachtige landschappen, geweldige beelden, interessante personages en verhaal. Ik kan niet wachten om meer te weten te komen in volgende afleveringen.
avatar van renzoroy

renzoroy

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen
zaterdag 6 oktober 2018
A Discovery of Witches seizoen 1 De pilot vond ik maar vrij saai. Gebeurde niet echt veel. Dit zijn trouwens echt de meest vage vampieren ooit..... Lopen gewoon in de zon, ze zijn totaal niet bleek, ze bijten geen mensen tot nu toe....