• 9.379.514 stemmen

Rick and Morty - Seizoen 8 (2025)

Show titel: Rick and Morty

Afleveringen: 10

Speelduur: 3 uur en 42 minuten

Ontwikkeld door: Dan Harmon en Justin Roiland

Met: Ian Cardoni (stemrol), Harry Belden (stemrol) en Sarah Chalke (stemrol)

Datum van release: zondag 25 mei 2025

Eerst uitgezonden op: Adult Swim (Verenigde Staten)

Plot Rick and Morty

Rick is een oudere, geestelijk instabiele wetenschapper die sinds kort opnieuw contact heeft met zijn dochter en ingetrokken is bij haar gezin. Hij besteedt zijn tijd grotendeels met zijn kleinzoon Morty. Ze beleven absurde avonturen waarbij ze samen door het heelal en parallelle universums reizen. Samen met zijn toch al instabiele gezinssituatie zorgt dit voor Morty voor veel problemen, thuis en op school.

Afleveringen Seizoen 8 (2025)

1. 1. Summer of All Fears

25 mei 2025 (23 minuten)

Rick probeert de kinderen te disciplineren.

2. 2. Valkyrick

1 juni 2025 (22 minuten)

Space Beth heeft hulp nodig op het werk.

3. 3. The Rick, the Mort & the Ugly

8 juni 2025 (21 minuten)

Morty verliest zijn fidget spinner.

4. 4. The Last Temptation of Jerry

15 juni 2025 (23 minuten)

De Smiths leren de betekenis van Pasen.

5. 5. Cryo Mort a Rickver

22 juni 2025 (22 minuten)

Een cryoschip ligt voor het grijpen.

6. 6. The Curicksous Case of Bethjamin Button

29 juni 2025 (22 minuten)

Beth en Space Beth worden nostalgisch.

7. 7. Ricker than Fiction

6 juli 2025 (22 minuten)

Rick en Morty veroveren Hollywood.

8. 8. Nomortland

13 juli 2025 (22 minuten)

Jerry gaat op pad.

9. 9. Morty Daddy

20 juli 2025 (22 minuten)

Morty heeft wat vader/zoon tijd.

10. 10. Hot Rick

27 juli 2025 (23 minuten)

Beth houdt haar gezin bij elkaar.

avatar van remorz

remorz

Eindelijk! Weer een meer dan redelijk seizoen van Rick and Morty.

Met alleen de finale nog voor de boeg kan ik wel zeggen dat nagenoeg iedere aflevering een creatief uitgangspunt heeft dat geinig uitgewerkt wordt.

Nooit op de overdonderende manier zoals dat in de eerste drie seizoenen gebeurde, maar de veelal ontsporende hit-or-miss nonsens die de afgelopen seizoenen wel eens voorbijkwam wordt in ieder geval vermeden, op misschien aflevering vier na.

Het is jammer dat de humor wat minder scherp is en er tot en met de voorlaatste aflevering weinig tot niks aan canon gebouwd wordt (dit zijn voornamelijk op zichzelf staande avonturen) en dat er geen aflevering écht bovenuit steekt maar er is voelbaar lering getrokken uit de missers van afgelopen seizoenen.

Een beetje een pas-op-de-plaats-seizoen voor de serie, misschien. Maar voor mijn gevoel raakt het de kern van Rick and Morty’s mogelijkheden veel beter.