• 9.370.543 stemmen

Ontwikkeld door: Joseph Barbera

Met onder meer: George O'Hanlon, Penny Singleton en Daws Butler

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: 23 september 1962

Eerst uitgezonden op: ABC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The Jetsons

The Jetsons is een geanimeerde sitcom die de Amerikaanse cultuur en lifestyle van de toekomst laat zien. Zo komen er intelligente robots, aliens, hologrammen en bizarre uitvindingen voorbij. Centraal staat de familie Jetson, met vader George Jetson aan het hoofd. De overige familieleden zijn moeder Jane, dochter Judy, zoon Elroy, huishoudrobot Rosey en het robothondje Astro.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

George Jetson (stemrol)

Jane Jetson (stemrol)

Elroy Jetson (stemrol)

Judy Jetson (stemrol)

Rosie (stemrol)

Astro (stemrol)

Cosmo S. Spacely (stemrol)

Orbitty (stemrol)

Jet Screamer (stemrol)

Meningen over The Jetsons

avatar van brawljeff

brawljeff

maandag 22 mei 2017
The Jetsons seizoen 1 Eén van de vaste series die ik als kind na het avondeten keek op Cartoon Network (samen met Flintstones, Addams Family, Powerpuff Girls en Looney Tunes geloof ik). Dit vond ik persoonlijk de minste serie van dat rijtje, maar ik heb hier wel hele goede herinneringen aan. Dat introfilmpje alleen al was geweldig. Hanna-Barbera heeft prachtig materiaal afgeleverd in de 20e eeuw. Grappig om te zien hoe men destijds over de toekomst dacht. Een aantal uitvindingen zijn werkelijkheid geworden, maar sommige ideeën slaan natuurlijk nergens op en zijn zelfs al achterhaald. De tekenstijl is simpel Amerikaans en vind ik persoonlijk erg lekker wegkijken. Wellicht binnenkort weer eens een aflevering kijken, om nostalgische herinneringen op te halen. Man, wat miste ik Cartoon Network toen dat ineens uit de meeste televisiepakketten in Nederland verdween...