• 10.792 nieuwsartikelen
  • 162.329 films
  • 10.192 series
  • 29.833 seizoenen
  • 614.968 acteurs
  • 193.271 gebruikers
  • 8.985.382 stemmen
Avatar
 
banner banner

Levenslied - Seizoen 2 (2013)

3,12 8 stemmen

Show titel: Levenslied

IMDb beoordeling: 7,2 (85)

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Willem Zijlstra

Met: Anna Drijver, Caro Lenssen en Hans Dagelet

Oorsprong: Nederland

Datum van release: maandag 8 april 2013

Eerst uitgezonden op: Nederland 1 (Nederland)

  • On Demand:

  • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
  • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
  • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
  • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
  • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
  • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Levenslied

Levenslied volgt de levens van de diverse leden van een zangkoor in Haarlem. Elke donderdagavond zingen ze alle sores van zich af. De serie vertelt een mozaïek aan verhalen over gewone mensen. Zo gaat het over een jonge bijstandsmoeder, een hardwerkende advocaat, een ambitieuze makelaar en een leraar Nederlands op een scholengemeenschap.

Afleveringen Seizoen 2 (2013)

  1. Aflevering 1

    8 april 2013 (45 minuten)

    Betty wil dat Bobby voortaan bij haar komt wonen, alleen daar wil haar ex-schoonmoeder Saskia Landgraaf niets van weten. De producer van Edsilia Rombley is geïnteresseerd in het arrangement van Ain’t No Mountown High Enough, maar er is onenigheid. Elske vertelt haar dochtertje welke beslissing haar vader heeft genomen. Thomas vraagt of zijn moeder wil oppassen op de kinderen van Elske en zij wil weten of ze iets samen hebben.

  2. Aflevering 2

    15 april 2013 (45 minuten)

    Elske solliciteert naar een baan als caissière bij de plaatselijke supermarkt. Thomas en Elske draaien om elkaar heen en uiteindelijk stelt Elske een proefverkering voor. Madee is failliet en is ook het pensioengeld van haar ouders kwijt. Haar moeder laat haar weten dat ze voorlopig beter niet langs kan komen. De subsidie van het koor wordt mogelijk ingetrokken, waardoor de mogelijkheden van sponsoring worden bekeken. Lieke wil graag een kind, maar daar denkt Jeroen heel anders over.

  3. Aflevering 3

    22 april 2013 (45 minuten)

    Lucas en Dylan gaan kamperen om hun vader-zoon relatie een beetje op weg te helpen. Alleen loopt het een en ander niet zoals gehoopt. Jeroen wil niet dat het koor optreedt tijdens het verjaardagsfeest van zijn moeder Hanneke. Als hij later toegeeft, vertelt hij tijdens het optreden de waarheid over zijn moeder. Lieke vertelt Hanneke dat ze graag nieuw leven in de familie had willen brengen, maar die laat weten nog lang geen oma te willen zijn.

  4. Aflevering 4

    29 april 2013 (45 minuten)

    Elske blijft bij Thomas slapen, maar blijkt daar nog niet helemaal klaar voor te zijn. Lucas en Betty gaan uit eten en praten na afloop over wat er destijds precies met Bert is gebeurd. Boutros is druk bezig met de flyeractie voor subsidiebehoud van het koor en vraagt Lucas om een baan.

  5. Aflevering 5

    6 mei 2013 (45 minuten)

    Thomas gaat op de werf met een groep jongens een sloep maken, maar Nico zorgt voor problemen. Later wordt Thomas gebeld omdat er een ongeluk is gebeurd waar een paar jongens uit de groep bij betrokken zijn. Hij treft Nico bloedend naast de auto. Nu de subsidie voor het koor mogelijk wordt stopgezet, bekijkt Betty andere mogelijkheden om haar brood te verdienen. Ze heeft contact met Oswald Kroon van het Projectkoor. Ze trekt zich echter terug als blijkt dat ze met het koor naar Toulouse moet en kiest voor Bobby. Bobby toont Lieke zijn nieuwe Britse sportwagen en stranden even later. Lieke weet wel iets om de tijd te doden totdat er hulp arriveert.

  6. Aflevering 6

    13 mei 2013 (45 minuten)

    Madee heeft vernomen dat het koor behoefte heeft aan een mannelijke kopstem en gaat op zoek. Ze komt terecht bij Mark Bakker, die wel mee wil doen, omdat hij Madee leuk vindt. Madee mag, na excuses te hebben gemaakt, terugkeren bij het koor. De ICT-klus op de bank bezorgt Dylan veel stress.

  7. Aflevering 7

    20 mei 2013 (45 minuten)

    Jeroen ontdekt dat zijn moeder Hanneke achter het feit zit dat Ferdinand zich heeft teruggetrokken uit zijn zaak. Boutros krijgt ruzie met danslerares Laura de Vries. Elske gaat aan de slag in het naaiatelier, waar Thomas haar treft. Later ontmoet hij de eigenaar van het atelier, die hem vertelt dat de huurder is opgestapt. Thomas kent wel iemand die mogelijk interesse heeft.

  8. Aflevering 8

    27 mei 2013 (45 minuten)

    Jeroen komt erachter dat zijn moeder betrokken is geweest bij een duistere zaak over poedermelk die nooit verhandeld had mogen worden. Dit is toch gebeurd in Afrika, waardoor veel kinderen gehandicapt zijn geworden. Hij besluit uiteindelijk zijn bevindingen door te spelen aan de krant. Betty doet haar best om in aanmerking te komen voor het potje Bijzondere Projecten van de gemeente.

  9. Aflevering 9

    3 juni 2013 (45 minuten)

    Thomas vertelt zijn moeder dat hij Elske ten huwelijk wil vragen, waarna zij hem de verlovingsring van zijn oma geeft. Dylan en Yildiz vertrekken naar Turkije en laten Lucas in tranen achter. Betty probeert Chris in te lichten over haar verleden maar kan dat niet. Bobby vindt pillen achter de bar die Cindy daar verstopt heeft, waarna een confrontatie tussen Betty en Cindy volgt. Madee realiseert zich dat ze eigenlijk te oud is voor Mark en stort haar hart uit bij Kees.

  10. Aflevering 10

    10 juni 2013 (45 minuten)

    Lucas concludeert dat hij overbodig is en doet een zelfmoordpoging. Betty heeft niets meer vernomen van Chris, trekt haar conclusies en confronteert hem daarmee. Madee maakt het uit met Mark. Het optreden van het koor tijdens het korenlint dreigt in het water te vallen, maar uiteindelijk komt alles op zijn pootjes terecht. Kees Houtman vraagt de ouders van Madee om haar hand.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van stinissen

stinissen (crew series)

  • 22196 berichten
  • 66745 stemmen

Top vermaak en een zeer goede cast doen de rest.


avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

  • 8026 berichten
  • 3576 stemmen

Ik ben deze serie destijds gaan kijken omdat Antonie Kamerling er zijn laatste rol in speelde, maar het eerste seizoen beklijfde genoeg om verder te kijken. Het tweede seizoen heeft geen baanbrekende ontwikkelingen of onverwachte plotwendingen. Vooral meer schattigheid rond 'gewone mensen' uit verschillende lagen van de bevolking die met elkaar in aanraking komen. Een beetje gezapig en oubollig, maar het raakt best een gevoelige snaar. Het is jammer dat er nooit meer een vervolgseizoen is gekomen.


Gast

  • berichten
  • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.