• 9.099.800 stemmen

Ontwikkeld door: Phoebe Waller-Bridge

Met onder meer: Phoebe Waller-Bridge, Sian Clifford en Olivia Colman

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: donderdag 21 juli 2016

Eerst uitgezonden op: BBC Three (Verenigd Koninkrijk)

Plot Fleabag

Een hilarische en tegelijk schrijnende inkijk in de ziel en gedachten van de boze, maar met verdriet overladen vrouw Fleabag. Met haar droge humor probeert ze de zin van het leven te ontdekken en probeert ze om te gaan met een tragedie. Ze woont in Londen, slaapt met iedereen die ook maar dicht bij haar in de buurt komt en probeert overal munt uit te slaan. Ook houdt ze mensen die haar willen helpen op afstand en gaat ze de wereld met bravoure te lijf.

Seizoenen

Komt er een Fleabag seizoen 3?

Meningen over Fleabag

avatar van Dievegge

Dievegge

dinsdag 2 juni 2020
Fleabag seizoen 1 De eerste minuten vreesde ik even dat het te veel de kant op zou gaan van flauwe grappen over seks, maar algauw wordt het beter. Phoebe Waller-Bridge speelt niet enkel de hoofdrol, maar schreef ook alle teksten, gebaseerd op een theatervoorstelling. Ze doorbreekt vaak de vierde muur met opmerkingen terzijde. De beste aflevering is de vierde, wanneer ze met haar zus op bezinning gaat. De schaamteloze humor gaat samen met een meer ernstige verhaallijn die via flashbacks tot stand komt.
avatar van brawljeff

brawljeff

maandag 7 september 2020
Fleabag seizoen 1 Een zeer vermakelijke serie van en met Phoebe Waller-Bridge. Ik kende haar eigenlijk niet zo goed, maar kan haar cynische humor wel waarderen. Het blies mij niet zo omver als sommige recensies deden vermoeden. 6x 25 minuten is wel een heerlijk tussendoortje hoor!

londen, engelandseksualiteitgodmother feminismecynicismstepmother britsrouweenzaamheid disfunctioneel gezinpriesterdonkere komediegebaseerd op toneelstuk of musicalpromiscuity breaking the fourth wallguinea pigschulddeath of motherpassive aggressionboyfriend girlfriend relationshipcasual sexevil stepmotherenglishwomanguilty conscience sitcomlonely mandeath of best friendlonely womanfear of intimacy vader dochter relatiesister sister relationshiploss of motherloss of a friendbisexual womanbisexual female lead amused