ad
 • 139.611 films
 • 6.594 series
 • 19.949 seizoenen
 • 431.347 acteurs
 • 280.204 gebruikers
 • 8.080.417 stemmen
Avatar
 
banner banner

Two and a Half Men - Seizoen 1 (2003-2004)

3,53 78 stemmen

Show titel: Two and a Half Men

IMDb beoordeling: 7,0 (243.057)

Seizoenen: 12 seizoenen

Afleveringen: 24

Datum van release: maandag 22 september 2003

 • On Demand:

 • Amazon Prime Bekijk seizoen 1 via Amazon Prime
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Two and a Half Men

Afleveringen Seizoen 1 (2003-2004)

 1. 1. Pilot

  Alan trekt samen met zijn zoon Jake in bij broer Charlie nadat zijn vrouw hem het huis heeft uit gegooid. Charlie wil de ongenodigde gasten liefst zo snel mogelijk de deur uit werken, maar draait bij zodra hij Jake beter heeft leren kennen en ontdekt heeft dat de jonge knaap een ‘vrouwen-magneet’ is.

 2. 2. Big Flappy Bastards

  Charlie slaagt er niet in zijn neefje discipline bij te brengen, wat leidt tot de ongewenste visite van tientallen meeuwen in huis. Een kus van Judith geeft Alan hoop dat zijn huwelijk nog te redden valt.

 3. 3. Go East on Sunset Until You Reach the Gates of Hell

  Alan komt tot het besef dat zijn huwelijk voorgoed voorbij is en stort zich in de drank. Ook Charlie laat zich gaan in de bar, zodat ze een taxi naar huis moeten nemen. Maar de alcohol benevelt hen zodanig dat ze besluiten bij hun moeder langs te gaan. Om haar eens goed de waarheid te zeggen.

 4. 4. If I Can't Write My Chocolate Song I'm Going to Take a Nap

  Huishoudster Berta neemt ontslag omdat ze te veel werk heeft nu Alan bij Charlie is ingetrokken. Het is aan Alan om haar te overtuigen terug te komen. Ondertussen tracht Charlie tevergeefs Jake piekfijn in orde te maken voor zijn moeder hem komt ophalen.

 5. 5. The Last Thing You Want Is to Wind Up With a Hump

  Tijdens een voetbalwedstrijd van Jake leert Charlie een gescheiden voetbalmoeder kennen. De twee kunnen het meteen goed met elkaar vinden, maar is Charlie wel klaar voor een serieuze relatie? Twee andere moeders lokken Alan inmiddels in hun seksuele val. Alleen heeft Alan dat absoluut niet door.

 6. 6. Did You Check With the Captain of the Flying Monkeys?

  De moeder van Alan en Charlie nodigt haar beide zonen uit voor een dineetje met haar nieuwe vriend Tom. Dan breekt Tom de relatie met Evelyn af. Charlie en Alan moeten zeer tegen hun zin hun moeder emotioneel opvangen na de breuk.

 7. 7. If They Do Go Either Way, They're Usually Fake

  Judith pepert Charlie zijn frivole levensstijl in als Jake op school een tekening maakt van een getatoeëerde vrouwenbips van een surfster. Maar niet veel later raakt ze bevriend met het meisje. Alan trek uiteraard meteen de verkeerde conclusies. En Charlie leert Jake het verschil tussen borsten met en zonder siliconen.

 8. 8. Twenty-Five Little Pre-pubers Without a Snoot-ful

  De sluwe Judith en Alan dwingen Charlie om liedjes te schrijven voor Jakes jaarlijkse klasmusical. Het thema is ‘de industriële revolutie’, maar de kinderen zijn meer geïnteresseerd in Charlies jingles. En Alan verliest de controle wanneer hij de echtscheidingspapieren in de brievenbus vindt.

 9. 9. Phase One, Complete

  Charlie onderneemt vruchteloze pogingen om een onenightstand te dumpen. Zijn taak wordt er niet makkelijker op als ze beste vrienden wordt met Evelyn en Jake. Wanneer Charlie de relatie dan toch afbreekt, krijgt hij dan ook een kwaad neefje over zich heen. Alan leert Rose beter kennen tijdens eindeloze partijtjes Scrabble.

 10. 10. Merry Thanksgiving

  Wanneer Charlie verneemt dat de liefde van zijn leven met wie hij ooit misschien wel eens zou kunnen trouwen zich heeft verloofd, hij nodigt haar uit voor Thanksgiving, om in een ultieme poging haar voor zich te winnen. Maar het familiefeest verloopt niet zoals gepland.

 11. 11. Alan Harper, Frontier Chiropractor

  Alan ontdekt dat Judith opnieuw aan het daten is en wil niet achterblijven. Maar om vrouwen aan te trekken, moet hij dringend zijn uitstraling veranderen, hamert Charlie erin. Alan is echter niet gewend aan veranderingen.

