• 11.298 nieuwsartikelen
 • 163.495 films
 • 10.415 series
 • 30.336 seizoenen
 • 618.122 acteurs
 • 193.932 gebruikers
 • 9.027.145 stemmen
Avatar
 
banner banner

Clan - Seizoen 1 (2012)

3,76 40 stemmen

Alternatieve titel: The Out-Laws

IMDb beoordeling: 7,9 (1.177)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 20 minuten

Ontwikkeld door: Malin-Sarah Gozin

Met: Barbara Sarafian, Kristine Van Pellicom en Ruth Becquart

Oorsprong: België

Datum van release: maandag 3 september 2012

Eerst uitgezonden op: VTM (België)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Clan

Sinds de vroege dood van hun beide ouders vormden vijf zussen een hechte clan, tot één van hen, Goedele, plots trouwde en op die manier haar vier zussen in de steek liet. De vier zien echtgenoot Jean-Claude als oorzaak van alle ellende en beramen een plan om hem uit de weg te ruimen.

Afleveringen Seizoen 1 (2012)

 1. 1. Bloedband

  3 september 2012 (50 minuten)

  In het rustige Vredegem maken de vijf zussen Goethals zich klaar voor de begrafenis van Jean-Claude Delcorps. Een paar kilometer verderop in het verzekeringskantoor 'Dewitt & Zonen' proberen Thomas en Mathias Dewitt hun familiebedrijf uit de brand te helpen. Ze krijgen van de verzekeringscontrole een deadline opgelegd om hun licentie te behouden. Maar daarvoor staat de uitbetaling van de levensverzekering van Delcorps in de weg. Door de dubieuze doodsoorzaak van hun overleden klant gaan ze op onderzoek uit...

 2. 2. Inferno

  10 september 2012 (50 minuten)

  Verzekeringsmakelaars Thomas en Mathias Dewitt leggen Eva op het rooster. Ze confronteren haar met een oude schadeclaim, toen Jean-Claudes chalet in de Ardennen uitbrandde. Eva denkt terug aan die gebeurtenis... Bij de jaarlijkse firmaquiz slaagt Jean-Claude er niet in een goede beurt te maken bij zijn baas, tevens de quizmaster. Jean-Claude vernedert daarom dan maar zijn echtgenote.

 3. 3. Leverdag

  17 september 2012 (50 minuten)

  Mathias en Thomas Dewitt voelen de volgende schoonzus aan de tand in de hoop dat zij een steek laat vallen. Maar de Goethalsen zwijgen als de ood en blikken angstig terug op het spoor van vernieling dat hun complot heeft achtergelaten. Eva en Bibi geven niet op na één poging en kunnen de medische kennis van verpleegster Veerle gebruiken. Veerle komt voor een moeilijk dilemma te staan. De nietsvermoedende Bekka verbroedert ondertussen met de excentrieke moeder van Jean-Claude. Terwijl 'de Kloot' zich doodergert aan de eigenaars van het plaatselijke Chinese restaurant. Het complot eist zijn eerste slachtoffer.

 4. 4. Hoogspanning

  24 september 2012 (50 minuten)

  De broers Dewitt schakelen het onderzoek naar de dood van Delcorps in een volgende versnelling. Wanneer de jongste Goethals de verzekeringen over de vloer krijgt, staan ‘Bekka’ en haar zogenaamde begrafenisondernemer Mathias voor een onaangename verrassing. Het wordt een hachelijke situatie, want Rebekka vervolledigde een paar maanden geleden het complot en voedde de klopjacht op ‘De Kloot’ met fatale plannen. Jean-Claude is immers niet de enige die afgelopen jaar verongelukt is. Terwijl de zussen maanden geleden minutieus aan de voorbereidingen werkten voor hun nieuwe moordplan, verzette Jean-Claude zijn zinnen met scoutsleider Roger. Zijn plagerijen ontaardden toen Roger de Vredegemse politie inschakelde.

 5. 5. Oog om Oog

  1 oktober 2012 (50 minuten)

  Mathias probeert Rebekka uit z'n hoofd te zetten en concentreert zich met zijn broer op de mysterieuze 'Bibi'. Enkele maanden geleden ontaardde een Goethals-familie-uitstap in een bloedbad. De ijzige Birgit probeert haar cool te bewaren en wijst met een beschuldigende vinger naar de Kloot. Ze blikt terug op een helse lente waarin Jean-Claude de oorlog verklaart aan het katje van zijn dochter en de Vredegemse Chinezen treitert met zijn gouden gidsen. Moeder Min ontpopt zich tot loslopend wild en Eva zwicht eindelijk voor de avances van collega Frederik. Het moordplan van de zussen scheurt oude wonden uit Birgits verleden open en onthult het geheim achter de ooglap.

 6. 6. In de Knoop

  8 oktober 2012 (50 minuten)

  Wanneer het lijk van Delcorps wordt opgegraven en onderzocht, heerst er bij de broers Dewitt onenigheid. Mathias ontdekt wat Thomas hem al die tijd heeft verzwegen en zoekt troost bij Rebekka. Thomas staat er alleen voor en confronteert weduwe Goedele met het medische dossier van haar echtgenoot. Goedele geeft toe dat de problemen in haar huwelijk van seksuele aard waren. Afgelopen zomer vroeg ze haar zussen om advies maar ze had nooit gedacht dat Jean-Claude zich dit zò zou hebben aangetrokken. Al gauw blijkt dat Jean-Claude niet rouwig is om het seksleven met zijn Moeke. Zijn energie spaart hij op voor collega Frederik.

