• 9.371.645 stemmen

Ontwikkeld door: Vince Gilligan

Met onder meer: Rhea Seehorn, Karolina Wydra en Carlos-Manuel Vesga

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: vrijdag 7 november 2025

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Apple TV+ Bekijk via Apple TV+
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Plur1bus

Pluribus speelt zich af in een wereld die getroffen wordt door een vreemd verschijnsel: een “geluksepidemie” die zich razendsnel over de aarde verspreidt. Mensen worden plotseling opgewekt, ontspannen en tevreden, een toestand die te mooi lijkt om waar te zijn. Carol, een teruggetrokken schrijfster van historische romans is een van de weinigen die niet besmet raakt en probeert te achterhalen wat er werkelijk aan de hand is.

Meningen over Plur1bus

avatar van Montorsi

Montorsi

dinsdag 2 december 2025
Plur1bus seizoen 1 Mja je kan bij alles wel "woke" roepen in kunst en cultuur wanneer er iets meer ruimte komt voor diversiteit, maar als je even om je heen kijkt op een doordeweekse dag in een middelgrote stad in de VS, dan weet je dat er niet alleen maar heteroseksuele roomblanke en blonde jongens en meisjes meer rondlopen anno 2025. Je daar over opwinden voelt echt als peak boomer gedrag...

Suitehome

zondag 4 januari 2026
Plur1bus seizoen 1 Vince Gilligan, bekend van The X-Files, Breaking Bad en Better Call Saul, laat opnieuw zijn signatuur zien in Pluribus, het negendelig dystopische sci-fi-drama met een twist van Apple TV+. Wie Gilligans eerdere werk kent, herkent meteen zijn thematische fascinatie voor morele ambiguïteit en ongemakkelijke hoofdpersonages. Centraal staat Carol Sturka, overtuigend gespeeld door Rhea Seehorn. Sturka is mogelijk de ongelukkigste mens ter wereld – en tegelijk een van de meest complexe personages in Gilligans oeuvre. Sturka is boos, agressief en sociaal volstrekt onhandig. Ze belichaamt de Amerikaan die liever alles ziet instorten dan werkelijk contact te maken met de mensen om haar heen. Pluribus ontvouwt zich in een rustig, soms zelfs traag en repetitief tempo. De serie is origineel en fijnzinnig, en laat haar geheimen mondjesmaat los. Na elke aflevering blijft een licht ontwrichtend gevoel achter: waar heb ik naar gekeken? De serie weet dát gevoel om te zetten in nieuwsgierigheid. Tegelijk is Pluribus niet perfect. In een tijdperk van eindeloos lawaai is Pluribus een zeldzame verademing. De serie vraagt om aandacht, geduld en reflectie — een oefening in bezinning. Niet alleen voor Carol Sturka, maar ook voor de kijker.

pedro

woensdag 31 december 2025
Plur1bus seizoen 1 Ik begrijp de hype rond deze serie totaal niet, dit zou niet misstaan op de bommazender BBC First. Echt een vreselijk serie vond ik het, en ik was absoluut niet wild van de prestatie van Seeehorn. De eerste aflevering was nog redelijk, maar daarna begon de ellende, ik geraakte echt geirriteerd door deze onzin. Wat een tijdverlies, bij mij één van de zwakste series van het jaar...

Debo_tv

donderdag 25 december 2025
Plur1bus seizoen 1 De eerste aflevering vond ik verfrissend, een concept met enorm potentieel alleen jammer dat daar uiteindelijk niets van terecht is gekomen. Bij aflevering 3 dacht ik. 'gaat er nog wat gebeuren of hoe zit dat?' Na aflevering 9 moest ik constateren dat dit niet het geval is. Ik vind het bijzonder knap dat je 'totaal niets' over 9 afleveringen kan uitsmeren en mensen kan verleiden om de serie af te kijken. Een straf was het nou ook weer niet maar er had zoveel meer in gezeten dan alleen een woke verhaaltje van Apple. Een andere hoofdrolspeelster bv had al een hele verbetering geweest. Anyways, laat ik eens genereus zijn en 2 sterren geven en die zijn dan hoofdzakelijk voor de prestatie van die 9 afleveringen over niets. Hopelijk komt er geen seizoen 2.