• 9.379.636 stemmen

Saint-Pierre - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Saint-Pierre

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 23 minuten

Ontwikkeld door: Allan Hawco, Perry Chafe en Robina Lord-Stafford

Met: Joséphine Jobert, Allan Hawco en James Purefoy

Oorsprong: Canada

Datum van release: maandag 6 januari 2025

Eerst uitgezonden op: CBC Gem (Canada)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Saint-Pierre

Nadat inspecteur Donny "Fitz" Fitzpatrick van de Royal Newfoundland Constabulary te diep in de duistere activiteiten van een lokale politicus duikt, wordt hij verbannen om te werken in Saint-Pierre et Miquelon (het Franse territorium vlak voor de kust van Newfoundland). De komst van Fitz verstoort het leven van plaatsvervangend chef Geneviève "Arch" Archambault. Alsof het lot het zo heeft bepaald, worden deze twee doorgewinterde agenten — met heel verschillende politievaardigheden en benaderingen — gedwongen om samen misdaden op te lossen. Hoewel de eilanden een schilderachtige toeristische bestemming lijken, verbergt de idyllische façade de ergste vorm van criminele activiteiten.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. 1. Queen Bee

20 januari 2025 (1 uur)

4. 4. Island Getaway

27 januari 2025 (1 uur)

5. 5. The Bogman Cometh

3 februari 2025 (44 minuten)

6. 6. Only the Good Die Young

10 februari 2025 (44 minuten)

7. 7. Ghost from the Past

17 februari 2025 (44 minuten)

8. 8. With a Little Help from My Friends

24 februari 2025 (43 minuten)

9. 9. Bad Friends, Bons Ennemis

3 maart 2025 (44 minuten)

10. 10. Reap What We Sow

10 maart 2025 (44 minuten)

avatar van Hans Gruber

Hans Gruber

Spannende serie met af en toe wat humor. Jobert ken ik van Death in Paradise en speelt hier ook prima. De clifhanger in de laatste aflevering moet wel impliceren dat er een seizoen 2 komt. Ik mag het hopen want dit seizoen krijgt van mij 4****.

avatar van AniSter

AniSter

Matige serie. Niet vanwege de misdaadplots, die zitten redelijk in elkaar, maar voornamelijk vanwege het amateuristische, af en toe zelfs kinderachtige, gedrag en dito acteerwerk. Deze serie komt niet in de buurt van de gemiddelde Scandinavische of Engelse crime series. De rode draden in Saint-Pierre, rond de ex van Fitz en Gallagher, beginnen op een gegeven moment te vervelen, met als klap op de vuurpijl zo'n beetje de slechtste cliffhanger die ik ooit heb gezien.