• 145.960 films
 • 7.521 series
 • 22.945 seizoenen
 • 506.914 acteurs
 • 317.516 gebruikers
 • 8.345.962 stemmen
Avatar
 
banner banner

Cobra Kai - Seizoen 4 (2021)

3,79 36 stemmen

Alternatieve titel: Cobra Kai: the Karate Kid Saga Continues

IMDb beoordeling: 8,6 (150.345)

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur en 36 minuten

Ontwikkeld door: Josh Heald, Hayden Schlossberg en John Hurwitz

Met: Ralph Macchio, William Zabka en Xolo Mariduena

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: vrijdag 31 december 2021

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 4 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Cobra Kai

Cobra Kai speelt zich af 30 jaar na de gebeurtenissen van het All Valley Karatetournooi in 1984. Johnny Lawrence staat op het punt om zijn beruchte Cobra Kai karate dojo te heropenen. Dit zorgt er voor dat zijn oude rivaliteit met Daniel LaRusso weer opspeelt, die zijn leven probeert te leiden zonder zijn mentor Mr. Miyagi.

Afleveringen Seizoen 4 (2021)

 1. 1. Let's Begin

  31 december 2021 (36 minuten)

  Johnny en Daniel combineren hun dojo's, maar hun tegengestelde stijlen botsen meteen. Kreese probeert een voormalige partner over te halen om bij Cobra Kai te komen.

 2. 2. First Learn Stand

  31 december 2021 (31 minuten)

  Johnny leert defensieve strategieën, terwijl Daniel juist leert aanvallen. Amanda spreekt Tory aan. Nieuwe leerling Kenny wordt gepest op school.

 3. 3. Then Learn Fly

  31 december 2021 (34 minuten)

  Kenny probeert een leerling van Cobra Kai te worden en wordt aangemoedigd door Robby. Johnny probeert Sam zover te krijgen dat ze op zichzelf vertrouwt.

 4. 4. Bicephaly

  31 december 2021 (32 minuten)

  Kreese brengt Terry terug naar Cobra Kai, maar zijn voormalige partner wil niet dat de geschiedenis zich herhaalt. Johnny is jaloers omdat Daniel Miguel begeleidt.

 5. 5. Match Point

  31 december 2021 (28 minuten)

  Het dreigt mis te gaan met de dojo van Johnny en Daniel en hun fragiele verbond wanneer ze instemmen met een alles-of-niets-senseiduel.

 6. 6. Kicks Get Chicks

  31 december 2021 (31 minuten)

  Door een grote verandering in het komende toernooi moet Johnny snel een nieuwe leerling voor Eagle Fang vinden. Tory moet de LaRusso's om een gunst vragen.

 7. 7. Minefields

  31 december 2021 (33 minuten)

  Daniel vraagt Anthony zich bij Miyagi-Do aan te sluiten en ontdekt dat hij zijn zoon niet zo goed kent als hij dacht. Miguel ontdekt de waarheid over Johnny en Carmen.

 8. 8. Party Time

  31 december 2021 (37 minuten)

  Miguel en Sam hebben veel zin om naar het juniorbal te gaan, totdat er onverwachts een ander stel opduikt. Terry lokt Johnny naar een bekende locatie.

 9. 9. The Fall

  31 december 2021 (29 minuten)

  Het jaarlijkse All Valley-karatetoernooi gaat van start. Verschillende dojo's strijden om het grote kampioenschap, waarbij er ook nog rekeningen moeten worden vereffend.

 10. 10. The Rise

  31 december 2021 (45 minuten)

  Na het schokkende einde van het toernooi blijven de deelnemers ontredderd achter. De twee kampioenen gaan een onzekere toekomst tegemoet.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 55503 berichten
 • 3519 stemmen

Staat er per vandaag op!


