• 9.378.492 stemmen

Fear the Walking Dead - Seizoen 4 (2018)

Show titel: Fear the Walking Dead

Afleveringen: 16

Speelduur: 12 uur

Ontwikkeld door: Dave Erickson

Met: Kim Dickens, Frank Dillane en Alycia Debnam-Carey

Datum van release: zondag 15 april 2018

Eerst uitgezonden op: AMC (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Fear the Walking Dead

Fear The Walking Dead neemt ons terug naar het begin van de zombie-apocalyps uit The Walking Dead. We volgen Travis Manawa, die met zijn familie ontdekt dat er iets verschrikkelijks aan de hand is. Langzaam maar zeker zien ze hoe mensen in hun omgeving veranderen in bloeddorstige monsters, nadat ze zijn overleden. Ze proberen te ontdekken wat er aan de hand is en doen er alles aan om te overleven.

Afleveringen Seizoen 4 (2018)

1. 1. What's Your Story?

15 april 2018 (45 minuten)

De vermoeiende reis van een eenzame reiziger wordt onderbroken door nieuwe kennissen. Sommigen worden vrienden, anderen worden vijanden.

2. 2. Another Day in the Diamond

22 april 2018 (45 minuten)

Een verontruste overlevende vindt bondgenoten op een onverwachte plaats. Het leven waar Madison voor heeft gevochten om op te bouwen komt in gevaar.

3. 3. Good Out Here

29 april 2018 (45 minuten)

Madison en Morgan proberen Nick te helpen innerlijke rust te vinden. Een zoektocht naar wraak eist zijn tol binnen de groep.

4. 4. Buried

6 mei 2018 (45 minuten)

Al's ondervraging onthult enkele verrassende waarheden over het verleden van de groep. John Dorie ontvangt onverwacht nieuws.

5. 5. Laura

13 mei 2018 (45 minuten)

De komst van een gewonde bezoeker in het leven van John Dorie dwingt hem zijn pad te veranderen.

6. 6. Just in Case

20 mei 2018 (45 minuten)

Strand worstelt met de beslissingen van Madison en gebeurtenissen nemen een onverwachte wending in het stadion.

7. 7. The Wrong Side of Where You Are Now

3 juni 2018 (45 minuten)

Het besluit van Madison om een tegenstander te helpen heeft onbedoelde gevolgen. Ondertussen hangt het leven van John Dorie aan een zijden draadje.

8. 8. No One's Gone

10 juni 2018 (45 minuten)

Madison vecht om het leven te behouden waar ze zo hard aan heeft gewerkt. Morgan probeert ondertussen het goede te doen.

9. 9. People Like Us

12 augustus 2018 (45 minuten)

Morgan probeert Alicia en de uiteen gevallen groep overlevenden te helpen als er een storm uitbreekt.

10. 10. Close Your Eyes

19 augustus 2018 (45 minuten)

Alicia wordt gedwongen om rekening te houden met haar pijnlijke verleden terwijl ze een schuilplaats zoekt tegen een storm.

11. 11. The Code

26 augustus 2018 (45 minuten)

Morgan's reis raakt ontspoord door een aantal nieuwe kennissen.

12. 12. Weak

2 september 2018 (45 minuten)

June biedt een helpende hand als de gezondheid van Al verslechtert. Morgan zoekt naar vrienden die kwijt zijn geraakt in de storm.

13. 13. Blackjack

9 september 2018 (45 minuten)

Strand en Dorie zijn aan hun lot overgelaten. Luciana helpt een man in nood. De pogingen van de groep om een vreemdeling te helpen, brengt iedereen in gevaar.

14. 14. MM 54

16 september 2018 (45 minuten)

Moeilijke beslissingen zorgen ervoor dat de groep in onzekerheid raakt. Alicia maakt een belofte waar bij Charlie.

15. 15. I Lose People...

23 september 2018 (45 minuten)

De hoop van de groep ebt weg als ze een uitweg zoeken. Alicia en Charlie herenigen zich met een stel vrienden.

16. 16. ... I Lose Myself

30 september 2018 (45 minuten)

Morgan worstelt om de kracht te vinden om een stel vrienden in nood te helpen voordat het te laat is.

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Zeer geslaagde eerste aflevering. Ik heb het derde seizoen gemist (is het de moeite om dit toch nog in te halen?). De eerste seizoenen vond ik wel leuk, al vond ik één een stuk interessanter dan twee, omdat het zich echt aan het begin van de uitbraak afspeelde.

Met de start van dit 4de seizoen toch terug ingehaakt, omwille van de overstap van Morgan naar Fear. En waar hij in TWD uitgegroeid was tot een nogal vervelend karakter, werkte het in deze aflevering dan weer wel echt goed. De setting, de mensen die hij tegenkomt, de gebeurtenissen, het leek allemaal te kloppen. Ik kijk in ieder geval uit naar het vervolg.

avatar van MinoltaMan_mm

MinoltaMan_mm

Sterk begin van een serie die ik momenteel toch al beter vond dan het origineel, TWD.