 12. 12. Camel Filters + Pheromones

  Berta brengt haar bloedmooie 16-jarige kleindochter mee naar Charlies huis. Alle drie de mannen zijn meteen weg van haar. Vooral Charlie en Alan proberen hun lustgevoelens te bedwingen in het bijzijn van de minderjarige schoonheid. Maar dat is niet simpel.

 13. 13. Sara Like Puny Alan

  Charlie versiert een dubbele date voor hem en Alan, maar op de cruciale avond zijn de twee broers doodziek. Toch is er geen haar op hun hoofd dat eraan denkt een afspraakje met twee knappe meiden zomaar af te bellen.

 14. 14. I Can't Afford Hyenas

  Als Berta terugkomt van de winkel brengt ze voor Charlie een onverwacht cadeautje mee: Een versnipperde creditcard. Blijkbaar geeft Charlie meer uit dan er binnenkomt aan royalties. Alan ziet maar één oplossing: Een aantal maanden radicaal besparen. Maar zijn broer ziet dat niet zitten.

 15. 15. Round One to the Hot Crazy Chick

  De twee broers nemen een vrouw in huis 'Frankie' die ze een auto met een honkbalknuppel in elkaar zien slaan. Zowel Alan als Charlie worden bovendien verliefd op haar. En geen van beiden wil als verliezer uit de strijd komen.

 16. 16. That Was Saliva, Alan

  Frankie legt uit waarom zij en haar dochter op de vlucht zijn voor haar schoonouders. Charlie kan maar niet begrijpen waarom zij voor Alan kiest in plaats van hem. Inmiddels doet Jake verwoede pogingen Frankies verliefde dochter van hem af te schudden.

 17. 17. Ate the Hamburgers, Wearing the Hats

  Wanneer Alan onthult dat hij in het geval van zijn en Judiths dood Charlie noch Evelyn het hoederecht op Jake toevertrouwt, zijn beide op hun tenen getrapt. Charlie doet er alles aan om te bewijzen dat hij een verantwoordelijke voogd is. Tot Jake tijdens een spelletje basketbal zijn hoofd stoot en hechtingen nodig heeft.

 18. 18. An Old Flame With a New Wick

  Wanneer een oude vlam Charlie een e-mail stuurt, hoopt hij dat ze hem opnieuw in de armen valt. Het feit dat Jill inmiddels Bill is geworden, gooit echter een spaander in zijn plannen. En de zaak wordt pas echt ingewikkeld als Jill/Bill de koffer induikt met Evelyn.

 19. 19. I Remember the Coatroom, I Just Don't Remember You

  Judiths knappe zus Liz probeert Alan te versieren op het verjaardagsfeestje van Jake. Charlie kan niet bevatten hoe Liz de hete seks is vergeten die ze met hem had op Alans trouwreceptie. En Jake probeert met wisselend succes de trucjes uit van de goocheldoos die hij cadeau kreeg.

 20. 20. Hey, I Can Pee Outside in the Dark

  Jake gedraagt zich als een rebels kind: Hij speelt uren aan een ‘Smoke On The Water’ op zijn gitaar, tot ergernis van zijn huisgenoten. Judith vermoed dat haar zoon emotioneel lijdt onder de stress van de scheiding. Maar een bezoek aan een psycholoog levert weinig resultaat op.

 21. 21. No Sniffing, No Wowing

  Charlie gooit alle ethische principes overboord en begint een geheime relatie met Alans scheidingsadvocate. Maar wanneer hij haar tracht te dumpen, is het Alan die met de gebakken peren zit. Want de advocate stemt ineens in met alle eisen van Judith.

 22. 22. My Doctor has a Cow Puppet

  Alan houdt zijn broer ’s nachts uit zijn slaap omdat hij slaapwandelt. Charlie gaat op zoek naar een oplossing en komt tot twee potentiële oplossingen voor Alan: Seks of therapie. Als de eerste optie faalt, belanden de broers bij de enige psycholoog die ze kennen: Die van Jake.

 23. 23. Just Like Buffalo

  Nadat Jake een vrouwonvriendelijke opmerking van Charlie quoteert tegenover zijn moeder, verbiedt Judith hem nog langer bij Charlie rond te hangen in het weekend. Alan is woedend, maar hij moet het niet enkel opnemen tegen zijn ex. Ook haar vriendenclubje van kwade moeders heeft immers een duidelijke opinie.

 24. 24. Can You Feel My Finger?

  Een ex-liefje belt in paniek Charlie op. Ze denkt dat ze zwanger is van hem. Het blijkt vals alarm, maar voor Charlie reden genoeg om een vasectomie te ondergaan. Het lijkt er echter op dat God zelve nog een voortplantingsplan met hem heeft, want iedere keer weer komt er iets tussen als de dokter het onomkeerbare knipje wil doen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Seam_mm

Seam_mm

 • 59 berichten
 • 177 stemmen

De peetvader van sitcoms Chuck Lorre wist met Two and a half Men opnieuw een kijkcijferkanon te creëren, maar de kwaliteit was vaak ver te zoeken. Een uitermate ongeïnspireerd plot voorkomt dat de serie ooit echt goed wordt. De humor varieert van aardig tot matig, maar is nergens hilarisch.

