• 11.759 nieuwsartikelen
 • 164.314 films
 • 10.542 series
 • 30.598 seizoenen
 • 620.589 acteurs
 • 194.433 gebruikers
 • 9.059.707 stemmen
Avatar
 
banner banner

Rick and Morty - Seizoen 3 (2017)

4,21 177 stemmen

Show titel: Rick and Morty

IMDb beoordeling: 9,1 (612.297)

Afleveringen: 10

Speelduur: 3 uur en 43 minuten

Ontwikkeld door: Dan Harmon en Justin Roiland

Met: Justin Roiland (stemrol), Chris Parnell (stemrol) en Spencer Grammer (stemrol)

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: zaterdag 1 april 2017

Eerst uitgezonden op: Adult Swim (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • HBO Max Bekijk seizoen 3 via HBO Max
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Rick and Morty

Rick is een oudere, geestelijk instabiele wetenschapper die sinds kort opnieuw contact heeft met zijn dochter en ingetrokken is bij haar gezin. Hij besteedt zijn tijd grotendeels met zijn kleinzoon Morty. Ze beleven absurde avonturen waarbij ze samen door het heelal en parallelle universums reizen. Samen met zijn toch al instabiele gezinssituatie zorgt dit voor Morty voor veel problemen, thuis en op school.

Afleveringen Seizoen 3 (2017)

 1. 1. The Rickshank Redemption

  1 april 2017 (23 minuten)

  Summer en Morty reizen naar verschillende dimensies om Rick op te sporen en vinden een heleboel Ricks. Rick wil een heel specifieke dipsaus voor kipnuggets.

 2. 2. Rickmancing the Stone

  30 juli 2017 (22 minuten)

  Met thuis alles in opschudding reizen Rick, Morty en Summer naar een post-apocalyptische wereld om, op nogal agressieve wijze, wat persoonlijke problemen op te lossen.

 3. 3. Pickle Rick

  6 augustus 2017 (23 minuten)

  Rick verandert zichzelf in een augurk terwijl de rest van de familie naar therapie gaat. Nu moet hij een manier vinden om die metamorfose ongedaan te maken.

 4. 4. Vindicators 3: The Return of Worldender

  13 augustus 2017 (23 minuten)

  Terwijl een dronken Rick ogenschijnlijk een groep superhelden met de naam Verdedigers helpt, zet hij in plaats daarvan Saw-achtige vallen waaruit ze moeten ontsnappen.

 5. 5. The Whirly Dirly Conspiracy

  20 augustus 2017 (22 minuten)

  Rick en Jerry gaan naar een resort waar doodgaan onmogelijk is, maar een wezen wil Rick toch doden. Summers poging om haar borsten te vergroten gaat mis.

 6. 6. Rest and Ricklaxtion

  27 augustus 2017 (22 minuten)

  Na weer een vermoeiend avontuur zijn Rick en Morty toe aan vakantie. Maar de boel loopt uit de hand wanneer ze een speciale ontgifter proberen.

 7. 7. Ricklantis Mixup

  10 september 2017 (22 minuten)

  Rick en Morty komen een andere Rick en Morty uit de Citadel van Ricks tegen en beleven daarna een geweldig avontuur in Atlantis.

 8. 8. Morty's Mind Blowers

  17 september 2017 (22 minuten)

  Rick toont Morty een kamer vol herinneringen die Morty hem had gevraagd uit zijn hoofd te zetten. Als Rick deze begint terug te halen, loopt het helemaal uit de hand.

 9. 9. The ABC's of Beth

  24 september 2017 (22 minuten)

  Rick en Beth lossen problemen op uit hun jeugd door naar een wereld met de naam Froopy Land te gaan. Morty en Summer vertrouwen Jerry's nieuwe vriendin niet helemaal.

