• 9.370.192 stemmen

Ontwikkeld door: Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin

Met onder meer: Trine Wiggen, Svein Roger Karlsen en Kåre Conradi

Oorspronkelijke taal: Noors

Release datum: donderdag 12 september 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Milliardærøya

Julie Lange staat aan het hoofd van Marlax, een grote zalmproducent in een kleine kustgemeenschap in Noorwegen. Ze staat op het punt om een vijandige overname van een lokale concurrent op te zetten om 's werelds grootste zalmproducent te worden. Als gevolg hiervan worden twee families gezworen vijanden in de mondiale zalmindustrie waarbij oude tradities tegenover nieuwe tradities komen te staan.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Meningen over Milliardærøya

Suitehome

dinsdag 24 december 2024
Milliardærøya seizoen 1 Billionaire Island klinkt als de zoveelste realityshow, maar is een zesdelig Noors comedydrama. CEO Julie Lange (Trine Wiggen, Wisting) probeert het concurrerende en rivaliserende familiebedrijf van Gjert Meyer (Svein Roger Karlsen - Heimebane) over te nemen, om samen de grootste viskwekerij van Europa te worden. Billionaire Island is een dramedy vol intriges, soapy wendingen en zalm. Bedenkers Anne Bjørnstad en Eilif Skodvin - beiden verantwoordelijk voor Lilyhammer en Beforeigners - hebben goed naar Succession gekeken. En ook naar State of Happiness, het pakkende Noorse familiedrama over de opkomst van de olie-industrie. Billionaire Island blijft in ondiep water en neemt zichzelf niet al te serieus. Het levert een fris drama over een disfunctionele familie op vol wrok, wraak en droge humor. In Billionaire Island werkt deze combinatie uitstekend.
avatar van Walter S.

Walter S.

donderdag 3 oktober 2024
Milliardærøya seizoen 1 Van de makers van Lilyhammer, dat trekt mijn aandacht wel. Helaas heeft dit qua sfeer weinig tot niks met Lilyhammer te maken. Best aardig, moest er wel even in komen, maar vanaf afl 3 wilde ik wel verder kijken. Best aardig, maar minder goed en/of bijzonder dan gehoopt.