• 10.612 nieuwsartikelen
 • 161.869 films
 • 10.116 series
 • 29.689 seizoenen
 • 613.521 acteurs
 • 192.989 gebruikers
 • 8.969.201 stemmen
Avatar
 
banner banner

Two and a Half Men - Seizoen 12 (2014-2015)

2,73 46 stemmen

Show titel: Two and a Half Men

IMDb beoordeling: 7,1 (278.772)

Afleveringen: 15

Speelduur: 5 uur en 30 minuten

Ontwikkeld door: Lee Aronsohn en Chuck Lorre

Met: Jon Cryer, Ashton Kutcher en Conchata Ferrell

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: donderdag 30 oktober 2014

Eerst uitgezonden op: CBS (Verenigde Staten)

Plot Two and a Half Men

Charlie Harper leeft in een vrijgezellenparadijs. Hij heeft een strandhuis in Malibu, een vet betaalde job en een agenda vol afspraakjes. Tot zijn broer Alan bij hem intrekt. Alan is één brok zenuwen, verwikkeld in een (v)echtscheiding en vader van een 10-jarige zoon, Jake, die hem vergezelt.

Afleveringen Seizoen 12 (2014-2015)

 1. 1. The Ol' Mexican Spinach

  30 oktober 2014 (22 minuten)

  Terwijl iedereen zich opmaakt voor een nachtje Halloween, krijgt Walden een lichte hartaanval. Walden besluit zijn leven voortaan compleet anders in te vullen.

 2. 2. A Chic Bar in Ibiza

  6 november 2014 (22 minuten)

  Alan voelt zich beledigd wanneer Walden vraagt om enkele huwelijksvoorwaarden te ondertekenen. Hij besluit hun huwelijksplannen een tijdje aan de kant te schuiven.

 3. 3. Glamping in a Yurt

  13 november 2014 (22 minuten)

  Alan en Walden proberen een maatschappelijk assistent te overtuigen dat ze een verliefd koppel zijn en de geschikte personen zijn om een kind te adopteren. Lyndsey keert na zestig dagen terug uit de ontwenningskliniek.

 4. 4. Thirty-Eight, Sixty-Two, Thirty-Eight

  20 november 2014 (22 minuten)

  Walden zorgt ervoor dat het huis helemaal afgestemd is op de komst van een baby, in de hoop dat het agentschap hun adoptieaanvraag zo zeker zal goedkeuren.

 5. 5. Oontz. Oontz. Oontz.

  27 november 2014 (22 minuten)

  Walden en Alan worden voor een weekend pleegouder van de zes jaar oude Louis. Walden raakt gefrustreerd wanneer er een aantal dingen in het honderd lopen.

 6. 6. Alan Shot a Little Girl

  4 december 2014 (22 minuten)

  Alan laat geen kans onbenut om Louis naar zijn hand te zetten en zich te profileren als de coole vader, tot grote ergernis van Walden.

 7. 7. Sex with an Animated Ed Asner

  11 december 2014 (22 minuten)

  Walden en Alan raken bevriend met een groepje knappe single moeders, wat het voor hen nog moeilijker maakt om hun leugens over hun geaardheid te blijven volhouden.

 8. 8. Family, Bublé, Deep-Fried Turkey

  18 december 2014 (22 minuten)

  Wanneer Louis helemaal wild blijkt te zijn van Kerstmis, hoopt Walden hem de ultieme kerstervaring te bezorgen. Maar door de Kerstman, Alans moeder Evelyn en Alans gierigheid dreigen zijn plannen volledig in het water te vallen.

 9. 9. Bouncy, Bouncy, Bouncy, Lyndsey

  8 januari 2015 (22 minuten)

  Walden en Laurel willen elkaar snel weerzien en plannen een speelafspraakje voor hun kinderen. Intussen vraagt Herb aan Alan of hij Lyndsey mee uit mag vragen.

 10. 10. Here I Come, Pants!

  15 januari 2015 (22 minuten)

  Wanneer McMartin ontdekt dat Walden en Alan al de hele tijd doen alsof ze homo zijn, dreigt ze ermee Louis bij hen weg te halen.

 11. 11. For Whom the Booty Calls

  22 januari 2015 (22 minuten)

  Walden gaat naar een praatgroep voor adoptievaders, waar hij zijn hart wilt luchten over Alan en McMartin. Net wanneer hij ontdekt dat dit een aangenaam excuus is om van huis weg te vluchten, dringt Alan zich op bij de groep.

 12. 12. A Beer-Battered Rip-Off

  29 januari 2015 (22 minuten)

  Wanneer Lyndsey enkele spullen van Alan terugbrengt, kondigt ze aan dat ze zal verhuizen. Maar wanneer ze die nacht met Alan in bed belandt, begint ze plots te twijfelen. Walden vreest dat een breuk tussen Alan en McMartin de adoptie van Louis in gevaar kan brengen.

 13. 13. Boompa Loved His Hookers

  5 februari 2015 (22 minuten)

  Wanneer Walden en McMartin met elkaar naar bed gaan, ontdekt hij hoe gek en bezitterig ze wel is. Ondertussen vraagt Lyndsey aan Alan om bij haar in te trekken.

 14. 14. Don't Give a Monkey a Gun

  12 februari 2015 (22 minuten)

  Wanneer hun scheiding officieel wordt, geeft Walden Alan een cadeau. Alans besluiteloosheid brengt zijn relatie met Lindsay in gevaar.

