• 10.563 nieuwsartikelen
 • 161.749 films
 • 10.099 series
 • 29.651 seizoenen
 • 613.274 acteurs
 • 192.910 gebruikers
 • 8.965.278 stemmen
Avatar
 
banner banner

Two and a Half Men - Seizoen 4 (2006-2007)

3,56 76 stemmen

Show titel: Two and a Half Men

IMDb beoordeling: 7,1 (278.772)

Afleveringen: 24

Speelduur: 8 uur en 48 minuten

Ontwikkeld door: Lee Aronsohn en Chuck Lorre

Met: Charlie Sheen, Jon Cryer en Angus T. Jones

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: maandag 18 september 2006

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

Plot Two and a Half Men

Charlie Harper leeft in een vrijgezellenparadijs. Hij heeft een strandhuis in Malibu, een vet betaalde job en een agenda vol afspraakjes. Tot zijn broer Alan bij hem intrekt. Alan is één brok zenuwen, verwikkeld in een (v)echtscheiding en vader van een 10-jarige zoon, Jake, die hem vergezelt.

Afleveringen Seizoen 4 (2006-2007)

 1. 1. Working for Caligula

  18 september 2006 (22 minuten)

  Voor de tweede keer in zijn leven is Alan dakloos en heeft hij geen cent meer. Hij besluit Charlie om hulp te vragen, maar die staat niet te springen om zijn broer en zijn neefje opnieuw in huis te nemen. Charlie geeft uiteindelijk toch toe, maar hij weigert lijdzaam toe te zien hoe zijn broer in een depressie belandt: Hij belt hun moeder.

 2. 2. Who's Vod Kanockers?

  25 september 2006 (22 minuten)

  Alan ontdekt dat Charlie zijn geplande huwelijk met Mia afblies door Jake en hem. Hij is hem hiervoor bijzonder dankbaar, maar tegelijk voelt hij zich schuldig, zeker nu zijn broer zijn heil steeds meer zoekt in sterke drank, one-nightstands en gokken.

 3. 3. The Sea is a Harsh Mistress

  2 oktober 2006 (22 minuten)

  Een poging om indruk te maken op een knappe surfster wordt Charlie bijna fataal. Een redder slaagt er nog net in om hem uit het water te halen. Charlie is ervan overtuigd dat zijn overleden vader tot hem sprak tijdens zijn bijna-doodervaring.

 4. 4. A Pot Smoking Monkey

  9 oktober 2006 (22 minuten)

  Alan mist Chester, de hond die hij samen met Kandi heeft gekocht. Hij overweegt juridische stappen te ondernemen om het hoederecht te krijgen, maar dan blijkt dat Kandi een ijzersterke advocaat onder de arm heeft genomen. Er zit dus niets anders op dan Chester te stelen. Ondertussen helpt Charlie zijn neefje Jake met het uitkiezen van een cadeau voor zijn liefje.

 5. 5. A Live Woman of Proven Fertility

  16 oktober 2006 (22 minuten)

  Alan kan zijn geluk niet op wanneer hij ontdekt dat zijn ex-vrouw Judith ingaat op het huwelijksaanzoek van haar vriend Herb. Dit betekent immers dat hij haar geen alimentatiegeld meer moet betalen. Zijn vreugde is echter maar van korte duur: Jake is niet opgezet met het nieuws en wil de trouwplannen van zijn moeder dwarsbomen. Alan slaagt erin zijn zoon op andere gedachten te brengen door hem om te kopen, maar dan blijkt dat ook Herb zijn twijfels heeft over het huwelijk.

 6. 6. Apologies for the Frivolity

  23 oktober 2006 (22 minuten)

  Charlie's nieuwe verovering Lydia blijkt zowel op persoonlijk als op professioneel vlak bijzonder veel gemeen te hebben met zijn moeder. Alan doet er alles aan om zijn broer dit te helpen inzien, maar kent hierbij weinig succes. Charlie weigert te geloven dat hij een Oedipus-complex heeft, tot hij ziet hoe Lydia met haar twee zoontjes omgaat.

 7. 7. Repeated Blows to His Unformed Head

  6 november 2006 (22 minuten)

  Alan en Charlie maken kennis met Naomi, de hoogzwangere dochter van hun huishoudster Berta. In tegenstelling tot zijn broer voelt Alan zich bijzonder aangetrokken door zwangere vrouwen. Terwijl hij zoveel mogelijk tijd met Naomi probeert door te brengen, gaan Berta en Charlie op zoek naar het ex-vriendje van de jonge vrouw. Die probeert namelijk te ontsnappen aan zijn vaderlijke plichten.

