• 9.369.514 stemmen

Ontwikkeld door: Allan Hawco, Perry Chafe en Robina Lord-Stafford

Met onder meer: Joséphine Jobert, Allan Hawco en James Purefoy

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: maandag 6 januari 2025

Eerst uitgezonden op: CBC Gem (Canada)

Plot Saint-Pierre

Nadat inspecteur Donny "Fitz" Fitzpatrick van de Royal Newfoundland Constabulary te diep in de duistere activiteiten van een lokale politicus duikt, wordt hij verbannen om te werken in Saint-Pierre et Miquelon (het Franse territorium vlak voor de kust van Newfoundland). De komst van Fitz verstoort het leven van plaatsvervangend chef Geneviève "Arch" Archambault. Alsof het lot het zo heeft bepaald, worden deze twee doorgewinterde agenten — met heel verschillende politievaardigheden en benaderingen — gedwongen om samen misdaden op te lossen. Hoewel de eilanden een schilderachtige toeristische bestemming lijken, verbergt de idyllische façade de ergste vorm van criminele activiteiten.

Acteurs en Actrices

Meningen over Saint-Pierre

avatar van AniSter

AniSter

maandag 6 oktober 2025
Saint-Pierre seizoen 1 Matige serie. Niet vanwege de misdaadplots, die zitten redelijk in elkaar, maar voornamelijk vanwege het amateuristische, af en toe zelfs kinderachtige, gedrag en dito acteerwerk. Deze serie komt niet in de buurt van de gemiddelde Scandinavische of Engelse crime series. De rode draden in Saint-Pierre, rond de ex van Fitz en Gallagher, beginnen op een gegeven moment te vervelen, met als klap op de vuurpijl zo'n beetje de slechtste cliffhanger die ik ooit heb gezien.
avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

maandag 6 oktober 2025
Saint-Pierre seizoen 1 Spannende serie met af en toe wat humor. Jobert ken ik van Death in Paradise en speelt hier ook prima. De clifhanger in de laatste aflevering moet wel impliceren dat er een seizoen 2 komt. Ik mag het hopen want dit seizoen krijgt van mij 4****.