 15. 15. Of Course He's Dead: Part 1 & 2

  19 februari 2015 (22 minuten)

  Alan probeert aan te tonen dat Charlie echt dood is, in de hoop zo zijn erfenis van 2,5 miljoen dollar te kunnen opstrijken. Wanneer er steeds meer bewijs naar boven komt dat Charlie nog in leven is, duiken er plots ook dreigbrieven op. Bovendien ontvangen Jenny, Jake, Chelsea en enkele andere vrienden van Charlie ineens uit het niets cheques met grote sommen geld én verontschuldigingen. Wat is er echt gebeurd met Charlie?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van GoodOldJack

GoodOldJack

 • 1206 berichten
 • 4489 stemmen

Schande dat er meerdere seizoenen gemaakt zijn zonder Sheen.


avatar van NRT

NRT

 • 800 berichten
 • 438 stemmen

GoodOldJack schreef:

Schande dat er meerdere seizoenen gemaakt zijn zonder Sheen.

Hij maakte inderdaad de serie. Ik denk dat ik de eerste seizoenen allemaal meerdere malen heb gezien omdat ik Sheen zo geweldig vond. Daarnaast zijn Jake en Berta ook geweldig.

Nu moet ik wel zeggen dat ik hier en daar nog een aflevering heb meegepikt en dat Kutcher het helemaal niet slecht doet. Een monument als Charlie vervang je natuurlijk niet zomaar.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 6648 berichten
 • 6575 stemmen

Leuke afsluiter.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

Ook dit 10e en laatste seizoen is vermakelijk maar absoluut het minst.

Je merkt dat het allemaal erg rommelig word, zonde dat ze ook de serie hebben afgesloten met zo'n belabberd slecht eind.

Toch nog een 3,0*


avatar van The Oceanic Six

The Oceanic Six

 • 59040 berichten
 • 3911 stemmen

Zo. Nadat ik november vorig jaar ben begonnen om Two and a half Men opnieuw te bekijken, ben ik er nu doorheen. 12 seizoenen in 7 maanden. Dit slotseizoen heb ik in enkele dagen opnieuw bekeken. Niet omdat ik me nou zo vermaakte, eerder het tegenovergestelde. Het niveau is zo extreem bedroevend slecht geworden dat ik dit nu zo snel mogelijk af wilde ronden, zodat ik binnenkort weer wat leuks kan bekijken. Ik deel de serie op in drie delen. Seizoen 1-8 met Charlie Sheen, die echt van hoog niveau waren en waar ik regelmatig hard heb gelachen. Seizoen 9 en 10 met Aston Kutcher, die de ondankbare taak kreeg Sheen te vervangen en hier niet echt in slaagde, maar wat nog wel kijkbaar was, alleen op veel lager niveau. En dan zijn er nog seizoen 11 en 12, echt totale stront. Het lijkt wel of de makers hier gewoon klaar waren en hun oversekste, puberale neefjes de regie in handen hebben gegeven, want dit lijkt niet eens meer op wat ooit zo goed was.

Seizoen 11 was al zwaar absurd en enorm zwak geschreven, maar dit hier is nog veel erger. Walden voelt zich nutteloos en wil een kind adopteren. Hij heeft geen relatie en dus trouwt hij maar met Alan. Het levert weer tig homoseksuele ''grappen'' op waarbij ik me afvraag of iemand op de set zich er nou mee heeft vermaakt. Daarnaast ligt loser Alan onderhand elke aflevering met mooie vrouwen in bed, wat ook gewoon onzinnig is. De grap was juist dat hij nooit iemand kon krijgen en zijn broer wel. Verder is Jenny plots gedumpt bij dit seizoen, ze komt nog maar een paar keer kort terug. Sowieso zijn de reguliere bijrollen nauwelijks nog aanwezig en ligt de focus op echt vreselijk slecht geschreven afleveringen rondom de adoptie van een klein jochie. Alles waar de eerste acht seizoenen niet voor staan is nu verpest door Chuck Lorre, die hier precies hetzelfde heeft gedaan als bij zijn andere grote sitcom The big bang theory. Die serie was ook jarenlang heel scherp en grappig geschreven en toen was de koek op en maakte Lorre er een idiote over de top gaande show van die niemand meer leuk vond.

En of het niet erg genoeg was, is de finale ook een van de meest rampzalige en slechts geschreven sitcom-eindes die ik ooit zag. Chuck Lorre wilde schijnbaar Charlie Sheen terug in de finale, maar die wilde niet meer, waarna de rancuneuze Lorre Sheen nog maar eens door de mangel haalde met een idioot plotje, dat helemaal een facepalm waard is bij de slotminuut met de piano. En dan ook nog zichzelf in beeld durven te brengen met de ''winning'' kreet van Charlie Sheen. Het tekent het niveau van wat de serie nog was op het einde. Schaamteloos. Je merkte ook wel dat iedereen er klaar mee was. Zo'n Lyndsey is ook echt een tergend storend personage geworden. Alleen Berta en Evelyn bleven tot het einde toe vermakelijk in hun rollen, alle andere personages werden gewoon vervelend. Zelfs Alan, hoe goed Jon Cryer hem ook vertolkte, was echt een debiel figuur geworden zonder dat er nog om te lachen viel. Blij dat ik er klaar mee ben. Ooit ga ik het weer opnieuw kijken, maar dan stop ik gewoon na acht seizoenen. Dat waren topjaren van een ooit briljante serie.

1*


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.