• 9.369.475 stemmen

When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts (2006)

Documentaire | Miniserie

Show titel: When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts

Genre: Documentaire

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Sheila Nevins en Michele LeBlanc

Met: Darleen Asevedo, Jay Asevedo en Shelton Shakespear Alexander

Datum van release: maandag 21 augustus 2006

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot When the Levees Broke: A Requiem in Four Acts

In augustus 2005 werd de Amerikaanse stad New Orleans getroffen door de krachtige orkaan 'Katrina'. Hoewel de storm op zich zeer destructief was, bleek dat niet de ware ramp te zijn. Die vond plaats toen de beveiligingen tegen overstromingen, zoals de dijken, niet bestendig bleken en het grootste deel van de stad onder water zette. Hier wordt de reeks gebeurtenissen op een rijtje gezet, waarbij de incompetentie van verschillende overheden pijnlijk duidelijk wordt en te zien is hoe het (kans)armere deel van de bevolking weggezet werd en wordt.

Afleveringen

1. 1. Act I

21 augustus 2006 (1 uur)

De orkaan ‘Katrina’ nadert Crescent City, zoals New Orleans ook wel genoemd wordt. Sommige mensen verlaten de stad, terwijl anderen achterblijven, denkende dat ze de storm wel zullen uitzitten. De echte problemen ontstaan echter pas wanneer ‘Katrina’ aan land komt op 29 augustus 2005.

2. 2. Act II

21 augustus 2006 (1 uur)

De overlevenden worstelen voor hun bestaan. De federale, lokale en staatsoverheden laten het echter afweten als het aankomt op hun belofte de mensen bij te staan.

3. 3. Act III

22 augustus 2006 (1 uur)

De zogenoemde ‘vluchtelingen’ raken verspreid door het hele land. Ze weten niet waar hun families, vrienden en buren gebleven zijn, of zelfs maar of ze nog leven.

4. 4. Act IV

22 augustus 2006 (1 uur)

De stad wordt langzaam weer opgebouwd. Verzekeringsmaatschappijen weigeren claims uit te betalen en veel geld gaat ondertussen wel naar de oorlog in Irak.

5. Act V: The Next Movement (special)

19 december 2006 (1 uur en 47 minuten)

Act V: The Next Movement bestaat uit materiaal dat bij het maken van de serie op de montagevloer bleef liggen. Het biedt een forum aan de vele anekdotes van de betrokken inwoners van New Orleans.

6. Water Is Rising (special)

19 december 2006 (08 minuten)

Een special die bestaat uit een fotogalerij. Deze bevat tientallen emotievolle kiekjes van de storm en overstroming, begeleid door Terence Blanchards muziek.

avatar van John Milton

John Milton

Ik geef toe dat ik op zag tegen de speelduur, maar over twee avonden verspreid keek ik hem ontzettend geïnteresseerd weg, ook al is het af en toe infuriating en moeilijk te bevatten.