• 9.376.609 stemmen

Tin Star - Seizoen 1 (2017)

Show titel: Tin Star

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Rowan Joffe

Met: Tim Roth, Christina Hendricks en Genevieve O'Reilly

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Canada / Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 7 september 2017

Eerst uitgezonden op: Sky Atlantic (Verenigd Koninkrijk)

• Prime Video Bekijk seizoen 1 via Prime Video
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Tin Star

Tin Star speelt zich af in een bergdorp in Canada, waar de opening van een olieraffinaderij, geleid door de mysterieuze Mevrouw Bradshaw, ervoor zorgt dat het kleine dorp te maken krijgt met een wereld van drugsdealers, prostitutie en georganiseerde misdaad. Politieagent Jim Worth is uit op wraak na de moord op één van zijn familieleden.

Afleveringen Seizoen 1 (2017)

1. 1. Fun and (S)laughter

7 september 2017 (45 minuten)

Een alcoholistische politiechef uit een klein, rustig dorpje hoopt van harte dat hij een nieuwe start kan maken en een rustig leven kan gaan leiden. Een afschuwelijke gebeurtenis doet deze droom uiteen spatten.

2. 2. The Kid

7 september 2017 (45 minuten)

Jim wordt verscheurd door schuld en hij probeert zijn verdriet te verbergen door een moordzaak op te pakken omdat hij meent dat deze in verband staat met een persoonlijk verlies.

3. 3. Comfort of Strangers

7 september 2017 (45 minuten)

Jim wordt wakker na een black-out en hij komt erachter dat Anna verdwenen is. In de tussentijd werkt Whitey een los eindje weg.

4. 4. Jack

7 september 2017 (45 minuten)

De familie Worth komt bij elkaar om afscheid te kunnen nemen van een geliefde. Mevrouw Bradshaw komt voor een lastige beslissing te staan nadat ze er achterkomt dat een potentieel vernietigend bericht wordt uitgelekt naar de pers.

5. 5. Bait

7 september 2017 (45 minuten)

Angela neemt het recht in eigen handen door haar familie eigenhandig te beschermen nadat Jim uit het huis verbannen is. Whitey voltooit een meedogenloos plan.

6. 6. Cuckoo

7 september 2017 (45 minuten)

Whitey bezoekt het huis van de familie Worth om wraak te nemen maar het verloopt niet zoals gepland. Elizabeth confronteert Gagnon met diens plannen om Jim ten onder te brengen.

7. 7. Exposure

7 september 2017 (45 minuten)

Whitey en Anne groeien steeds meer naar elkaar toe wanneer Angela Jack inschakelt om af te maken wat zij begonnen is. Elizabeth ontdekt een vreselijke gebeurtenis in een nabijgelegen reservaat.

8. 8. This Be the Verse

7 september 2017 (45 minuten)

Jack is van plan om Frank te ondervragen en Anna probeert uit Little Big Bear te ontsnappen. Elizabeth vindt een ooggetuige maar Gagnon heeft zwakheden ontdekt.

9. 9. Fortunate Boy

7 september 2017 (45 minuten)

De waarheid wordt onthuld terwijl, ergens op het platteland in Engeland, Jack Devlin aan een zaak werkt die voor tragische vergeldingsacties zal gaan zorgen.

10. 10. My Love Is Vengeance

7 september 2017 (45 minuten)

Met een spoor van verbroken beloftes achter zich, besluit Jack wraak te nemen. Angela wil ondertussen Anna naar huis brengen.

avatar van Shaky

Shaky

Nog niet gezien maar met Tim Roth in de hoofdrol is mijn interesse automatisch gewekt. Vanaf donderdag, 21 september, wordt dit seizoen op BBC First uitgezonden.

avatar van AOVV

AOVV

Tim Roth is een fantastisch acteur, dus dit maakt me ook wel nieuwsgierig.

Shaky schreef:

Vanaf donderdag, 21 september, wordt dit seizoen op BBC First uitgezonden.

Op hun site staat vanaf wo 14 september, maar ook (herhaling zal dat wel zijn) aflevering 1 vanavond om 21.00u. Morgen afl. 2, ook om 21.00u.

avatar van Shaky

Shaky

Ow, hey dat is gek. Ze hebben eerst reclame gemaakt dat het donderdag in première zou gaan. Thanks voor de update beek0369.

ZAP!

Graag gedaan. Ben zelf ook wel benieuwd, straks even checken.

avatar van eppo349

eppo349

Ik heb de eerste 2 afleveringen gezien. het verhaal/personages zijn goed te doen, maar de achtergrond muziek werkt erg op mijn zenuwen! Is voor mij een reden om af te haken.

ZAP!

Van de soundtrack geen last gehad, maar kon er (de eerste 2 ep.) nog niet zo veel mee. Rommelig, rare gebeurtenissen, saaiig, een weinig overtuigende Roth en bad guys die eerder om te lachen zijn dan om te vrezen.

Qua uitzenden op BBC First zit het een beetje vreemd in elkaar. Gisteren hebben ze ep.2 weer herhaald en vanavond komt ep.3.

ZAP!

Het is geen goed teken voor een serie als je denkt "kon ik dit maar even bingewatchen, dan hebben we deze alvast weer gehad"... ik wil het nog niet slecht noemen, maar erg boeiend is het ook niet. Nog 6 afl. te gaan.

Verder al iemand een mening?

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Ben net begonnen op on demand.

ZAP!

Nee, dit was 'm niet helemaal. Roth brengt het er op zich prima van af, maar qua 'verhaal' gaat het maar heen en weer; dan gaat hij weer actie ondernemen, het volgende moment gaat ie zich weer lekker bezatten. Dan wil zijn vrouw hem weer terug en dat hij wraak neemt, dan is hij weer de boeman. Net zoals bad guy / boy die dan weer van de dochter houdt en dan weer wraak wil nemen. En zo ging het maar door.

De soundtrack was aangenaam dwars, de settings prachtig en het acteerwerk redelijk tot goed, al moet ik zeggen dat ik niets had met Christina Hendricks en / of haar personage, alsook met de kale fixer / crook - al was dat ene gevecht in de garage wel één van de betere momenten. Het idee om in de voorlaatste episode even helemaal terug in de tijd te gaan, was origineel, maar dat had best een paar episoden langer mogen zijn.

Een serie die duidelijk probeerde het eens anders aan te pakken, wat op zich te waarderen is, maar met een nogal twijfelachtig resultaat: 2,5*.

avatar van Heer P.H.

Heer P.H.

Op zich een goede serie , goed geacteerd, soms werd het bloed onder je nagels vandaan gehaald alleen wat mij vreselijk stoorde was die afschuwelijke muziek die bijna nonstop mijn oren teisterden. Volkomen overbodig om die herrie te laten horen, door de ergernis werd een groot deel van het kijkplezier bedorven.Jammer. Toch ga ik nog seizoen 2 en 3 proberen te kijken en hopelijk lukt dat ondanks de onmenselijke herrie.