• 11.256 nieuwsartikelen
 • 163.438 films
 • 10.398 series
 • 30.303 seizoenen
 • 617.858 acteurs
 • 193.884 gebruikers
 • 9.023.498 stemmen
Avatar
 
banner banner

Scream: The TV Series - Seizoen 1 (2015)

3,34 80 stemmen

Alternatieve titel: Scream

IMDb beoordeling: 7,0 (45.089)

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Jay Beattie, Dan Dworkin en Jill E. Blotevogel

Met: Willa Fitzgerald, Bex Taylor-Klaus en John Karna

Oorsprong: Verenigde Staten

Datum van release: dinsdag 30 juni 2015

Eerst uitgezonden op: MTV (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Scream: The TV Series

Nadat online pesten resulteert in een brute moord, doet het schokkende gebruikte geweld denken aan moordpartijen uit het verleden. Deze moorden hebben velen geplaagd, anderen geïntrigeerd en misschien een nieuwe moordenaar geïnspireerd. Een groep vrienden, met twee oude vrienden die weer een band proberen op te bouwen, worden geliefden, verdachten, doelwitten en slachtoffers van een moordenaar die uit is op bloed.

Afleveringen Seizoen 1 (2015)

 1. 1. Pilot

  30 juni 2015 (43 minuten)

  De moord op een scholier in het kleine stadje Lakewood doet herinneringen herrijzen over eenzelfde soort moord, die 20 jaar geleden in hetzelfde stadje werd gepleegd.

 2. 2. Hello, Emma

  7 juli 2015 (43 minuten)

  De dood van een tweede tiener roept vragen op en leidt tot een breuk tussen Emma en Audrey. Een podcaster arriveert in het stadje om een reportage te maken over de moorden.

 3. 3. Wanna Play a Game?

  14 juli 2015 (43 minuten)

  Emma komt erachter dat haar moeder geheimen heeft. Daarnaast daagt de moordenaar Emma uit voor een gevaarlijk spel.

 4. 4. Aftermath

  21 juli 2015 (43 minuten)

  Een mysterieus berichtje zorgt ervoor dat Emma en Audrey op zoek gaan naar antwoorden.

 5. 5. Exposed

  28 juli 2015 (43 minuten)

  Emma vindt de waarheid achter een pijnlijk geheim nadat een gevoelige video lekt.

 6. 6. Betrayed

  4 augustus 2015 (43 minuten)

  Emma komt erachter dat de nieuwste verdachte van de moorden een goede bekende is van haar.

 7. 7. In the Trenches

  11 augustus 2015 (43 minuten)

  Emma doet er alles aan om een vriend te redden van één van de zieke spelletjes van de moordenaar.

 8. 8. Ghosts

  18 augustus 2015 (43 minuten)

  Emma's wereld wordt opgeschrokken door een nieuw sterfgeval. Ook ontdekt ze een geheim uit het verleden.

 9. 9. The Dance

  25 augustus 2015 (43 minuten)

  Emma, die er sterk aan twijfelt dat de echte moordenaar gevangen is, gaat samen met Piper naar de Halloween-dans om antwoorden te vinden.

 10. 10. Revelations

  1 september 2015 (43 minuten)

  Emma moet opnieuw het leven redden van één van de aankomende slachtoffers van de moordenaar. Dit zorgt ervoor dat ze oog in oog komt te staan met de dader.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Tonypulp

Tonypulp

 • 21231 berichten
 • 4608 stemmen

Tijdens de pilot Mansionair met Hold Me Down langs horen komen... not bad! Een populair nummer dat ook daadwerkelijk (productioneel) goed is. Ben benieuwd wat deze serie brengt. Of liever gezegd: meer brengt dan de films al hebben gedaan. Heb er geen hoge verwachtingen van, maar het lijstje aan series die ik überhaupt een kans wil geven is klein. Fingers crossed!


avatar van Miszmi

Miszmi

 • 3240 berichten
 • 598 stemmen

De zin aan het begin van de eerste aflevering: "So, you can't do a slasher movie as a TV series.", is exact de reden geweest dat ik hier vrij lang mee heb gewacht. Zag hem al langere tijd elke keer weer voorbij komen op Netflix, maar het trok mij gewoonweg niet aan. Mijn gedachte was: dit moet je houden bij een film. Enfin, gisteren uiteindelijk toch maar geprobeerd en daar ben ik heel blij mee. Ik heb het hele seizoen in één keer uitgekeken, vanmorgen toen mijn wekker ging, had ik daar enigszins spijt van .

