• 9.195.993 stemmen

Ontwikkeld door: Malin-Sarah Gozin

Met onder meer: Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom en Ruth Becquart

Oorspronkelijke taal: Nederlands

Release datum: maandag 3 september 2012

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Clan

Sinds de vroege dood van hun beide ouders vormden vijf zussen een hechte clan, tot één van hen, Goedele, plots trouwde en op die manier haar vier zussen in de steek liet. De vier zien echtgenoot Jean-Claude als oorzaak van alle ellende en beramen een plan om hem uit de weg te ruimen.

logo tmdbimage

Seizoenen

Komt er een Clan seizoen 2?

Acteurs en Actrices

Meningen over Clan

avatar van AOVV

AOVV

woensdag 1 november 2017
Clan seizoen 1 Sterke Vlaamse reeks rond het mysterieuze sterfgeval van De Kloot, de weinig geliefde man van Goedele Goethals. Toen dit in 2012 uitkwam, vond ik het meteen erg goed. Deze week heb ik de reeks nog eens herbekeken, en ondanks enkele pijnpuntjes die me opvallen, blijft het nog steeds goed. De cast is alvast om over naar huis te schrijven, met voornamelijk vrouwelijke hoofdrollen. Goedele heeft namelijk nog vier zussen, die elk een grote hekel hebben aan haar man. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat zij enkele complotten (het één al bizarrer dan het andere) hebben gesmeed om De Kloot om zeep te helpen. Die plannen nekken echter steeds, en daarin schuilt de tragische humor, een ander, onbedoeld slachtoffer. Clan heeft geen vervolg gekregen, en dat was ook niet logisch geweest. De finale-aflevering geeft voldoening (enkel het einde, na de biecht van Goedele, komt wat te makkelijk over), alles komt bij mekaar. Van de vijf zussen viel me vooral Bibi op, een rol van Ruth Becquart. Zij draagt, te wijten aan een ongeluk, een ooglapje, en doet erg denken aan het personage Elle Driver uit de Kill Bill-films van Tarantino. Geinig is dan ook de verwijzing naar die films, wanneer zij in een bepaalde scène een DVD van één van beide films (ik weet niet meer welke) vasthoudt. Naast deze hoofdrollen schittert vooral toch Dirk Roofthooft als De Kloot. 4 sterren

Multivitamine_mm

maandag 25 mei 2020
Clan seizoen 1 Alleen dat einde is dan weer jammer, Remy zou beter verdienen. Als je de kans hebt (iedereen heeft die ), ga deze serie kijken.
avatar van Kronos

Kronos

dinsdag 27 april 2021
Clan seizoen 1 Ben ik mee bezig. Wordt momenteel heruitgezonden op VTM.