• 9.370.568 stemmen

Together: Treble Winners (2024)

Documentaire | Miniserie

Show titel: Together: Treble Winners

Genre: Documentaire

Afleveringen: 6

Speelduur: 4 uur en 28 minuten

Met: Pep Guardiola, Erling Haaland en Kevin de Bruyne

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: dinsdag 2 april 2024

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk miniserie via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Together: Treble Winners

Deze docuserie kijkt terug op het recordbrekende seizoen van Manchester City FC in 2022-23, toen de Blues een ongekende prestatie behaalde. De Britse club onder leiding van Pep Guardiola won de 'treble', de Premier League, Champions League en de FA Cup. Een tv-ploeg was het hele jaar aanwezig om achter de schermen het team te volgen.

Afleveringen

1. 1. We Are the Same

2 april 2024 (42 minuten)

Met maar liefst negen doelpunten in vijf wedstrijden zet Erling Haaland als nieuwe aanwinst van Manchester City de toon voor het seizoen 2022-23.

2. 2. We Have to Take Responsibility

2 april 2024 (44 minuten)

Door een overwinning in de eerste Manchester-derby van het seizoen komen de Blues tegenover rivaal Arsenal te staan in een spannende titelwedstrijd in de Premier League.

3. 3. I Want My Warriors

2 april 2024 (43 minuten)

Na het verlies tegen Southampton waarmee City de kansen in de EFL Cup verspeelde, voert trainer Pep Guardiola de druk op.

4. 4. We Can Beat Them All

2 april 2024 (44 minuten)

5. 5. Do You Want to Play in the Final?

2 april 2024 (46 minuten)

City is zeker van de dubbel nadat ze de Premier League-titel hebben veroverd op Arsenal en de eerste FA Cup-finale ooit in een Manchester-derby hebben gewonnen.

6. 6. We’re Going to Win

2 april 2024 (49 minuten)

Manchester City speelt tegen Inter Milan in de intense finale van de UEFA Champions League in Istanbul en verovert de continentale treble.

avatar van tbouwh

tbouwh

Een Engelse voetbalclub kan de ’treble’ voltooien door in één seizoen drie grote prijzen te pakken: de landstitel, de beker (FA Cup) en de Champions League. Voordat Manchester City het in 2022-2023 zo ver schopte, was nog maar één team dat ooit gelukt. Reden genoeg dus om The Citizens een lyrische terugblik te gunnen, maar wat onderscheidt het op zichzelf vermakelijke resultaat van de betere wedstrijdcompilaties en sfeervideo’s op internet? De makers van Together: Treble Winners kregen optimale toegang tot de kleedkamer en de trainingsvelden, maar hebben daar te weinig mee gedaan.

Volledig

avatar van WB

WB

Interessante docu over de grootste (en duurste?) club uit Engeland, Manchester City, die in 2023 een paar zeer gewilde prijzen won. Leuk om zo'n inkijkje te krijgen in het voetballeven op de club en tijdens de wedstrijden. De docu is echt gericht op de tijd dat de voetballers bezig zijn met de trainingen en de wedstrijden, zonder een inkijkje in het privéleven. Enigszins jammer, dat het beperkt blijft bij deze momenten, maar het maakt de docu er niet minder interessant op.

Mijn Engels is prima, en ik red me in het buitenland goed zonder ondertiteling, maar ik vraag me af of de spelers überhaupt alles meekrijgen wat Guardiola uitkraamt. Vond 'm lastig te volgen en heb het gevoel dat ik op momenten echt naar een "show voor de camera" zat te kijken. Ik ken helaas geen spelers persoonlijk, dus ik kan het ze niet vragen, maar wellicht dat je er aan went als je dag in dag uit zijn gebrabbel hoort. Zijn status spreekt in ieder geval voor zich.

Leuke docu, waardoor ik meer 'feeling' heb gekregen met dit team / deze club.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Heel saai, heel traag. Ik kan er best inkomen dat in een dergelijke documentaire niet de meest kritische vragen gesteld worden, al is daar bij City genoeg reden toe, vooral wat betreft de bron van hun geld en hun gehannes met de regels. Maar die zaken worden niet eens in een bijzin ergens aangeduid.

Wat wel voorbij komt: de hond van Bernardo Silva, het ge-game van Haaland, etc etc. De hele docu heeft een hoog 'gezelligheids'-gehalte. Vast leuk voor fans, die elke snipper willen, maar het is meer materiaal voor een kort filmpje op Instagram of iets dergelijks dan voor in zo'n docu. Groter probleem: de docu lijkt te hinken op twee gedachtes, en dat werkt niet goed. Enerzijds is de premisse van alles dat ze de treble hebben gewonnen, en iedereen die in bovengenoemde zaken geïnteresseerd is, weet dat natuurlijk allang. Anderzijds wordt daar eigenlijk niets inhoudelijks over gezegd (geen scherpe terugblikken, geen enigszins tactische analyse) en wordt juist de spanning in alle wedstrijden héél erg opgepompt, alsof de uitkomst echt nog ongewis was. Met steeds nieuwe ontladingen en zogenaamd heroïsche momenten tot gevolg, die dus nooit ook maar enigszins verrassen. Of aangrijpen. Het is allemaal heel duidelijk door City zelf goedgekeurd en gekneed, deze docu. De unieke prestatie van de club had iets interessanters verdiend.