• 9.376.657 stemmen

Line of Duty - Seizoen 3 (2016)

Show titel: Line of Duty

Afleveringen: 6

Speelduur: 6 uur en 28 minuten

Ontwikkeld door: Jed Mercurio

Met: Martin Compston, Vicky McClure en Keeley Hawes

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 24 maart 2016

Eerst uitgezonden op: BBC Two (Verenigd Koninkrijk)

• Videoland Bekijk seizoen 3 via Videoland
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Line of Duty Seizoen 3 (2016)

Sergeant Danny Waldron, de zeer vakkundig leider van de gewapende Response Unit, vertoont onvoorspelbaar gedrag en wordt een bedreiging voor zijn collega’s en verdachten. De AC- 12 neemt maatregelen en gaat Danny's gedrag onderzoeken, waarmee ze ook het risico nemen dat ze zelf in de problemen komen.

Afleveringen Seizoen 3 (2016)

1. 1. Monsters

24 maart 2016 (1 uur)

Een politiesergeant schiet een verdachte neer en dwingt zijn team om te liegen over wat er is gebeurd. Kate Fleming gaat undercover om de waarheid te achterhalen.

2. 2. The Process

31 maart 2016 (1 uur)

Kate zet de anderen onder druk om het incident in het drugshuis te bekennen. Ondertussen bevat een foto aanwijzingen over het verleden van Danny Waldron.

3. 3. Snake Pit

7 april 2016 (1 uur)

Kate verscherpt de bewaking van Hari Bains, maar iemand probeert tussenbeide te komen. Steve spoort een klasgenoot van Danny op en doet een verontrustende ontdekking.

4. 4. Negative Pressure

14 april 2016 (1 uur)

De leden van Ac-12 beginnen elkaar te wantrouwen terwijl ze banden tussen de zaak-Waldron en een andere moord ontdekken. Lindsay Denton wil revanche.

5. 5. The List

21 april 2016 (1 uur)

Steve ligt onder vuur en vraagt hulp van onwaarschijnlijke zijde bij het oplossen van de zaak. Hastings overweegt zijn volgende stap tegen Fairbanks.

6. 6. Breach

28 april 2016 (1 uur en 28 minuten)

Terwijl de beschuldigingen tegen Steve zich opstapelen, wordt steeds meer duidelijk over een oude samenzwering, hetgeen tot een explosieve confrontatie leidt.

avatar van Shaky

Shaky

Hier heb ik zin in!!

Seizoen 1 en 2 vond ik ijzersterk. Deze gaat op de 'nog te kijken' lijst!

avatar van Shaky

Shaky

Nondejuu, seizoen 3 stelde niet teleur! Heerlijke Britse serie over de anti-corruptie tak binnen de politie. Het acteerwerk is uitermate sterk en de verhaallijn zit goed in elkaar. Spanning, drama, actie, dit seizoen heeft het opnieuw allemaal. Ik heb genoten.

avatar van hoffhaan

hoffhaan

Super serie! 3.5.

avatar van jakkepoes_mm

jakkepoes_mm

Topper. Die Engelsen zijn hier toch meester in.

avatar van hilversum3_mm

hilversum3_mm

Grandioos!

Aan het begin lijkt het allemaal zo klaar als een klontje (voor de kijker tenminste) of de politieman schuldig of onschuldig is.

maar dan gebeurd er iets dat alles op zijn kop zet en waardoor we in een rollercoaster van verraad, machtsmisbruik,manipulatie en moord terechtkomen.

Erg goed weer.

De laatste aflevering ging er wel een beetje over qua geloofwaardigheid (richting The Bodyguard zeg maar), maar wel erg fijn.

En men doet er nog een schepje bovenop, met als resultaat de beste reeks tot nu toe. De personages komen hier nog meer tot hun recht en de plot is spannender en intrigerender dan ooit. Nadeel is dat je deze zes afleveringen zonder voorkennis absoluut niet meer kunt bekijken, maar waarom zou je dat willen? De voorgaande twee seizoenen zijn tenslotte ook ijzersterk. Wat een toffe serie. Subliem geschreven, gespeeld en in beeld gebracht. Benieuwd of de vierde reeks dit nog kan overtreffen. De lat ligt nu in ieder geval erg hoog.

avatar van ZAP!

ZAP!

Proper coppers and bent basterds - the plot thickens...

