ad
 • 139.604 films
 • 6.585 series
 • 19.924 seizoenen
 • 431.336 acteurs
 • 280.201 gebruikers
 • 8.079.879 stemmen
Avatar
 
banner banner

Cobra Kai - Seizoen 1 (2018)

3,87 75 stemmen

Show titel: Cobra Kai

IMDb beoordeling: 8,6 (115.118)

Seizoenen: 3 seizoenen

Afleveringen: 10

Datum van release: woensdag 2 mei 2018

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Cobra Kai

Afleveringen Seizoen 1 (2018)

 1. 1. Ace Degenerate

  30 jaar na het All Valley karate tournooi probeert Johnny Lawrence zijn verleden achter zich te laten. Hij wil zijn leven weer op de rit krijgen door de beruchte Cobra Kai dojo te heropenen. Zijn rivaliteit met Daniel LaRusso gaat weer spelen wanneer hun levens verstrengeld raken met de volgende generatie karate kids.

 2. 2. Strike First

  Daniel LaRusso leeft een fijn leventje, tot hij ziet dat de Cobra Kai dojo heropend is. Johnny Lawrence probeert te business draaiende te krijgen, en begint de tiener Miguel te trainen.

 3. 3. Esqueleto

  Johnny probeert meer studenten te rekruteren om zich aan te sluiten bij de dojo. Daniel begeleidt zijn dochter naar haar high school feest. Johhny maakt serieus werk van de training van Miguel.

 4. 4. Cobra Kai Never Dies

  Daniel's autowinkel wordt bespoten met graffiti. Dit zorgt er voor dat de spanningen met zijn rivaal oplopen. Johnny's criminele zoon schaamt zich voor zijn vader en de nieuwe dojo.

 5. 5. Counterbalance

  Daniel probeert een schimmige deal te sluiten om Johnny's dojo te ondermijnen. Miguel past zijn karatetraining toe op school.

 6. 6. Quiver

  Johnny's dojo trekt een groep mislukkelingen aan. Zijn zoon Robby vindt een nieuwe baan. Samantha maakt een nieuwe vriend op school.

 7. 7. All Valley

  Daniel geeft zijn nieuwe pupil les volgens de ongebruikelijke technieken van Mr. Miyagi. Robby wordt verleid om zijn criminele praktijken weer op te pakken.

 8. 8. Molting

  Johnny bereidt zijn studenten voor op het volgende All Valley karate tournooi. Daniel is zich niet bewust van de achtergrond van zijn nieuwe pupil. Er blijkt weinig te zijn veranderd in de afgelopen 30 jaar.

 9. 9. Different But Same

  Johnny confronteert Daniel over de aanval op zijn eigendom. In een poging het goed te maken, bespreken ze samen het verleden. De studenten van de dojo proberen te populaire kids te intimideren op een feestje.

 10. 10. Mercy

  Het langverwachte All Valley karate tournooi zorgt er voor dat Johnny en Daniel weer tegenover elkaar komen te staan. Dit keer is het echter de volgende generatie karate kids die in de ring staat.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Jordy

Jordy

 • 22566 berichten
 • 2943 stemmen

Vervolg op The Karate Kid (1984) - MovieMeter.nl, tegen betaling te zien op YouTube

aflevering 1 en aflevering 2 zijn gratis te zien


avatar van kos

kos

 • 44878 berichten
 • 7755 stemmen

Haha! Nice.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3357 berichten
 • 1714 stemmen

Dit krijgt best wel positieve kritieken, iets dat ik eerlijk gezegd nooit had verwacht. De trailers zagen er wat mij betreft alles behalve goed uit. I must be wrong ...Wax on, wax off!


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3152 berichten
 • 2851 stemmen

Geweldig concept. De oude beelden uit de eerste twee films zijn ook zo leuk geïntrigeerd in een nieuw verhaal. Verrast ook door de uitwerking van Johnny en Daniel en het spel van Macchio en Zabka. De serie weet de rivaliteit tussen de twee zo mooi overdreven op te pompen.

Als je Zabka zo ziet spelen vraag je je af waarom hij niet meer een carrière als acteur heeft opgebouwd. Hij is met afstand de grootste troef van de serie. Het is ook gewoon leuk om zo'n overdreven in het verleden blijven hangende loser te zien opkrabbelen.