 10. 10. The Rickchurian Mortydate

  1 oktober 2017 (22 minuten)

  De president heeft de hulp van Rick en Morty nodig, wat leidt tot de nodige conflicten. Beth begint te vermoeden dat ze misschien wel een kloon is.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van ArthurDZ_mm

ArthurDZ_mm

 • 68 berichten
 • 144 stemmen

Hahahah die laatste aflevering weer Op vele manieren echt een anti-seizoensfinale, maar mede daarom ook zo heerlijk!

Ik ben alvast zeer tevreden met dit seizoen. Overall was ie misschien net iets minder dan de eerste twee, maar dat wil niet zeggen dat ik niet ontzettend veel gelachen heb.

Voor de gein mijn voorlopige top 10 van seizoen 3-afleveringen:

1. The Rickshank Redemption (Geweldige seizoensopener waar ze niet meer overheen zijn gegaan)

2. Vindicators 3: The Return of Worldender (Rick die het weer verpest voor Morty door een van zijn jongensdromen om zeep te helpen, geweldig!)

3. Ricklantis Mixup (Rick & Morty meets The Wire meets Stand By Me meets Training Day. Weer eens iets helemaal anders en helemaal geslaagd)

4. The Rickchurian Mortydate (de president hahahahaha, Mr. Poopybutthole hahahahaha )

5. The Whirly Dirly Conspiracy (eindelijk een aflevering die zich vol focust op de Rick en Jerry-dynamiek)

6. Rest and Ricklaxtion (Morty als een soort Patrick Bateman/Jordan Belfort op het einde hahahaha )

7. Morty's Mind Blowers (grappig tussendoortje, wel jammer dat het ten koste ging van een nieuwe Interdimensional Cable, denk dat ik dat toch liever had gehad)

8. Rickmancing the Stone (wordt elders op het internet vaak genoemd als een mindere aflevering, ik vond 'm ook niet bij de beste van dit seizoen horen maar heb me er desondanks goed mee vermaakt)

9. The ABC's of Beth (had zijn momenten, maar ergens kwam het toch niet zo goed samen als de makers waarschijnlijk bedoeld hadden vond ik. Wel een zeer sterk einde)

10. Pickle Rick (ergens grappig om te zien hoe ver Rick bereidt is te gaan om maar niet mee te hoeven naar gezinstherapie, maar het effect werd snel minder door de overvloed aan gore).


avatar van Esteban

Esteban

 • 3602 berichten
 • 1817 stemmen

Ah, zijn we rond? Goed. Dan kan ik er mee beginnen.


avatar van Shaky

Shaky

 • 3720 berichten
 • 12489 stemmen

McDonalds brengt naar aanleiding van Rick and Morty daadwerkelijk de Szechuan Sauce éénmalig terug.

McDonald's Is Bringing Back Szechuan Sauce — For A Very Limited Time | moviepilot.com


avatar van Shaky

Shaky

 • 3720 berichten
 • 12489 stemmen

Aanvulling op mijn vorige bericht Iets te veel mensen waren nogal enthousiast geworden over Rick en Morty en 'de' saus...:

McDonald's Rick and Morty Szechuan sauce stunt backfires - BBC News


avatar van Pepino

Pepino

 • 474 berichten
 • 826 stemmen

Soms weet ik niet goed wat ik van Rick and Morty moet vinden. Wanneer het clevere grapjes zijn, zoals Morty die even de controle verliest wanneer hij op een perfecte rechtlijnige plaat gaat staan; of wanneer de serie zich focust op de verstandhouding tussen de personages (Rick and Jerry, Beth en Summer) dan vind ik de serie uiterst genietbaar. Maar wanneer het hyperactief en gewelddadig wordt (Rick tegen de president, of het onnodig gore bij Pickle-Rick), dan vind ik het allemaal wat oninteressant.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3602 berichten
 • 1817 stemmen