 8. 8. Release the Dogs

  13 november 2006 (22 minuten)

  Alan kampt al enkele dagen met een ernstig slaapgebrek. Na een bezoek aan de psychiater komt de oorzaak van zijn probleem aan de oppervlakte: Hij is verwikkeld in een innerlijke tweestrijd. Hij is Charlie dankbaar voor zijn gastvrijheid, maar tegelijk ook jaloers op het zorgeloze leven van zijn broer.

 9. 9. Corey's Been Dead For an Hour

  20 november 2006 (22 minuten)

  Charlie vraagt Alan mee uit voor een dubbel-date. In plaats van de kosten te delen, probeert Alan met allerlei excuses de rekening opnieuw door te schuiven op zijn broer. Charlie wil zijn gierige broer voor eens en voor altijd een lesje leren: Ditmaal geeft hij geen duimbreed toe.

 10. 10. Kissing Abraham Lincoln

  27 november 2006 (22 minuten)

  Charlie staat voor een enorm dilemma: Hij moet kiezen tussen zijn vriendin Lydia en zijn huishoudster Berta. De twee dames vliegen elkaar immers voortdurend in de haren. Ondertussen probeert Alan zijn ex Kandi ervan te overtuigen hun peperdure appartement te verkopen, maar dat blijkt gemakkelijker gezegd dan gedaan. Kandi werpt immers al haar troeven in de strijd om Alan af te leiden.

 11. 11. Walnuts and Demerol

  11 december 2006 (22 minuten)

  Charlie bereidt zich voor op een pikante kerstavond met zijn nieuwe vriendin Gloria. Zijn vrienden en familieleden blijven hem echter lastigvallen, waardoor hij zijn plannen niet kan uitvoeren. Er zit niets anders op dan een traditioneel kerstfeestje te houden, maar dat loopt al snel uit de hand: Zijn moeder doet er alles aan om Charlie's prille relatie met Gloria in de kiem te smoren. Daar heeft ze zo haar redenen voor: Er bestaat een reële kans dat Gloria zijn zus is.

 12. 12. Castrating Sheep in Montana

  8 januari 2007 (22 minuten)

  Berta ontdekt dat Alan stiekem een relatie heeft met haar dochter Naomi. Haar reactie verbaast vriend en vijand: Ze heet Alan hartelijk welkom in haar familie. En net dat jaagt hem de stuipen op het lijf.

 13. 13. Don't Worry, Speed Racer

  22 januari 2007 (22 minuten)

  Jake vertelt Charlie en Alan dat hij zijn moeder en haar verloofde Herb 's nachts kan horen vrijen. Dit roept een verdrukte herinnering op bij Charlie, die op jeugdige leeftijd getuige was van een wilde stoeipartij van zijn moeder met haar toenmalige vriend. Hij schakelt Rose in om dit trauma te kunnen verwerken.

 14. 14. That's Summer Sausage, Not Salami

  5 februari 2007 (22 minuten)

  Charlie denkt de perfecte vrouw voor Alan gevonden te hebben: Hun nieuwe, bloedmooie buurvrouw Danielle. Ze heeft dezelfde interesses als zijn broer, ze is eveneens gescheiden, op zoek naar een serieuze relatie en rijk. Charlie besluit hen aan elkaar voor te stellen, maar na een tijdje ontdekt hij de ware aard van Danielle, waardoor hij een tikkeltje jaloers wordt op zijn broer.

 15. 15. My Damn Stalker

  12 februari 2007 (22 minuten)

  Rose brengt de Harper's op de hoogte van haar beslissing om naar Londen te verhuizen. Charlie gelooft haar eerst niet en trekt zich aanvankelijk ook weinig aan van haar vertrek, maar langzaam maar zeker beseft hij dat hij oprecht veel voor haar voelt. Ondertussen waagt Alan een nieuwe poging om de ware liefde te vinden. Zijn verbloemd profiel op een dating-website valt meteen in de smaak bij de alleenstaande Beverly, maar ook zij nam een loopje met de waarheid.

 16. 16. Young People Have Phlegm Too

  19 februari 2007 (22 minuten)

  Charlie is verontwaardigd wanneer zijn nieuwe vriendin, een knappe 24 jarige actrice, hem als oud beschouwt. Vastberaden om haar het tegendeel te bewijzen, gaat hij een avondje stappen met haar in de hipste discotheek uit de buurt. Maar wanneer hij na afloop met pijn in de borststreek moet worden opgenomen in het ziekenhuis, moet hij zijn jonge vriendin toch gelijk geven.