 7. 7. Professionele Hulp

  15 oktober 2012 (50 minuten)

  Dewitt is nog niet uitgespeeld en voelt opnieuw een nerveuze Veerle aan de tand. Waarom hebben de vier zusjes Goethals afgelopen zomer een privédetective ingehuurd? Veerles onhandige uitleg bevestigt het vermoeden van Dewitt: hier is meer aan de hand. Een bezoek aan een gekneusde Goedele in het ziekenhuis doet het wantrouwen van Eva en Birgit groeien. De mislukte (zelf)moordpoging op 'de Kloot' bemoeilijkt het complot. De zussen besluiten wijselijk om het vuile werk door een huurmoordenaar te laten opknappen...

 8. 8. Kareltje

  22 oktober 2012 (50 minuten)

  De broers Dewitt vangen bot bij de ouders van Jean-Claude: moeder Min is nog steeds spoorloos en vader Gaston lijkt van de aardbodem te zijn verdwenen. Ze bezinnen zich over de schoonzussen en lijsten de motieven op. Mathias confronteert Bekka met de beschuldigingen van zijn broer over Min en de lening. De twee raken verstrikt in een web van leugens en wantrouwen. Een flashback naar drie maanden terug leert ons dat Jean-Claude ondertussen zijn verdachtenboekje aangevuld heeft en zijn pestslachtoffers nauwlettend in de gaten houdt. Frederik verliest zich in dagdromerij en doet een amoureuze move naar zijn baas.

 9. 9. Twee Lijken en een Laatste Plan

  29 oktober 2012 (50 minuten)

  Goedele moet met de broers Dewitt een verdwaasde Min in het opvangtehuis gaan identificeren. De vier zussen beleggen een crisismeeting. De verzekering heeft hen bijna ontmaskerd en Rebekka's dubieuze relatie met Mathias begint gevaarlijke proporties aan te nemen. De nieuwe sporen van Dewitt leiden naar een goeie maand vòòr de begrafenis van de schoonbroer. Roger duikt onverwacht terug op en voedt de waanzin van de schoonbroer. Hij staat voor de onmogelijke opdracht om de puinhoop in de kelder op te ruimen. Rebekka is er niet gerust in en beslist op eigen houtje de Kloot te schaduwen. Ze komt tot een verschrikkelijke ontdekking.

 10. 10. Een Sponsen Pyjama

  5 november 2012 (50 minuten)

  De Kloot is dood. Maar de zussen zijn met hun laatste plan nooit samen tot actie overgegaan. Is Jean-Claude verongelukt? Is een van hen solo slim gegaan? Veerle en Rebekka wringen zich in onmogelijke bochten terwijl Eva en Birgit verdacht rustig blijven. Als de Goethalsen de stemvervormer en het verdachtenboekje van Jean-Claude vinden, openen zich nieuwe pistes naar een mogelijke dader. Goedele, nog steeds in het ongewisse over de mogelijke moord op haar echtgenoot, gaat zich verontschuldigen bij de telefoonslachtoffers terwijl de vier zussen Roger, Frederik, de Chinezen en Ben als verdachten op de rooster leggen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van AOVV

AOVV

 • 348 berichten
 • 1945 stemmen

Sterke Vlaamse reeks rond het mysterieuze sterfgeval van De Kloot, de weinig geliefde man van Goedele Goethals. Toen dit in 2012 uitkwam, vond ik het meteen erg goed. Deze week heb ik de reeks nog eens herbekeken, en ondanks enkele pijnpuntjes die me opvallen, blijft het nog steeds goed.

De cast is alvast om over naar huis te schrijven, met voornamelijk vrouwelijke hoofdrollen. Goedele heeft namelijk nog vier zussen, die elk een grote hekel hebben aan haar man. Het mag dan ook geen verrassing zijn dat zij enkele complotten (het één al bizarrer dan het andere) hebben gesmeed om De Kloot om zeep te helpen. Die plannen nekken echter steeds, en daarin schuilt de tragische humor, een ander, onbedoeld slachtoffer.

Clan heeft geen vervolg gekregen, en dat was ook niet logisch geweest. De finale-aflevering geeft voldoening (enkel het einde, na de biecht van Goedele, komt wat te makkelijk over), alles komt bij mekaar.

Van de vijf zussen viel me vooral Bibi op, een rol van Ruth Becquart. Zij draagt, te wijten aan een ongeluk, een ooglapje, en doet erg denken aan het personage Elle Driver uit de Kill Bill-films van Tarantino. Geinig is dan ook de verwijzing naar die films, wanneer zij in een bepaalde scène een DVD van één van beide films (ik weet niet meer welke) vasthoudt. Naast deze hoofdrollen schittert vooral toch Dirk Roofthooft als De Kloot.

4 sterren


avatar van Multivitamine_mm

Multivitamine_mm

 • 16 berichten
 • 76 stemmen

Alleen dat einde is dan weer jammer, Remy zou beter verdienen.

Als je de kans hebt (iedereen heeft die ), ga deze serie kijken.


avatar van Kronos

Kronos

 • 970 berichten
 • 1357 stemmen

Ben ik mee bezig. Wordt momenteel heruitgezonden op VTM.


avatar van Toontje G

Toontje G

 • 780 berichten
 • 1488 stemmen

Voor de tweede keer gekeken, het is en blijft een geweldige serie.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3600 berichten
 • 1814 stemmen

Stukjes van de Ierse remake (Bad Sisters) gezien, dan besef je hoe verdomd goed Dirk Roofthooft is in de rol van de Kloot. Wat dat betreft slaan ze de plank mis, Claes Bang heeft een totaal andere vibe en het personage krijgt een heel andere lading. Dat hebben ze dan toch niet goed begrepen, denk ik zo.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.