• 9.376.790 stemmen

Line of Duty - Seizoen 4 (2017)

Show titel: Line of Duty

Afleveringen: 6

Speelduur: 5 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Jed Mercurio

Met: Martin Compston, Vicky McClure en Thandiwe Newton

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: zondag 26 maart 2017

Eerst uitgezonden op: BBC One (Verenigd Koninkrijk)

• Videoland Bekijk seizoen 4 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Line of Duty

AC-12 is een speciale eenheid die zich bezighoudt met de bestrijding van corruptie binnen het politieapparaat. Onder leiding van de gedreven Ted Hastings stelt de unit een onderzoek in naar Tony Gates, een hoofdinspecteur die met zijn team opvallend succesvol is. Hij doet daarvoor een beroep op de integere Steve Arnott, een inspecteur die voorheen ook al eens stelling heeft genomen tegen collega's die een mislukte antiterreuractie in de doofpot wilden stoppen. Ook de jonge agente Kate Fleming is zeer geïnteresseerd in Gates, en weet het zelfs zover te krijgen dat ze aan zijn team wordt toegevoegd. Naarmate het onderzoek vordert, raakt Gates steeds verder in het nauw, temeer omdat hij intussen ook nog moet proberen een affaire met een oude vlam geheim te houden. De inzet wordt steeds hoger en al gauw staan er niet alleen carrières op het spel, maar ook mensenlevens.

Afleveringen Seizoen 4 (2017)

1. 1. In the Shadow of the Truth

26 maart 2017 (57 minuten)

Hoofdinspecteur Roz Huntley weet een seriemoordenaar te pakken te krijgen. Het is echter niet honderd procent zeker dat de opgepakte jongeman schuldig is. Tim Ifield kaart bij AC-12 aan dat er wellicht iets niets pluis is.

2. 2. Who Sows the Wind

2 april 2017 (57 minuten)

Er wordt een lichaam zonder ledematen aangetroffen en de zorgen groeien wanneer Roz zich niet meldt voor haar dienst. Michael Farmer wordt ondervraagd en dit levert cruciale informatie op voor AC-12.

3. 3. In the Trap

9 april 2017 (57 minuten)

Er wordt choquerend nieuw bewijs gevonden en AC-12 gaat nog harder aan de slag in hun zaak tegen Michael Farmer. Steve daagt Nick uit voor zijn vrouw in te staan over haar verblijfplaats op de avond van de verdwijning van Ifield.

4. 4. Moral Superiority

16 april 2017 (57 minuten)

De ontdekking van nieuwe forensische abnormaliteiten zorgt voor een enorme doorbraak in de zaak van AC-12. Ondertussen ligt Nick Huntley zwaar onder vuur.

5. 5. Lying Nest

23 april 2017 (57 minuten)

De toekomst van AC-12 staat op het spel nadat Hilton hen verbiedt het onderzoek naar Roz Huntley verder te zetten. Roz heeft echter al problemen genoeg die zich dichterbij huis afspelen. AC-12 moet op zoek naar een nieuwe invalshoek voor hun onderzoek.

6. 6. Royal Hunting Ground

30 april 2017 (57 minuten)

AC-12 zet alles op alles in een confrontatie met Roz Huntley om er voor te zorgen dat de moordenaar van Tim Ifield gepakt kan worden. Daarmee willen ze tevens de zogenaamde Balaclava Man ontmaskeren.

avatar van Shaky

Shaky

Fantastische serie waarvan de eerste drie seizoenen geweldig waren. Dit vierde seizoen heb ik helaas gemist op de BBC, maar BBC First gaat de serie opnieuw uitzenden vanaf vanavond. Dit vierde seizoen is het eerste seizoen waarbij deze serie op BBC One wordt uitgezonden, de eerste drie waren op BBC Two, en er is gelijk een vijfde en zesde seizoen besteld. Geweldig, ik kan niet wachten.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Wederom genieten van deze goede Britse misdaad serie. 3.5.