Uiteindelijk viel het mij reuze mee, over het algemeen prima geacteerd en het verhaal bleef vernieuwend. Op het eind dacht ik wel: goh, dit heb ik allemaal al eens gezien, maar het wist me toch weer te pakken. De ontknoping verbaasde mij niets. Vanaf het begin had ik drie hoofdverdachten, waarvan één van hen het uiteindelijk ook bleek te zijn. De andere twee werden nog wel heel erg verdacht gemaakt, waardoor de leraar al snel afviel. Geloof dat het aflevering 8 was dat steeds meer naar hem begon te wijzen. Dit soort films, in dit geval een serie, is het nooit degene die overduidelijk is. Toen ik de andere twee had uitgesloten, was het eigenlijk snel uitgevogeld. Die andere twee had ik ook nog wel voor de ontknoping afgestreept. Toch vind ik het altijd leuk om mee te denken, wie zou het nou zijn? Meestal zit ik wel in de juiste richting.

De meeste plottwists waren niet zo denderend, neem als voorbeeld de moeder van Emma die zwanger bleek te zijn geweest van Brandon James. Dit zijn twists die je van veraf ziet aankomen, al dacht ik in eerste instantie dat Emma zijn dochter was.

Uiteindelijk heb ik mij prima vermaakt met dit seizoen, geen moment gedacht om af te haken, zelfs midden in de nacht niet. Ik kijk veel series en doe het graag, maar tien afleveringen in één dag is zelfs voor mij veel. Al met al kom ik uit op een cijfer van 4.0*. Perfect is het niet te noemen, met name de voorspelbaarheid is erg jammer. Tevens was ik niet zo blij met het einde, ik vrees namelijk dat het nieuwe seizoen weinig kan vernieuwen ten opzichte van dit seizoen. Uiteraard ga ik het wel een kans geven.


avatar van psycholamp

psycholamp

 • 1960 berichten
 • 580 stemmen

Beetje flauw aftreksel van de film. Ook zonder die film als vergelijkingsmateriaal niet heel gaaf, maar wel degelijk. Een beetje te veel Mtv en te weinig humor.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

De films vond/vind ik altijd zeer vermakelijk.

Scream was één van de eerste horror films die ik gezien had. Natuurlijk als fan was ik heel benieuwd naar de serie dus ben ik hier gister maar mee begonnen.

Heb nu de eerste 2 episode's gezien en tot nu toe is het best vermakelijk en heeft het zeker dezelfde soort sfeer als in de film reeks. Het acteerwerk is ietsjes minder maar ik ben zeer benieuwd waar dit naar toe gaat en ga ook zeker verder kijken.

kijk uit naar de 3e episode.


avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

 • 1314 berichten
 • 979 stemmen

Eerste 2 eps gezien, maar het haalt tot nu toe zeker niet de kwaliteit van de eerste film. Het is ook niet zo dat ik nu niet kan wachten om ep3 te zien en dat is wel een gevoel wat je moet hebben bij een serie.... dat je niet kan wachten op de volgende ep. Maar misschien dat ik mijn stem en mening later nog aanpas als ik meer heb gezien, maar dat gaat nog even duren aangezien ik nog een shitload aan films en series heb die ik nog moet kijken...


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

Heel dubbel gevoel over de serie. Nog 2 episode's te gaan.

Zo jammer dat er bij deze serie echt veel episode's heb die er heel hoog boven uitschieten en dan daarna een aantal episode's te zien krijgt die dan weer echt zwaar tegenvallen.

Toch blijf ik wel steeds doorkijken want aan de andere kant ben ik zeer benieuwd hoe het zal eindigen.


avatar van Daan258

Daan258

 • 3671 berichten
 • 2445 stemmen

Seizoen 1 af.

Nog steeds weet ik niet zo goed wat ik ervan moet vinden. Ik heb me er absoluut mee vermaakt en toch na elke episode was ik steeds benieuwd wie nou uiteindelijk de killer zou zijn en wat het motief erachter was.