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 55503 berichten
 • 3519 stemmen

Wederom een enorm vermakelijk nieuw seizoen, maar wel eentje waar ik ook wel echt aanmerkingen op heb. Voorop staat dat ik opnieuw weer heb gesmuld van de serie, met die geweldige strijd tussen Johnny en Daniel die niet met elkaar kunnen, maar toch elkaar steeds weer tegen blijven komen. Beiden staan geheel anders in het leven en ook in hun werkwijze in karate en dat blijft ook dit vierde seizoen interessant maken. Hun scènes samen blijven erg goed, al moet ik zeggen dat vooral Johnny ook prima in zijn eentje verhalen kan dragen. Hij blijft veruit de meest interessante van de serie. Hij is nu niet meer die loser uit eerdere seizoenen, maar kent nog wel geregeld dieptepunten dat hij weer even word geconfronteerd met zijn zwaktes.

Buiten dat alles begint de serie wel een beetje in herhaling te vallen met elke keer nieuwe vechters of oude vechters die van team wisselen. Het is af en toe nauwelijks nog bij te houden. Ook is eindigen met een nieuw All Valley karatetoernooi een beetje makkelijk, dat hebben we al vaker nu gezien. Gelukkig houden ze het wel boeiend en zien de gevechten er spectaculair uit. Het is wel mooi om te zien dat er tijdens zo'n toernooi diverse lessen worden omgezet in de praktijk. Daniel die toch moet erkennen dat karate niet alleen verdedigen is, maar ook aanvallen betekent, waarmee hij Johnny's werkwijze toch goed moet keuren, dat soort momenten vind ik mooi. Het was wel een voorspelbaar toernooi, want het lag er wel bovenop dat Cobra Kai uiteindelijk zou winnen, omdat je verhaaltechnisch daarmee verder kan. Wat ook wel weer sterk is gedaan is de rivaliteit tussen Tory en Samantha. Helemaal omdat Tory in dit seizoen meer achtergronden krijgt en veel minder een karikatuur is. Dat geldt ook wel voor Kreese, die de grote bad guy was, maar toch ook wel menselijke trekjes vertoont en toch niet op 1 lijn zit met Terry. Wel begint het wat vermoeiend te worden dat Cobra Kai steeds iemand heeft die hoger in rang komt en de boel over wil nemen. Johnny werd Kreese en die laatste lijkt nu vervangen te zijn door Terry. Zal je zien dat in seizoen 5 Kreese zich ook bij Daniel en Johnny aan gaat sluiten haha. Al lijkt me dat een beetje sterk. Ook Eli is in dit seizoen veel boeiender geworden. Ik vond hem zo'n belachelijke karikatuur in de eerdere seizoenen met zijn domme hanenkam en rare houding, maar hier is hij weer menselijk en sociaal. Wel jammer dat dat nieuwe donkere jochie Kenny nu zijn soort rol speelt van gepest kneusje die zich gaat verweren. Een irritante rol, maar dat word dus een strijd tussen hem en de zoon van Daniel.

Ondanks dat ik me hier goed vermaakt hebt begin ik wel enige slijtage in de formule aan te treffen, want hoe origineel kan seizoen 5 nog worden? Ik hoop dat dat het afsluitende seizoen is, maar ik las al dat ze verder willen dus dit gaat wel een paar jaar nog lopen. Ik blijf als fan wel kijken, maar hoop niet dat ze het echt uit gaan melken zodat de fans zich gaan storen. En ik hoop dat ze bv Hilary Swank die in Karate Kid: The Next Generation zat ook eens erbij gaan halen. Zou jammer zijn als zij niet in deze serie gaat zitten.

