• 9.369.469 stemmen

Ontwikkeld door: Charlie Brooker

Met: Kevin Eldon, Jaime Winstone en Andy Nyman

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: maandag 27 oktober 2008

Eerst uitgezonden op: E4 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dead Set

Tijdens een fictionele versie van het populaire televisieprogramma Big Brother, breekt er een zombie-epidemie uit. De huisgenoten die meedoen aan Big Brother zijn hier echter niet van op de hoogte en terwijl heel Engeland in puin begint te raken, leven de bewoners van het Big Brother Huis hun televisieleventje. Totdat het ook daar misgaat.

Afleveringen

1. 1. Outbreak

27 oktober 2008 (28 minuten)

Het is tijd om iemand uit het Big Brother huis te stemmen in het gelijknamige televisieprogramma. Er is echter iets aan de hand; er vinden opstanden plaats in heel het land. Scot Pippa wordt uit het huis gehaald en Davina McCall interviewt hem. In de tussentijd gaat het helemaal mis en Engeland wanneer er sprake blijkt te zijn van een zombie uitbraak.

2. 2. Can the Housemates Keep Angel Alive?

28 oktober 2008 (28 minuten)

Na een ontmoeting met een zombie, loopt Riq de overlever Alex tegen het lijf. Ze werken samen en weten te ontsnappen aan de zombies. Patrick begint zich te realiseren dat hij vastzit in de greenroom samen met Pippa. Grayson probeert Angel te redden, met wie het steeds slechter gaat.

3. 3. Live Feed

29 oktober 2008 (28 minuten)

Kelly, Marky en Space weten het tot de supermarkt te redden waar ze zoveel mogelijk voedsel proberen in te slaan. Zombies liggen echter overal op de loer. Riq zet de televisie aan en ziet dat Big Brother nog steeds live wordt uitgezonden.

4. 4. Running

30 oktober 2008 (28 minuten)

Patrick en Pippa voeren een ultieme poging uit om de zombieaanval te overleven. Riq en Alex komen in een levensgevaarlijke situatie terecht. Joplin heeft een vermoeden hoe de zombie epidemie is uitgebroken.

5. 5. A Way Out

31 oktober 2008 (28 minuten)

Riq en Kelly worden herenigd en Patrick wordt vastgebonden wanneer hij het huis probeert te verlaten en daarmee de rest in gevaar brengt. Joplin staat echter achter de ideeën van Patrick en samen proberen ze te ontsnappen. De zombies hebben ondertussen het huis bereikt.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Ik vond het maar middelmaat al denken mijn collega stemmers op MM hier anders over Dead Set (2008) - MovieMeter.nl

avatar van Boeikens

Boeikens

De eerste 30 minuten waren eerder teleurstellend. Langzaam, saai en vervelend, die hele Big Brother voorstelling. Eenmaal de zombie-uitbraak begint uit te breiden begint het dan ook eindelijk wat interessanter te worden. Hoe verder we vorderen hoe beter de gore en het verhaal loopt dan ook heel wat beter. Toch blijf ik het camerawerk vaak storend vinden en zitten er erg vervelende personages bij.