Ik heb in ieder geval nooit begrepen waarom mensen echt fan van deze serie zijn.


avatar van TornadoEF5

TornadoEF5

 • 5141 berichten
 • 1046 stemmen

Ik vind het wel grappig. Misschien toch net dat tikkeltje minder dan Friends of The Big Bang Theory, maar ik ga zeker blijven kijken.


avatar van NRT

NRT

 • 727 berichten
 • 391 stemmen

Ik snap ergens wel dat mensen dit niet helemaal kunnen smaken, maar ik blijf deze serie geweldig vinden. Verstand op nul en lachen met die platte grappen. Ik heb binnenkort vakantie en ben niet van plan om iets te boeken. Ik ga daarom een marathon houden met een fris pintje.

Ik weet dat het eerste seizoen al heel aangenaam was, maar dat Jake jammer genoeg nog wat moet loskomen.


avatar van Bob Sleeman_mm

Bob Sleeman_mm

 • 15 berichten
 • 8 stemmen

Ik heb de nodige afleveringen opgenomen van de tv. De komische ontwikkelingen en soms dodelijke humor waren ronduit heerlijk om te bekijken. Ook de openlijke kritiek op andere zenders ("What are you watching? Oh some Disney crap") komt voor onze begrippen verfrissend over.

Toen Charlie Sheen stopte ben ik afgehaakt, dus kan niet meepraten over latere seizoenen.


avatar van NRT

NRT

 • 727 berichten
 • 391 stemmen

Bob Sleeman_mm

Na Charlie Sheen werd het inderdaad een pak minder. Je kan gewoon niet Dé Ster uit het programma laten. Ik heb nog wel hier en daar een aflevering met Ashton Kutcher gezien. In het begin was ik sceptisch. Ik dacht: wat gaat die posterboy in de plaats van Sheen doen. Eigenlijk deed hij het nog verrassend goed, maar de erfenis van Sheen was gewoon te groot.


avatar van Phantasm

Phantasm

 • 4827 berichten
 • 4749 stemmen

Ik heb alle 12 seizoenen gezien en geef ze allemaal nog een cijfer, voor de rest zet ik er geen complete teksten/reactie 's bij, want ik weet het niet allemaal precies meer. Over het geheel, gewoon een leuke serie.


avatar van ZZ TOP

ZZ TOP

 • 384 berichten
 • 1180 stemmen

Heerlijke sitcom. De chemie tussen de Jon Cryer en Charlie Sheen is perfect. Maar ook Angus T. Jones doet het prima. Regelmatig moeten lachen om hun avonturen. Verstand op nul en kijken maar.

1 van mijn favoriete sitcoms.


avatar van Ajax&Litmanen1

Ajax&Litmanen1

 • 54191 berichten
 • 3359 stemmen

Ah, Two and a half men. Wat was ik daar een jaar of 10 terug fan van zeg. Alles gezien en ook jaren via het Amerikaanse uitzendschema de reeks gevolgd. Jammer dat ze na het vertrek van Sheen niet gewoon gestopt zijn, want zonder Sheen heeft deze serie eigenlijk geen bestaansrecht. De laatste seizoenen zonder hem waren op zijn best acceptabel om te kijken, maar de echte vibe was volledig verdwenen. Die lag namelijk bij het samenspel tussen Charlie en Alan. Wat ik zo heerlijk aan deze serie vind is dat de hoofdpersonen gewoon egoïstisch zijn. Het voelt een beetje als Seinfeld aan, waar men ook niet voor de gunfactor ging, maar voor scherpe humor en hilarische verhaallijnen. Er zijn genoeg sitcoms die zich richten op de menselijke emoties (ook niks mis mee hoor), maar daar is TAAHM er geen van.

We volgen hier de rijke Charlie die in zijn luxe woning in Malibu aan het water woont. Charlie is aantrekkelijk, gewild en gevat. Hij hoeft nauwelijks te werken, vrouwen hangen aan hem vast en het leven is goed. En dan komen zijn gescheiden loser-broer en zijn zoontje naar hem toe. Het levert ieder geval genoeg leuke momenten op, ook al moet dit eerste seizoen even een paar afleveringen op gang komen. Maar al snel zijn ook de meeste overige personages er wel bij, zoals Judith, Berta, hun moeder Evelyn en stalker Rose. De chemie werkt gewoon. Luie en botte Charlie die leert omgaan met een kind in zijn huis en een broer die totaal van hem verschilt. Alan die met zijn ex Judith aan het ruziën is, de sarcasme van Berta en Evelyn. Deze serie kijkt gewoon heel fijn weg. Seizoen 1 is ook best vermakelijk, met Charlie die bij Jake op school moet helpen, zijn dagelijkse kosten flink moet verlagen, die last krijgt van de vriendinnengroep van Judith en die zich wil laten steriliseren. De meeste verhalen blijven oppervlakkig, maar dat is hier helemaal niet erg, in tegendeel.

Op naar de komende seizoenen. Iets om op te verheugen.

4*


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.