4*


avatar van Crazyboy

Crazyboy

 • 43 berichten
 • 48 stemmen

Hele seizoen gekeken op nieuwjaarsdag en de dag erna, keek er dan ook naar uit. En het viel zeker niet tegen. Opnieuw een vermakelijk seizoen, heel leuk dat we Silver weer zien en de nieuwe verhaallijn van Kenny vond ik ook heel leuk (naast de al lopende lijnen). Wel zaten er wat gerecyclede elementjes in hier en daar, zelfs van dingen die we in de serie al eerder zagen. Maar dat stoorde niet. En toch, ook wel weer wat verrassingen voor mij

Vooral het laatste half uur brengt heel wat dingen die me weer doen uitkijken naar het volgende seizoen. De laatste twee afleveringen zat ik ook geregeld op het puntje van mijn stoel tijdens het toernooi. Niet eens alleen om de uitslag, ook gewoon om het verloop van de gevechten, erg goed gedaan.

Ondanks dat dit weer een zeer goed seizoen is, vraag ik me wel af of het verstandig is als ze hier nog veel seizoenen van maken. Een seizoen 5 en 6 ga ik zeker nog wel leuk vinden, maar ik hoop niet dat als ze daarna nog doorgaan dat het veranderd in zo'n serie die te lang is doorgegaan en de status 'uitgemolken' krijgt. Dat gevoel heb ik gelukkig nu totaal nog niet.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 55503 berichten
 • 3519 stemmen

GWL waarom geef je dit 1 ster? Een van de slechtste dingen die je ooit gezien hebt schijnbaar. Ben benieuwd naar een mening die afwijkt van de mijne.


avatar van hatebreeder

hatebreeder

 • 683 berichten
 • 491 stemmen

Prima seizoen weer. Kijkt lekker vlot weg.


avatar van CobraKaiFan

CobraKaiFan

 • 3 berichten
 • 2 stemmen

Seizoen 4 was echt geweldig! Sowieso de beste seizoen van cobra kai want silver kwam terug en de broertje van shawn (die vrienden was met robby) die had cobra kai gejoind en chozen kwam op het eind. echt geweldige seizoen dit!


avatar van legian

legian

 • 760 berichten
 • 1165 stemmen

Vermakelijk, maar ondertussen is het echt een herhaling van zetten geworden. Ze lijken elk seizoen wel weer iemand van de films uit het slop te halen. Leuk stukje nostalgie, maar verhaaltechnisch blijven ze elke keer hetzelfde doen. Wat ondertussen wat begint te irriteren. Hoeveel personages kunnen ze trouwens nog terughalen? Dat zou wel een indicatie kunnen geven hoeveel seizoenen ze nog door kunnen/willen gaan.

Het tienerdrama is uiteraard ook weer ten volle aanwezig. Dit keer aangevuld met de volgende generatie kindjes. Tegelijkertijd wilt de oudere generatie ook niet echt leren van hun ervaring en blijven ze zich als kinderen gedragen. Het begint allemaal wat voorspelbaar en saai te worden. Terwijl ze juist zo goed van start gingen in het begin. Waarbij vooral en Johnny en LaRusso het hele seizoen vrijwel vast zitten in hun stramien.

Daar staat dan tegenover dat we wel weer een tournooi krijgen in plaats van de onzinnige brawls uit de vorige twee seizoenen. Het brengt mijn inziens toch wat meer met zich mee, helemaal nu ze er echt eens how van maken. Ik kan er wel van genieten als ze het op basis van skills en volgens de regels moeten doen. Die 1 op 1 gevechten zijn mijn inziens ook spannender dan als het hele team maar wat meevecht.

De sterkste momenten van de serie zijn toch de ontwikkelingen die de personages doormaken. Hoewel ze daarbij regelmatig in herhaling vallen, brengen de nieuwe personages toch voldoende invloed om wat interessante wendingen te brengen. En ze weten daar aan het einde wel weer een fijne draai aan te geven waardoor ik toch geïnteresseerd ben in het volgende seizoen.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 55503 berichten
 • 3519 stemmen

legian schreef:

Vermakelijk, maar ondertussen is het echt een herhaling van zetten geworden. Ze lijken elk seizoen wel weer iemand van de films uit het slop te halen. Leuk stukje nostalgie, maar verhaaltechnisch blijven ze elke keer hetzelfde doen. Wat ondertussen wat begint te irriteren. Hoeveel personages kunnen ze trouwens nog terughalen? Dat zou wel een indicatie kunnen geven hoeveel seizoenen ze nog door kunnen/willen gaan.