Ik begrijp het, Pepino. Niet dat ik moeite heb met het geweld, dat niet. Maar ik ben grote fan van de clevere kant, een pak minder van de hyper-momenten die soms de hele speelduur doorgaan. Voorlopig zeker al graag gekeken naar dit derde seizoen, ik zit net over de helft. Vindicators 3 vond ik ietwat aan de zwakke kant, maar de rest minstens bovengemiddeld (Pickle Rick) tot bijzonder fijn. (afl. 1,2, 5 en 6) En een klein beetje persoonlijker en volwassener, wat ik alleen maar kan toejuichen. Wat ik voorlopig wel nog niet gezien heb, zijn instant Rick & Morty 'klassiekers' als bv. 'Mr. Meeseeks'.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2772 berichten
 • 3187 stemmen

Wederom een topseizoen. In tegenstelling tot de meeste andere series in dit genre, blijft Rick & Morty (tot nu toe) het hoge niveau van het eerste seizoen aanhouden. Alles is dit seizoen duidelijk meer over-the-top, maar het belangrijkste in deze serie blijft het middelpunt: de personages. Vooral Morty ontwikkeld zich hard. Was hij in het eerste seizoen nog een bang jongetje, begint hij dit seizoen steeds meer op zijn opa te lijken. Ook minder belangrijke personages, zoals Jerry en Beth, ontwikkelen zich snel.

Hoogtepunt van dit seizoen was voor mij wel de kreet van Noob Noob: Gawd Daaaaamn!


avatar van Esteban

Esteban

 • 3602 berichten
 • 1817 stemmen

Genietbaar, absoluut! Om alle redenen dit Rick & Morty eigen zijn. Maar toch duidelijk het minst sterke seizoen tot op heden. Net wanneer het allemaal iets persoonlijker en volwassener qua thema's begint te worden, lijkt de creativiteit wat af te nemen. Alsof het één moet inboeten voor het ander. Het ontbreekt deel drie aan memorabele uitschieters. Werkelijk geen enkele episode is me bijgebleven. Waar ik bij de vorige seizoen toch verscheidene malen onder de indruk was van het bij vlagen geniale schrijfwerk, werd ik deze keer nergens verrast. Alsof ik -alle gekheid op een stokje- steeds perfect aanvoelde waar alles in de grote lijnen heen ging. Vooral in de tweede helft van het seizoen, de eerste helft begon nochtans vrij sterk. En bij die personageontwikkelingen blijf ik vraagtekens hebben. Ik ben het daar gewoon niet mee eens. Het is allemaal veel te vluchtig en te rakelings om ook maar een beetje te blijven hangen. Enfin, niettegenstaande nog steeds het kijken waard, daarover geen seconde twijfel. Meer nog, een aanrader in z'n genre.

PS: Wél bijzonder blij dat de opvul-afleveringen achterwege gebleven zijn. Ik vond de Interdimensional Cable (ofzo) vervanger een pak leuker.


avatar van Black Math

Black Math

 • 5406 berichten
 • 1736 stemmen

Beste Rick and Morty seizoen tot nu toe. Er zit gewoon ontzettend veel creativiteit in deze show, en in dit seizoen zijn er in tegenstelling tot de vorige twee seizoenen nauwelijks zwakke episodes. Toch een aantal episodes die eruit springen: de opener is een knaller, sowieso vind ik de Rick citadel een erg interessant idee. Die keert net als Evil Morty, die me ook intrigeert, terug in Episode 7. En tenslotte de Pickle Rick en de Vindicators episode. De fillers episode is deze keer the Morty Mindblowers Episode, maar komt eigenlijk in de buurt van de eerder genoemde afleveringen. En dat is een goed teken. 4,5*.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59563 berichten
 • 3969 stemmen

Topseizoen, maar ik vond de vorige twee seizoenen net iets beter. De bijrol van Jerry vind ik hier wel jammer, maar gezien het slot zien we hem volgend seizoen wel weer meer in beeld. Verder zijn de afleveringen nog steeds heerlijk creatief vol met bizarre werelden, bizar grappig en bij vlagen lekker shocking. Het blijft erg geestig dat ze zo schakelen van een totaal absurd stuk naar weer een bloederige slachting of naar de onderlinge verhoudingen tussen de familieleden. Leukste afleveringen waren wel met Rick als levende augurk en die met de Amerikaanse president. Ben vlot door de 3 seizoenen heen gegaan, nu wordt het helaas lang wachten op nieuwe afleveringen.