Waar ik dan minder over te spreken ben zijn al die kliekjes op school. Dat is een veel te belangrijk onderdeel van de serie, en ik zie al best voor me hoe de schrijvers op een gegeven moment Daniel en Johnny zouden kunnen lozen om met deze nieuwe generatie verder te gaan. Dan blijft er echt alleen nog maar een kinderserie over.

Nu is het natuurlijk wel zo dat de films zich op diezelfde doelgroep richtten, maar Cobra Kai is ook een serie die je kijkt voor de nostalgie en herkenbaarheid, en alle bijpersonages zijn gewoon teveel karikaturen met veel te snelle karakterontwikkeling. Wat Johnny en Daniel nou zo leuk maakt is dat ze de cheesy 80's karikaturen en clichés wat weten te overstijgen. 3.5* net aan.


avatar van FlorisV

FlorisV

 • 897 berichten
 • 440 stemmen

Bijzondere serie. Rivalen uit een meer dan 30 jaar oude film, The Karate Kid, keren terug met dezelfde acteurs om hun vete verder op te pakken.

De humor is spaarzaam gedoseerd maar altijd raak. Verder zijn veel karakters vrij goed uitgewerkt, niemand is zwart wit. Het maakt dus ook niet zo uit voor wie je sympathie hebt, Johnny of Daniel (ik heb het eigenlijk voor allebei en dat is een compliment voor de serie).

Het tienergehalte is soms te hoog en wordt helaas iets opgevoerd in de loop van het seizoen. De fijnste scenes zijn toch altijd met Johnny of Daniel.

Daar staat verder bovendien tegenover dat de serie allesbehalve politiek correct is. Er wordt hier en daar goed de draak gestoken met bravere series en de snowflake generatie.

Er worden eigenlijk twee levenshoudingen tegenover elkaar gezet, de aggressieve van Cobra Kai en de meer vreedzame, harmonieuze die de reeds overleden Miyagi onderwezen heeft. Zonder dat er met een vingertje wordt aangewezen wat goed of fout is, daar mag je zelf gelukkig over nadenken. Iedereen maakt fouten en heeft goede en slechte kanten.

Het tempo ligt vrij hoog, er worden behoorlijke sprongen gemaakt hier en daar. De afleveringen duren ook maar een half uurtje maar meestal gebeurt er vrij veel. Niet teveel geleuter en rekwerk, zeer verfrissend.

De karate is verder prima in beeld gebracht maar verwacht geen karrevrachten met actie. De ontwikkeling van de karakters is waar het meeste aandacht wordt besteed. En gelukkig zijn er ook nog personages die weinig moeten hebben van karate en het nodige kunnen relativeren. Want uiteindelijk is het ook een sport waarbij 1 smeerlap met 1 overtreding zo je knieschijf voor de rest van je leven verrot kan maken, zoals iemand die ik kende mij vertelde.


avatar van Lebarron

Lebarron

 • 706 berichten
 • 572 stemmen

Cobra Kai is het vervolg op de Karate Kidtrilogie. Daniel-San is nu volwassen en dankzij de wijze lessen van Mr Miyagi is hij inmiddels een succesvol zakenman geworden met meerdere dealerships. Hij is gelukkig getrouwd en heeft twee kinderen. Zijn plaaggeest uit deel 1 Johnny Lawrence is het een stuk minder vergaan. Johnny op zijn vriendelijkst gezegd een loser geworden. Johnny woont in een crappy flatje waar hij zijn dagen voornamelijk slijt met drinken en denken aan het verleden toen hij King Of The Hill was en Ali nog zijn vriendinnetje was. Om de kost te verdienen is hij klusjesman maar hij is voornamelijk van 12 klussen 13 ongelukken. Wanneer zijn auto total loss gereden worden wordt zijn auto bij de garage van Daniel gebracht. Hierdoor komen de twee weer bij elkaar op de radar en dat is de start van nieuwe gebeurtenissen. Cobra Kai is vooral een weerzien met alle oude bekenden.De producers halen werkelijk iedereen die een rol van betekenis heeft gehad in de Karate Kid films terug van Daniels moeder tot John Kreese! Mr Miyagi en Sato alleen niet aangezien beide acteurs overleden zijn. Dit maakt het voor fans van de films een feest van herkenning maar tegelijk hebben ze ook voldoende nieuwe acteurs gecast om het niet een simpele herhaling van zetten te doen worden. De serie Cobra Kai is daarom zeer geslaagd en zelfs als je nooit een Karate Kidfilm hebt gezien is hij prima te volgen. Aanrader!