Ja sorry, maar als je hier niet van kan genieten, dan kan je beter stoppen met kijken. Cobra Kai draait nou eenmaal heel erg om sentiment en nostalgie.


avatar van legian

legian

 • 760 berichten
 • 1165 stemmen

Dat het om sentiment en nostalgie draait begrijp ik ook wel. Dat was het hele startpunt van de serie. Maar dat betekend niet dat ze dan elke keer maar weer hetzelfde moeten doen. Ze herhalen dezelfde stappen als vorige seizoenen, met weer een nieuwe oude bekende erbij. Dat is gewoon slecht schrijfwerk. Het maar op nostalgie en sentiment gooien is een slap excuus om dat goed te praten. Nostalgie en sentiment staat niet garant voor kwaliteit.

Prima dat je ervan geniet, dat heb ik ook gedaan hoor. De 3* staat er niet zomaar en ik heb me er goed mee vermaakt. Na de eerste drie seizoenen was ook wel duidelijk wat te verwachten viel. Ze leveren prima entertainment af. Ik ben alleen wat kritischer in de herhaling van stappen die ze doen, daarmee boeten ze in aan kracht en kwaliteit in mijn optiek. Het zorgt ervoor dat er progressie mist in het verhaal waardoor veel afleveringen onnodig aanvoelen. En dat de interesse in komende seizoenen toch afneemt.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3471 berichten
 • 1760 stemmen

True that. Sentiment en nostalgie hoeven inderdaad niet in de weg te staan voor betere scenario's. Ik kijk hier ook énorm graag naar. Maar laten we eerlijk zijn, dat eindeloze wisselen van team, etc. Dat begon in het tweede seizoen al en ging nogal ver in seizoen drie. Het is er niet beter op geworden. Zelfs binnen het universum van Cobra Kai, waar je alles toch wat met een korrel zout moet nemen, is de geloofwaardigheid op dat vlak overboord gegooid. Heel veel herhaling van hetzelfde ook. Het is prima vermaak. Ongelooflijk plezant. Maar dat is het dan ook wel. Dat erkennen wil niet zeggen dat je er niet kan van genieten op andere vlakken.


avatar van Thomas83

Thomas83

 • 3284 berichten
 • 2968 stemmen

Nog steeds te weinig Johnny en teveel opgeklopt tienerdrama en fanservice. Niet dat ze het niet vermakelijk houden, en ik bespeur zowaar enige zelfspot dit seizoen, maar het is vaak echt aan de ongemakkelijke kant. Je blijft je er van bewust dat je naar een veredelde kinderserie aan het kijken bent. Eigenlijk kijk ik alleen maar voor Zabka, die vanaf het begin al een openbaring is. De schrijvers komen alleen niet veel verder dan Johnny en Daniel als de koppige tegenpolen op te voeren. Het drama in deze serie is altijd een herhaling van zetten. Weer iemand die gepest wordt. Weer Johnny en Daniel die botsen net als ze nader tot elkaar leken te komen.

Wel vond ik het aardig hoe dit seizoen de rollen van wie de bullies worden omgedraaid, waardoor de rivaliteit tussen Miyagi-Do en Cobra Kai niet meer zo zwart-wit is en er iets wordt gezegd over de vicieuze cirkel van wraak en geweld. Zelfs Kreese krijgt voorzichtig een wat meer menselijke kant. Vond Terry Silver ook een verrassend sterke toevoeging. Tory is leuker geworden, en Robby en Hawk zijn niet meer zo ongemakkelijk. Daarnaast zijn de gevechten aanzienlijk beter geworden.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.