4*avatar van Vinck_mm

Vinck_mm

 • 24 berichten
 • 74 stemmen

Tja, niet om vrolijk van te worden maar ik heb dit eerlijk gezegd liever als het betekent dat ze dan weer een magistraal vierde seizoen gaan afleveren. Harmon en Roiland zijn in staat om prachtige tv te maken, dus ik zou hen op hun eigen tempo laten werken. Liever dat dan een afgeraffeld en uitermate teleurstellend seizoen.


avatar van Bottleneck

Bottleneck

 • 8223 berichten
 • 2098 stemmen

Superdruk weer... en ietsje beter dan de voorgaande seizoenen, omdat er naar mijn smaak minder matige afleveringen tussen zitten. Alleen halverwege - episode 5 en 6 - is een dip, maar voor de rest lekker absurd en bijdehand. Heb vooral van aflevering 1, 2, 8 en 10 genoten en het meeste van Pickle Rick (fijne mix van weirdness en de familieperikelen, dat Rick z'n ratio inzet voor het uitvoeren van een bizarre truc om maar niet over emoties te hoeven ouwehoeren). Een augurk.. ?

Beetje jammer dat Jerry minder vaak in beeld is. Aan de andere kant zorgt dat er voor dat zijn domheid meer tot z'n recht komt in de spaarzame tijd. Die opmerking over de hoeren bij z'n motel

Over het algemeen blijf ik de reeks iets te hyper vinden (hoewel... juist ook de drukke Pickle- en de Morty's-Mind-Blowers-aflevering vind ik erg geinig). En wat me verder opvalt is dat de animatie iets beter is dan in voorgaande seizoenen: meer gedetailleerde achtergronden en diepere kleuren, vooral zichtbaar in de vierde en zesde aflevering. Dikke 3,5*, of nou ja, doe - burp - toch maar 4*.


avatar van Pepino

Pepino

 • 474 berichten
 • 826 stemmen

Toch met een halfje verlaagd. Het seizoen was mij toch allemaal veel te hyperactief. Zeker de aflevering van Pickle Rick, die ik trouwens één van de slechtste episodes van R&M tot-nu-toe vind.

Soms begrijp ik de fan-base niet: is het allemaal dan écht zo clever, geniaal en alleen voor mensen met een hoog IQ waardig zoals het internet laat uitschijnen?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het allemaal uiterst genietbaar, maar misschien moeten we ook eens de roze bril durven afzetten.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3602 berichten
 • 1817 stemmen

Eens.


avatar van legian

legian

 • 777 berichten
 • 0 stemmen

Pepino schreef:

Soms begrijp ik de fan-base niet: is het allemaal dan écht zo clever, geniaal en alleen voor mensen met een hoog IQ waardig zoals het internet laat uitschijnen?

Begrijp me niet verkeerd, ik vind het allemaal uiterst genietbaar, maar misschien moeten we ook eens de roze bril durven afzetten.

Voor mij zijn het voornamelijk de personages die erg genietbaar zijn en de absurditeiten waar zij mee gemoeid raken. Op het gebied van clever-heid doet dit mij erg denken aan Sherlock waarbij het voornamelijk gemaakt slim/moeilijk is.


avatar van Esteban

Esteban

 • 3602 berichten
 • 1817 stemmen

Naar mijn gevoel valt het met die 'slimheid' best wel mee. Het voelt alsof er veel meer van gemaakt wordt dan wat het uiteindelijk 'maar' is. Bij 'Bojack Horsman' heb ik dat nog meer.


avatar van Pepino

Pepino

 • 474 berichten
 • 826 stemmen

Bij Bojack heb ik dit dan weer minder. Die serie is gewoon een heel stuk rustiger en daarbovenop (ondanks dat het gaat over een paard) menselijker, tastbaarder, dichter bij huis. Inplaats van op bombastisch hypersnel tempo wetenschapsmoppen, gaat Bojack meer over de psychologie van de personages. Dat op zich maakt voor mij deze serie een heel stuk interessanter dan R&M!


avatar van ArthurDZ_mm

ArthurDZ_mm

 • 68 berichten
 • 144 stemmen

Pepino schreef:

Soms begrijp ik de fan-base niet: is het allemaal dan écht zo clever, geniaal en alleen voor mensen met een hoog IQ waardig zoals het internet laat uitschijnen?