avatar van wvernooij_mm

wvernooij_mm

 • 1 berichten
 • 25 stemmen

Hele vette serie!


avatar van Royalere

Royalere

 • 106 berichten
 • 204 stemmen

Heerlijke serie, en ook totaal onverwachts.


avatar van Reinbo_mm

Reinbo_mm

 • 35 berichten
 • 38 stemmen

Geweldig leuk gedaan.


avatar van legian

legian

 • 695 berichten
 • 1121 stemmen

In een ver, ver verleden heb ik The Karate Kid wel eens gezien. Maar onthouden heb ik die allerminst. De aankondiging voor een vervolg serie heb ik dan ook lekker aan mij voorbij laten gaan. Maar na het zien van de trailer (die best vermakelijk is) van de week dat het geheel nu op Netflix te vinden is. En het feit dat ik de tijd toch wat moet vullen in mijn vakantie. Heb ik dit seizoen maar eens aangezet. En ik heb me daar bijzonder mee vermaakt.

Al vrij snel valt op dat de serie vooral met met veel liefde en plezier gemaakt is. Het gebruik van de oude beelden en de vele verwijzingen (die vooral de fans van de films op zullen vallen), zorgen voor een nostalgische sfeer vol herkenning. Wat word doorgezet in de twee hoofdpersonen Johnny en Daniel. Beide zijn doorgegaan met hun leven, maar waar de een iets opgebouwd heeft en meegegaan is met de tijd teert Johnny vooral op zijn verleden. Iets dat beide niet echt achter zich hebben kunnen laten. Het levert enkele leuke momenten op. Beide hebben ze ook met hun problemen te maken, waarbij vooral Johnny erg interessant is qua ontwikkeling.

Ook de nieuwe generatie doet het niet onaardig. Hoewel je daar wel voldoende tienerdrama kan verwachten. Het zorgt wel voor enkele leuke conflicten. De zoon van Johhny die bij Daniel in de leer gaat, Daniels dochter die date met Miquel van Cobra Kai waar haar vader weer een bloed hekel aan heeft. Aangevuld met het nodige high-school drama en pesterijen. Het klinkt erg cliché en dat is het eigenlijk ook. Maar de uitwerking is strak en leuk genoeg om te blijven boeien. Dat kom voornamelijk door de grote snelheid en prima mix van drama, emotie en humor en personage's die daadwerkelijk diepgang tonen en niet zo zwart/wit zijn.

Het is een erg vermakelijke serie die me eigenlijk wel verrast heeft. Mijn verwachtingen waren niet bijzonder hoog, maar ze weten het met alle cliché wel goed te brengen.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 597 berichten
 • 425 stemmen

Het eerste seizoen is redelijk vermakelijk. Vooral het regelmatig terugblikken op de Karate Kid films vind ik erg leuk gedaan. Toch komt de serie soms wat knullig over, maar dat kan mischien soms ook een beetje de bedoeling zijn. Het acteerwerk van de hoofdrolspelers vind ik ook wat minder goed dan in de films destijds. Al met al wel erg leuk om te kijken. Ben benieuwd naar het 2e seizoen.


Net het eerste seizoen in 1 avond gebingewatched op netflix.

Top!

Beter dan de originele film karatekid, want dat vond ik eigenlijk een beetje een dwaze film imo.

Je moet de cliches er wel beetje bij nemen, maar niettemin is deze serie zeker het proberen waard.


avatar van grovonion

grovonion

 • 565 berichten
 • 2051 stemmen

wizard of midian schreef:

Beter dan de originele film karatekid, want dat vond ik eigenlijk een beetje een dwaze film imo.

Je moet de cliches er wel beetje bij nemen, maar niettemin is deze serie zeker het proberen waard.

De serie werkt natuurlijk wel enkel omdat de film er is en zulk een cult-status verworven heeft. Het speelt heel erg in op jeugd-sentiment maar verweeft dit wel goed in een moderne serie-structuur.


avatar van grovonion

grovonion

 • 565 berichten
 • 2051 stemmen

legian schreef:

In een ver, ver verleden heb ik The Karate Kid wel eens gezien. Maar onthouden heb ik die allerminst.

