Maria Wern is een Zweedse misdaadserie over de gelijknamige politie-inspecteur die na de dood van haar man met haar kinderen naar het pittoreske Zweedse eiland Gotland verhuist om daar opnieuw te beginnen. Ze heeft moeite met de opvoeding van haar kinderen als alleenstaande moeder, die nog steeds rouwt om de dood van haar echtgenoot. Toch lukt het Maria haar vrouwelijke perspectief en benadering van het leven te behouden in een door mannen gedomineerde omgeving. Ondanks dat ze telkens in aanraking komt met woede, dood en verderf, blijft ze onverzettelijk in een strijd die vaak niet te winnen lijkt.
AniSter
817 berichten
634 stemmen
donderdag 10 maart 2022
Maria Wern seizoen 1
Op zich een prima seizoen 1 van deze serie, echter iets trager qua verloop en iets minder spannend dan de bekendere Zweedse misdaadseries. Een pluspunt vind ik dan weer dat de focus meer ligt op de misdaad dan op de privézaken van de betrokkenen. Mooie locaties en goede cast.