ZAP!

Ben nu halverwege en het is wel te doen, maar regelmatig ook behoorlijk geforceerd qua plotontwikkelingen. Thandie Newton is níet mijn favoriete actrice. Ook de serieprotagonisten laten qua uitstraling en intensiteit wat te wensen over. Misschien dat de andere seizoenen beter waren, en hopelijk trekt dit seizoen nog wat bij.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima serie, spannend is het in ieder geval. Misschien niet al te logisch maar ik vond het prima om te kijken.

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

Voortreffelijke serie en ook dit seizoen stelde me niet teleur, ik vond het net zo sterk als seizoen 3.

Thandie Newton is geweldig als de sluwe Roz Huntley die AC-12 steeds te slim af is.

en de rest van de cast doet er niet voor onder.

ook weer een aantal scherpe one-liners van Hastings, De baas van AC-12

zoals "Blijf zitten of ik bindt je vast aan het bureau"

Hopelijk weet Mercurio de kwaliteit hoog te houden bij het volgende seizoen.(dat in 2019 te zien zal zijn)

ZAP!

Ik ben 1 van de weinigen die het niet zo smaakte. Ook in GB is men hier erg enthousiast over, maar zoals gezegd vind ik de plotontwikkelingen tamelijk geforceerd, dan wel ongeloofwaardig overkomen. Als leider van het onderzoek kan Roz in theorie natuurlijk van alles bewerkstelligen, maar ook dat gedoe tussen de verschillende politie-onderdelen kwam haast knullig over. En dan nog de Balaclava men, waarbij het toch handig (b)lijkt dat je de serie vanaf s1 had gekeken... In werkelijkheid gaat er ook van alles mis (onlangs nog zag ik nog wat op de BBC over deze zaak), maar ik vond het hier niet bepaald lekker, laat staan spannend uitgewerkt. Met afl. 1 begon het, eerlijk is eerlijk, nog wél best goed / veelbelovend.

Ook werd er prima geacteerd, maar

Favoriet hier was Adrian Dunbar, zoals wel vaker.

Heel krap 2,5* of anders dik 2,0*.

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

Martin Compston is toch ook één van de dragende acteurs van deze serie samen met Adrian Dunbar.

Sommige dingetjes zijn wat vergezocht maar toch als geheel is het één van de betere Engelse politie series. Van mij mag AC-12 nog wel wat zaken voor hun kiezen krijgen.

avatar van james_cameron_mm

james_cameron_mm

Ook dit vierde seizoen is weer ijzersterk. Niet zo goed als drie, maar de plot steekt ook ditmaal weer bijzonder vernuftig in elkaar, met heel wat spannende ontwikkelingen en verrassende wendingen. Voorkennis van de eerdere seizoenen is absoluut een must, anders valt hier inmiddels geen brood meer van te bakken. Aanvankelijk lijken bepaalde plotelementen een beetje vergezocht en ongeloofwaardig, maar al snel valt alles op zijn plek en wordt je als kijker weer meegezogen in de niet aflatende maalstroom van moord, intriges en corruptie. Erg goed.

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

Op naar seizoen 5 wat hopelijk over 1,5 maand begint. Ben benieuwd of het net zo spannend zal worden.

ZAP!

Toch wel creepy, als je er een beetje in mee kan gaan (maar dat lukt helaas niet altijd)...

ZAP!

Het is aan te raden de serie te kijken vanaf het begin. Thandie Newton, dit seizoen en de hele serie stijgen aardig in aanzien, al kom ik nog niet hoger dan een dikke zes.

avatar van AniSter

AniSter

Deze serie moet je compleet en in volgorde, met niet al te lange pauzes tussen de seizoenen, bekijken. Naast de gebeurtenissen per seizoen loopt er toch ook een dikke rode draad door alle seizoenen. Aan deze serie klopt zo'n beetje alles: ingenieus plot, boeiend, spannend, actie, goede acteerprestaties, setting, noem het maar op.