Niet bewust rondgelopen in de jaren 80 (lees: nog niet geboren), zekers?


avatar van legian

legian

 • 695 berichten
 • 1121 stemmen

Grovonion schreef:

(quote)
Niet bewust rondgelopen in de jaren 80 (lees: nog niet geboren), zekers?

De films zijn inderdaad uitgekomen voordat ik op deze aardkloot rondwandelde. Maar heb de eerste wel eens gezien toen ik jong was. Eind jaren 90 is dat geweest. De nostalgie is voor mij dan inderdaad ook niet van toepassing.


avatar van peterjames777

peterjames777

 • 98 berichten
 • 1251 stemmen

Leuk hoor. Luchtig maar het zit toch goed in elkaar. Behoorlijk cheesy maar dat wordt goed uitgebalanceerd met droge humor. Vooral William Zabka als Johnny steelt elke keer weer de show.

Ook knap hoe, in tegenstelling tot de film uit 84, het hier geen bad guy vs good guy verhaal is maar elk personage zowel sympathiek als 'flawed' overkomt. Dat maakt de show een stuk interessanter.


Helemaal eens peterjames777.

De originele hoofdrolspelers zijn ook beide producers van de show. Ik vind het heel verfrissend.

Enige waar ik mij wat aan stoor is dat het blijkbaar normaal is om met zo'n bak leut op achter het stuur te zitten.. Begrepen dat NF S3 gaat doen, dan zal dat wel over zijn... Wellicht zal het enige voordeel zijn..

Overigens is meneer Zabka erg prettig om naar te kijken, ben ook maar een vrouw


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54186 berichten
 • 3359 stemmen

Dit was zó enorm goed, ik heb in tijden niet zo hard van een serie genoten als bij dit eerste seizoen van Cobra Kai. Eigenlijk moet je wel de films hebben gezien om het sentiment achter alles te snappen. Dit heb ik uiteraard en de nostalgische walm die dan op je af komt voelt geweldig fijn aan. Opnieuw volgen we de rivaliteit tussen Johnny Lawrence en Daniel LaRusso. Daniel is ondertussen een succesvol man met een mooi gezin, veel geld en een goed lopend autobedrijf. Johnny is een loser die het verleden nooit is ontgroeid en liefde, inkomen en succes mist, waardoor hij zijn oude dojo Cobra Kai weer opent.

Het is voor de fans van Karate Kid heerlijk om zoveel bekende gezichten weer te zien. Allemaal ouder, maar nog steeds aanwezig. Uiteraard zonder Mr. Miyagi, aangezien Pat Morita jammer genoeg begin deze eeuw al overleed, maar zijn naam en zijn legacy komt nog geregeld voorbij. Ook erg leuk dat er een aantal keer oude beelden getoond worden. Nooit opzichtig of overbodig, maar altijd met een goede reden. Ook de nieuwe namen vind ik wel aardig, alleen Aisha vond ik een beetje een te opzichtige karikatuur. De rest was best leuk, maar de echt leuke momenten zijn gewoon die met Johnny en Daniel. Helemaal hun momenten samen zijn goed, met als beste stuk hun gezamenlijke autorit en kroegmiddag, waarbij er zelfs onderling begrip kwam.

Maar dat was maar van korte duur, nadat Johnny merkte dat Daniel zijn zoon traint, zonder dat Daniel dat weer wist. Sowieso knap hoe zoveel levens in die 10 afleveringen in elkaar verweven zijn geraakt. Het eindgevecht was natuurlijk wel voorspelbaar, met Daniel die Johnny's zoon en zijn medewerker in de finale coacht tegen Johnny die het vriendje van Daniels dochter daar heeft. Uiteindelijk draaide Karate Kid al vooral om eer en waardigheid en die boodschap was ook na de finale hier duidelijk. Ik heb genoten van alles. Het plot, de nostalgie, de muziek, de vibe, de gevatte humor en ik kijk uit naar seizoen 2 en 3. In dat kader waren het interessant slotseconden, als een cameo van een oude bekende bad guy de toon zet voor komend seizoen.

4,5*


avatar van FunkStarr

FunkStarr

 • 1662 berichten
 • 646 stemmen

Heerlijke serie dit. In 1 ruk uitgekeken.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.