Benieuwd naar meer!

avatar van Rafke Pafke

Rafke Pafke

Die derde aflevering!!!

Dit vierde seizoen bevalt me nog steeds heel erg goed. Maar de dood van Nick lijkt me de serie toch wel in moeilijk vaarwater te brengen. Is toch duidelijk één van de populairste karakters. Nu goed, het was een beslissing van Frank Dillane zelf. En de makers hebben het wel prachtig gedaan vind ik. Erg fijn om in de wereld van TWD nog eens zo geschokt te worden.

avatar van Rayyy_mm

Rayyy_mm

In het vijfde seizoen komt er een oud karakter uit the walking dead. Dit is het 2e personage dat de overstapt maakt naar deze serie!

avatar van hando_mm

hando_mm

Bijzonder teleurstellend na het fantastische derde seizoen. Het thema van vergeving werd wel heel simplistisch uitgewerkt.

avatar van TimF

TimF

Na al veel hoofdpersonages te zijn kwijtgeraakt, spant dit seizoen wel echt de kroon. Introductie van nieuwe perosnages is rommelig en ongeloofwaardig. Slecht schrijfwerk zeg. Exit van ‘Nick’ doet de serie weinig goeds. De hele flashback steuctuur werkt in dit seizoen ook uitermate irriterend. Ik twijfel om nog verder te kijken.

avatar van TimF

TimF

Nu ook nog Madison eruit is haak ik helaas af. Op twee personages na is de hele initiële cast nu dood of weg en vervangen door Walking dead achtige b-personages. Ook uit het derde seizoen hadden ze nog wat leuke personages heel kunnen laten om de continuïteit wat te waarborgen, maar ook die zijn allemaal weg. Heel jammer na de drie sterke seizoenen!

avatar van TragieStar.*

TragieStar.*

Vreselijk! Ronduit vreselijk saai en nutteloos seizoen. Vergeleken met seizoen 3 is het een grote achteruitgang. Zelfs het saaie seizoen 2 is nog beter.

De flashbacks voegen 0,0% toe. Het is saai, niet boeiend. Het leidt ook nergens naartoe, niks groots of spectaculairs. We krijgen het niet eens te zien, maar wordt enkel getoond in flitsen en vertellingen vanuit het heden. De reden dat Madison zichzelf opoffert had niet gehoeven en zeker niet door domme keuzes van haar eigen kinderen. Het sloeg nergens op. De vijand was ook niet boeiend, niet bedreigend genoeg zodat het iets voorstelde. Ik had liever de flashbacks willen zien precies op het moment waar seizoen 3 geëindigd was. De weg die ze moesten doorlopen, rauw, gewaagd en dat de personages meer diepgang zouden krijgen. Niet in één of ander stadion, god mag weten hoe ze daar ineens zijn gekomen en waar niets gebeurde. Ook dat ze ineens in Texas zijn en niet meer in Mexico moeten we ook maar raden. Dat is op het begin niet eens duidelijk.

Ook de dood van Nick (die ik eigenlijk niet eens zo leuk vond) is slecht gedaan. Zonder indruk, emotie, alles voor niks geweest. Het kind dat hem vermoord heeft leeft nog heel het seizoen en ook seizoenen daarna langs hun zijde alsof ze hun grote vriendin is, want net als in TWD vanaf seizoen 7 mag je niemand meer vermoorden. De moraaltjes komen dan weer langs die we kennen. Nee, we mogen niemand doden, we zijn niet zoals zij, we zijn goed, we geven mensen een tweede kans. Om te kotsen zo debiel en slecht.

De terugkeer van Morgan had iets goeds kunnen opleveren als de schrijvers zijn personage niet compleet hadden vernageld vanaf seizoen 6 van TWD. Niet meer moorden, dan weer wel, dan weer niet, dan weer wel. Alsof hij psychotisch is. Dat gaat hier nog even verder, waardoor hij totaal niet leuk is als hoofdpersonage. Het had wel iets nieuws in het verloop van de serie kunnen brengen, omdat vanaf dit seizoen het een andere koers op gaat, maar het is tenenkrommend slecht uitgevoerd.

Leuk om Maggie Grace weer eens te zien na Lost. Haar personage komt interessant over en in dit seizoen is het allemaal nog niet zo erg, maar ook haar personage wordt maar niet uitgediept, het draait alleen maar om haar nooit leeggaande camera en daarna wordt er niks meer boeiends met haar gedaan. Jammer. Gemiste kans.

avatar van AN3CCAHNPO

AN3CCAHNPO

Seizoen 4 komt niet in de buurt van Seizoen 3.

Erg traag seizoen en weinig actie met waardeloze en nietszeggende slechteriken.

AMC heeft gegokt maar helaas verkeerd gegokt door een groot deel van de cast te vervangen voor andere personages.

Ik begrijp de keuze enigszins wel, omdat het een spin-off is van The Walking Dead, maar het heeft helaas verkeerd uitgepakt.