Die quote is een uit de hand gelopen grapje, typisch des internets, niet te veel belang aan hechten dus

In Rick & Morty wordt er naar mijn gevoel trouwens ook vaak best diep in de psyche van de hoofdfiguren gedoken (eigenlijk nog het meeste in dit seizoen, in zowat elke aflevering wordt de persoonlijkheid van een of meerdere leden van de Smith-familie, en vaak ook hun relatie tot elkaar, onder de loep gelegd), maar wel meer als onderdeel van het geheel in plaats van als doel op zich, zoals bij Bojack Horseman het geval is. Vind ik zelf ook een leuke serie, maar bij het kijken denk ik vaak "komaan jongens, het mag soms ook wel ietsje minder getormenteerd en in your face allemaal". Dat heb ik bij R&M nooit, die serie is veel minder geneigd om humor op te offeren voor 'laten we eens zo zielig mogelijk doen om in te hakken op de emoties van onze kijkers'. Dat mag ik wel, is bijvoorbeeld ook de reden waarom Seinfeld op nummer 1 staat in mijn top 10 en Friends niet.

Uiteindelijk komt het erop neer dat ik de 'range' van Rick & Morty, op vlak van humor, emoties, en wereld waarin avonturen beleefd kunnen worden, telkens net wat groter vind dan bij Bojack. Smaakkwestie dus.avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59563 berichten
 • 3969 stemmen

Echt geweldig nieuws. Maar kon me al niet voorstellen dat dit zou stoppen, aangezien het mateloos populair is. Hoop wel dat de nieuwe afleveringen volgend jaar komen.


avatar van Pepino

Pepino

 • 474 berichten
 • 826 stemmen

Ondanks mijn cynisme, ben ik ook wel hyped bij dit nieuws!


avatar van BoordAppel

BoordAppel

 • 14274 berichten
 • 3168 stemmen

Rick & Morty ging eind oktober van Netflix af, dus ik heb alle seizoenen in een rotvaart bekeken. Dat past dan wel weer bij de serie, never a dull moment.

Ik vond Pickle Rick een van de leukste afleveringen. In het begin dacht ik even dat het over de haai ging springen, maar het werd allemaal lekker gewelddadig en het leverde weer een leuk personage op (Jaguar, die helaas geen alternatieve versies van zijn dochter heeft ). En ondanks de absurditeit liet die aflevering weer een mooie kant van Rick, Morty en de rest zien.


avatar van catdog

catdog

 • 1413 berichten
 • 1842 stemmen

efteling schreef: ''Rick & Morty ging eind oktober van Netflix af, dus ik heb alle seizoenen in een rotvaart bekeken. Dat past dan wel weer bij de serie, never a dull moment.''

Is uiteindelijk nog verlengd tot aan 10 november. Heb ik mazzel want ik kwam er net niet aan toe om de laatste 2 te bekijken!


avatar van BoordAppel

BoordAppel

 • 14274 berichten
 • 3168 stemmen

Ik zag het inderdaad. Heb ik ze er voor niets doorheen gejast. Maar goed, wel lol gehad en nu weer tijd voor andere series. Hopelijk verschijnt het er weer op als er een nieuw seizoen komt.


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59563 berichten
 • 3969 stemmen

Seizoen 4 start in november lees ik net!


avatar van legian

legian

 • 777 berichten
 • 0 stemmen

Rick and Morty Season 4 Release Date

Hierbij de aankondiging. Heb er wel zin in.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.