• 9.369.601 stemmen

1 seizoen
3,00 13 stemmen + Mijn stem

Status: Terugkerende show

Genre: Drama / Historisch

Oorsprong: Oostenrijk / Hongarije / Verenigde Staten / Roemenië / Verenigd Koninkrijk

Ontwikkeld door: Stephen Butchard en C.J. Sansom

Met onder meer: Arthur Hughes, Sean Bean en Anthony Boyle

Oorspronkelijke taal: Engels

Release datum: woensdag 1 mei 2024

Eerst uitgezonden op: Disney+ (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Shardlake

Engeland, de zestiende eeuw. Tijdens het opheffen van de kloosters wordt Matthew Shardlake's beschermde leven als advocaat op zijn kop gezet wanneer staatsman Thomas Cromwell hem opdraagt de moord op een van zijn commissarissen in een afgelegen klooster te onderzoeken. De commissaris was bewijs aan het verzamelen om het klooster te sluiten en het is nu noodzakelijk voor Cromwells eigen politieke overleving dat Shardlake zowel de moord oplost als het klooster sluit. Aangekomen op de bestemming wordt Shardlake ontvangen door vijandige, achterdochtige en paranoïde monniken die vrezen voor hun toekomst en schijnbaar voor niets zullen stoppen om hun orde te handhaven.

logo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimagelogo tmdbimage

Acteurs en Actrices

Meningen over Shardlake

avatar van pierre18

pierre18

maandag 3 juni 2024
Shardlake seizoen 1 Leuke (kleine) serie. In een mooie en goede productie moet Shardlake op zoek naar de dader van een moordaanslag en zorgen dat een klooster wordt gesloten op basis van dubieuze, verboden handelingen. Je wordt meegezogen in de sfeer ten tijde van Henry de Achtste. Wie de Tudirs heeft gezien pakt deze sidekick makkelijk op. De locaties zijn prachtig hoewel er vaak iets teveel het grijs filter erover heen is gegooid. Het verhaal is goed genoeg om geboeid te volgen en de acteurs komen overtuigend en goed over.

pedro

maandag 6 mei 2024
Shardlake seizoen 1 Dit vond ik echt niet zo goed, heb mij er stevig mee verveeld. Hughes was zeker niet slecht in zijn rol maar dat was het dan ook. Niets voor mij....