Er is wel weer wat aan te merken (zie mijn commentaar op andere seizoenen), maar al met al is dit het spannendst tot nu toe (4 afl. gezien). Leuk ook hoe het voortborduurt op s2, met als klein nadeel dat s1 er zo niets meer mee te maken heeft (voor zover ik kan nagaan).

En Neil Morrissey bewijst definitief dat hij meer kan dan het niet onverdienstelijke comedy werk in 'Men Behaving Badly'.

avatar van ZAP!

ZAP!

ZAP! schreef:
...met als klein nadeel dat s1 er zo niets meer mee te maken heeft (voor zover ik kan nagaan)...
Toch wel, wat bij nader inzien.

Blijft een vaak nodeloos ingewikkelde en vergezochte bedoening soms, maar ook zeker wel interessant en goed kijkbaar.

avatar van wvanwesemael

wvanwesemael

Schitterende serie.

avatar van AniSter

AniSter

Nu begint deze serie zich toch te ontwikkelen naar een van de beste die ik gezien heb binnen dit genre. Dit kan zich meten met diverse bekende Scandinavische series. Adrian Dunbar springt er wat mij betreft uit met zijn rol als de baas van AC-12: Ted Hastings. Vooral de verhoren zijn meesterlijk in elkaar gezet, zeker als de verhoorde van repliek geeft; dan komt Ted helemaal tot zijn recht.

avatar van stefan dias

stefan dias

Nou… ik heb 'm zonder voorkennis gezien: seizoen 1 en 2 heb ik niet bekeken… ik had er geen zin in, de zoveelste politieserie…pfff.

Boy, was I wrong. Dit is SUPERIEUR vakwerk met tergende spanning, uitmuntende vertolkingen (de Caddy!) en vooral die gesprekken in het glazen kantoor zijn eigenlijk het spannendst met de Chief-Inspector die de show steelt. Dit is gewoon superieur vakwerk! Of had ik dat al gezegd? Dat het dan eindigt op een wat belachelijke, overbodige en ongeloofwaardige actiescène (druk van de producers?) waarmee de serie toch weer iets naar de gebruikelijke clichés neigt, bedek ik graag met de mantel der liefde. Zo erg was het nu ook weer niet en vooral: bevredigend voor de kijker! Zo ouderwets wil ik dan weer wel zijn.

avatar van knusse stoel

knusse stoel

"Criminelen vangen is al moeilijk genoeg, maar agenten vangen - God geef me kracht." -Det. Superintendent Ted Hastings

Het is een serie over een fictieve anti-corruptie-eenheid genaamd "AC-12" van de Britse politie die hun eigen agenten onderzoekt. Er zijn tot nu toe zes seizoenen geweest, elk met een apart corruptieonderzoek. Dus vijf seizoenen, vijf corrupte agenten. Hoewel die onderzoeken de hoofdpunten zijn, zijn er verschillende subplots die allemaal noodzakelijkerwijs leiden tot de onthulling van een grote doofpotaffaire.

Geen enkele officier staat buiten het gezichtsveld en er zijn verschillende opzettelijke scènes om de kijkers te laten twijfelen aan de morele gezond verstand van de personages. Een goede reden om deze show te kijken is de maker Jed Mercurio, dezelfde man achter een ander met stikstof gevuld drama - The Bodyguard. De hoofdattractie van de show is de stalen Keeley Hawkes in seizoen twee en drie. Een meeslepende prestatie. Zulke rauwe emoties heeft ze op het scherm gebracht... wauw. Dan is er de geweldige Adrian Dunbar als Superintendent Ted Hastings. Je zult zijn personage bewonderen om zijn standvastigheid, vastberadenheid, integriteit, verdriet, one-liners en al het andere. Dan is er de slechterik (die het geheim houdt). Ah! Hij/zij zou in mijn lijst van top 3 slechteriken van moderne drama's op tv staan.

Elke aflevering is nauwkeurig en boeiend. Elke aflevering eindigt met een : "Prison Break"-achtige cliffhanger. (Prison Break (2005–2017)) De meest interessante delen van de serie zijn de verhoor-/interview scènes. Zoveel entertainment daar. Ik betrap mezelf erop dat ik, eenmaal bezig, moeilijk kan stoppen. Ik ben blij dat ik een serie heb gevonden waar ik nog heel lang naar kan kijken.

Heb nog 3 seizoenen te gaan.

Alvast een 9 als waardering!!