• 9.369.537 stemmen

Ontwikkeld door: Henrik Björk

Met onder meer: Moa Gammel, Göran Ragnerstam en Richard Forsgren

Oorspronkelijke taal: Zweeds

Release datum: maandag 16 februari 2015

Eerst uitgezonden op: SVT1 (Zweden)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Jordskott

Jordskott is een aangrijpende Scandinavische thriller uit Zweden. Zeven jaar na de verdwijning van haar dochter Josefine, is de politieonderzoeker Eva Thörnblad nog steeds bezig om het verdriet van haar verlies te verwerken. Hoewel haar dochter zou zijn verdronken, denkt Eva zelf dat iemand haar kind op die noodlottige dag bij het Silverhöjd meer meenam. Wanneer een jonge jongen wordt vermist in hetzelfde bos, verdiept Eva zich in het duistere mysterie dat haar achtervolgt. Als ze is betrokken in het onderzoek leert ze dat er veel diepe en donkere krachten in werking zijn gesteld. Eva wordt nu geconfronteerd met de moeilijkste van alle vragen: hoe ver is ze bereid te gaan om de enige van wie ze houdt te beschermen?

logo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Jordskott

avatar van AniSter

AniSter

maandag 7 december 2020
Jordskott seizoen 1 Ontzettend goed in elkaar gezet mysterie. Dat is trouwens het genre dat veel beter bij deze serie past dan misdaad/thriller. Het is een lange zit, dik 9 uur, maar absoluut de moeite waard; boeiend en spannend van begin tot einde, gespeeld door een prima cast. Jammer van enkele missers in het plot, maar dat viel in het niet bij het totale verhaal. Als mysteries jouw ding is, daarbij ook nog van Scandinavische verhalen houdt, dan is dit een echte aanrader.
avatar van james_cameron

maandag 4 maart 2024
Jordskott seizoen 1 Niet helemaal geslaagde tiendelige zweedse televisieserie, die begint als mysterieus misdaaddrama maar al snel afbuigt richting fantasy en folklore. Een richting waar ik helaas niet zo veel mee kan. Eigenlijk wordt alles steeds vlakker en vooral suffer naarmate de reeks vordert. Tegen de tijd dat de climax zich aandiende was ik er eigenlijk al klaar mee. Degelijk en sfeervol in elkaar gezet, maar gewoonweg niet boeiend en spannend genoeg.