• 9.377.017 stemmen

Speelduur: 4 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Armando Iannucci en Simon Blackwell

Met: Julia Louis-Dreyfus, Anna Chlumsky en Tony Hale

Datum van release: zondag 16 april 2017

Eerst uitgezonden op: HBO (Verenigde Staten)

• HBO Max Bekijk seizoen 6 via HBO Max
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Veep

Voormalig senator Selina Meyer, gescheiden vrouw met een dochter is vicepresident van de Verenigde Staten en heeft een gespannen relatie met de president, onder meer door haar frustraties over hoe weinig invloed ze heeft en de frustraties van haar medewerkers. Toch probeert ze met haar mantra "politics is about people" kleine projecten op de rails te krijgen.

Afleveringen Seizoen 6 (2017)

1. 1. Omaha

16 april 2017 (28 minuten)

Een jaar nadat Selina het presidentschap heeft verloren probeert ze haar nalatenschap veilig te stellen. Dan probeert zich bemind te voelen bij zijn nieuwe werkgever. Amy's onbezonnen DC-stijl persoonlijkheid blijkt te veel voor haar nieuwe collega's.

2. 2. Library

23 april 2017 (28 minuten)

Selina woont de opening van de bibliotheek van de president bij. Jonah krijgt advies over hoe hij zich omhoog kan werken binnen de politiek. Dan lijdt onder de grillen van Jane en Amy lanceert een aanvallende campagne.

3. 3. Georgia

30 april 2017 (28 minuten)

Selina helpt bij het controleren van de eerste vrije en democratische verkiezingen in Georgië en wordt herenigd met een oude 'vriend'. Ondertussen verbergen Mike en Gary bewijs van een grote misstap. Jonah en Richard gaan een avondje uit en Dan probeert Amy te helpen.

4. 4. Justice

7 mei 2017 (28 minuten)

Selina en haar team wonen de begrafenis bij van een rechter van het hooggerechtshof. Amy probeert een locatie te vinden voor Selina's bibliotheek. Dan probeert zijn relatie met zijn co-host te handhaven en Jonah loopt tegen een probleem aan.

5. 5. Chicklet

14 mei 2017 (28 minuten)

Nadat Selina gesetteld is in haar presidentiële bibliotheek begint ze met Mike aan haar boek te werken. Ondertussen belandt Dan in een roddelrubriek.

6. 6. Qatar

21 mei 2017 (28 minuten)

Selina brengt een bezoek aan Qatar. In Washington DC ontvangt Jonah een uitnodiging voor een diner en krijgt Dan onverwachts bezoek van een HR-manager. Catherine en Marjorie hebben groot nieuws.

7. 7. Blurb

28 mei 2017 (28 minuten)

Selina probeert haar boek af te krijgen. Daarnaast bereiden Selina en haar personeel zich voor op een ceremonie terwijl Jonah op de gastenlijst probeert te komen. Dan werkt aan zijn problemen.

8. 8. Judge

4 juni 2017 (28 minuten)

Selina gaat op reis. Dan weet Jonah te overtuigen om een interview te krijgen. Amy weet Seline zover te krijgen dat zij de baas mag zijn over de slecht georganiseerde Mike.

9. 9. A Woman First

11 juni 2017 (28 minuten)

Het boek van Selina komt eindelijk aan. Jonah heeft een belangrijke bijeenkomst. Dan, Ben en Kent besluiten samen iets te gaan drinken.

10. 10. Groundbreaking

18 juni 2017 (28 minuten)

Selina en haar team wachten op het langverwachte aanleggen van haar eigen bibliotheek. Amy zoekt duidelijkheid over haar rol. Jonah heeft de hulp van Dan, Ben en Kent nodig.

Niceee.... april al, lekker snel.

avatar van donnie darko

donnie darko

Eerste aflevering wel best ontgoochelend.

Duidelijk minder dan voorgaande seizoenen. Beetje rommelig ook.

avatar van WardT

WardT

Jammer dat alle personages in dit seizoen karikaturen van zichzelf zijn geworden. Allemaal iets te generiek sitcom-achtig vergeleken de veel scherpere, subtielere eerste seizoenen. Seizoen 5 was al duidelijk minder, maar hier zakt het niveau behoorlijk. Geen toeval dat het niveau na het vertrek van Iannucci achteruit is gegaan. Seizoen 7 moet ik nog kijken, hopelijk dat ze daar toch weer iets van de chemie van de eerste seizoenen weten te benaderen.

avatar van Woland

Woland

Helemaal mee eens. Ik heb me ook prima vermaakt met de eerste seizoenen Veep, en hoewel bij seizoen vijf de dalende lijn al was ingezet gaat het hier toch wel met sprongen achteruit. Flauw, met als grootste probleem dat zo ongeveer iedereen een plat typetje geworden is (met Jonah en Selina als treurigste voorbeelden). Ik ga het nog wel uitkijken, maar toch jammer van in ieder geval dit seizoen.

avatar van thomzi50

thomzi50

• 1991 berichten

Ik begrijp bovenstaande kritiek wel, na de vorige seizoenen is het ook qua premisse wat meer zoeken in dit seizoen (waar zit de voornaamste spanning, waar gaat het eigenlijk vooral om?) en soms is het inderdaad wat karikaturaal. Maar toch: ik heb me ook hier heel goed mee vermaakt. Veel grappige scènes en wendingen, ik blijf enorm genieten van de bochten waarin de - inderdaad niet meer heel gelaagde - Selina zich voortdurend wringt.