 17. 17. I Merely Slept With a Commie

  26 februari 2007 (22 minuten)

  Nadat Alan en Charlie hun moeder eindelijk durven vertellen dat ze een rotkarakter heeft en dat niemand een traan zal laten op haar begrafenis, worden ze enkele weken lang door Evelyn genegeerd. Toch besluiten ze haar te bezoeken op haar verjaardag. Maar dan ontdekken ze dat Evelyn zich omringd heeft door een nieuwe groep vrienden, die opvallend veel gelijkenissen vertonen met hen. Het enige verschil is dat die wel helemaal dol zijn op Evelyn

 18. 18. It Never Rains in Hooterville

  19 maart 2007 (22 minuten)

  Wanneer Alan merkt dat Jake zijn kamer heringericht heeft met posters van schaars geklede dames, beseft hij dat zijn zoon stilaan volwassen wordt. Daar heeft hij het bijzonder moeilijk mee. Er zijn immers zoveel dingen die ze nog niet samen hebben gedaan. Alan besluit zijn schade in te halen en gaat samen met Jake kamperen. Ondertussen waagt Kandi haar kans als actrice.

 19. 19. Smooth as a Ken Doll

  9 april 2007 (22 minuten)

  Nu Judith op het punt staat een tweede keer in het huwelijksbootje te stappen, schrijft Alan zijn laatste alimentatiecheque uit. Hij denkt voorgoed verlost te zijn van zijn ex-vrouw, maar dan duiken er plots problemen op tussen Judith en haar toekomstige echtgenoot Herb. De komst van Herb's zus Myra zet daar voor iets tussen. Zij blijkt immers een bloedhekel aan Judith te hebben.

 20. 20. Aunt Myra Doesn't Pee a Lot

  16 april 2007 (22 minuten)

  Myra nodigt Charlie uit om haar te vergezellen naar Judith en Herb's huwelijk. Alan vindt dit plan maar niks: Telkens als Charlie iets begint met een vrouw die familie is van zijn ex, komen er problemen van. Ook Judith voelt maar weinig voor de aanwezigheid van haar ex-schoonbroer. Maar het verliefde koppel houdt het been stijf: Ze gaan samen naar het feest. Daar wacht Charlie echter een verrassing.

 21. 21. Tucked, Taped and Gorgeous

  23 april 2007 (22 minuten)

  Alan leert Greg, een homoseksuele man, kennen in een zelfhulpgroep voor alleenstaande ouders. Door veel in het bijzijn van zijn nieuwe vriend te vertoeven, begint hij stilaan te twijfelen aan zijn eigen seksuele geaardheid. Maar ook Charlie is er helemaal niet gerust in. Hij beseft plots dat hij heel wat kenmerken vertoont die doen vermoeden dat hij homo is: Hij heeft zich nooit gebonden aan een vrouw, besteedt veel tijd aan zijn uiterlijk én hij kan piano spelen.

 22. 22. Mr. McGlue's Feedbag

  30 april 2007 (22 minuten)

  Alan vraagt Charlie om een dagje op Jake te passen en hem te helpen met zijn boekbespreking terwijl hij zijn rijbewijs gaat vernieuwen. Charlie zegt toe, maar van huiswerk komt er helemaal niets in huis. Hij neemt Jake mee naar de paardenrennen.

 23. 23. Anteaters. They're Just Crazy-lookin

  7 mei 2007 (22 minuten)

  Charlie voelt zich bedreigd door zijn nieuwe klusjesman Fernando, die zijn vriendin Chloe van hem lijkt af te snoepen. Hoewel Charlie eigenlijk niet geïnteresseerd is in een relatie op lange termijn met Chloe, wil hij koste wat het kost vermijden dat hij het onderspit moet delven tegen zijn jongere rivaal.

 24. 24. Prostitutes and Gelato

  14 mei 2007 (22 minuten)

  Charlie en Alan's moeder Evelyn heeft een nieuwe vriend, Teddy. Die wil de zonen van zijn nieuwe vriendin zo snel mogelijk voor zich winnen en nodigt hen uit om met zijn privé-vliegtuig naar een bokswedstrijd in Las Vegas te gaan. Hoewel ze het komen en gaan van de partners van hun moeder meer dan beu zijn, kunnen ze dit aanbod niet weerstaan. Teddy heeft hen echter niet zomaar meegevraagd: Hij vraagt hun goedkeuring om met Evelyn te trouwen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6637 berichten
 • 6564 stemmen


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59011 berichten
 • 3908 stemmen

Best wel een heel goed seizoen. De serie lijkt hier een beetje in de piekjaren te zitten. Jake is niet meer dat piepjonge ventje maar ook nog niet de wat irritante puber uit de laatste seizoenen. Chemie tussen Alan en Charlie blijft briljant. Wat een heerlijk egoïstische eikels zijn het haha.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.