De laatste episode waar dit duidelijk word is dan ook best vermakelijk, alleen toch een groot minpunt is dat het af en toe allemaal toch een beetje amateuristisch over komt en (wat ik al eerder had vermeld) is dat de ene episode er veel hoger bovenuit schiet als anderen.

Ja, ik vind het allemaal maar moeilijk om te beoordelen. Ik zit heel erg te twijfelen tussen 3,0* en 3,5*

Ik ga hier nog even over na denken en toch maar een begin maken met het 2e seizoen.


avatar van brawljeff

brawljeff

 • 2772 berichten
 • 3176 stemmen

Verrassend leuke serie met een teleurstellend einde.

Ja, het acteerwerk is niet heel best en het verhaal hebben we al veel vaker gezien, maar is dat niet het hele idee van Scream? Had niet verwacht dat ik een MTV serie (lees: het huidige MTV) over Scream interessant zou vinden, maar deze serie keek me toch een partij lekker weg.

Hoofdrol Emma wordt hier en op andere sites vaak genoemd om het slechte acteerwerk. Vond het wel meevallen en een erg sympathiek personage. Ook personages als Audrey en Noah waren leuk. Ik was tot het einde vrij overtuigd dat ik wist wie de moordenaar was, maar ik zat er compleet naast. Helaas was mijn minst favoriete personage, het bloggergrietje, de moordenaar (bah, wat kan zij slecht acteren zeg) en weten we nog weinig over de motivatie van haar helper.


Had eigenlijk gehoopt dat seizoen een gesloten einde zou hebben en seizoen 2 verder ging met een andere groep, maar we gaan kijken wat er gebeurt. Wie twijfelt aan deze serie, probeer het gewoon!


avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

 • 183 berichten
 • 0 stemmen

Echt domme Amerikaanse kinderen en een totaal incompetente politieagent; zal ook wel typisch Amerikaans zijn.

Toch merk ik naarmate dit eerste seizoen vordert dat ik het ergens stiekem best aardig vind allemaal, echt heel ergelijk wordt het nergens en sommige dingen zijn zelfs best geinig.

Tempo vrij hoog en een kleine veertig minuten is dan ook meer als zat om zo af en toe even een afleverinkje te snacken.


avatar van Toontje_mm

Toontje_mm

 • 183 berichten
 • 0 stemmen

Vond dat verslaggeefstertje wel een leuk ding dus ik dag van zoekter even op.


Een kleine 2 maanden geleden pas ontdekt dat er een TV-serie van Scream was verschenen. Inmiddels een kleine 10 minuten geleden pas de eerste aflevering afgerond, want, slasher-fanaat als ik ben, moest er toch maar eens aan beginnen.

Doordat MTV er bij betrokken is had ik al wel een 'vooroordeel' over hoe het er ongeveer uit zou komen te zien in combinatie met het 'tiener-horror-gebeuren'. Uiteraard ken ik de films, meerdere keren gekeken en naar mijn mening in zijn genre toch wel een 'klassieker'. Eenmaal begonnen aan de eerste aflevering was ik behoorlijk benieuwd hoe zich dit in een gestrekte versie zou uiten en ik moet zeggen, het viel me absoluut niet tegen.

Yes, het campy, school, tiener gebeuren voert uiteraard de boventoon maar dat was te verwachten én past gewoon bij de naam 'Scream'. De hele aflevering door boeide me! de acteerprestaties, zeker bij de hoofdpersonages' vielen me reuze mee en dwaalde met mijn koptelefoon op gerust mee in het verhaal. Het ging ook vrij vlot, hoewel ik pas oordeel over één aflevering, waren er vrijwel geen momenten te vinden waarbij ik dacht dat het overbodig was en mocht dat wel het geval zijn?, dan stoorde het mij in ieder geval niet. Door de episode heen waren er al best veel details te vinden die je moesten meehinten naar een eventuele dader of betrokkene wat je wel het gevoel geeft dat er wat te wachten staat in de komende afleveringen.

Het eerste slachtoffer was wat mij betreft een echte klassieke 'Scream-murder' en bracht je direct terug naar het filmgevoel. Knappe meid, groot huis, alleen thuis, sms-je hier, sms-je daar en de killer staat plotseling voor je klaar, enz. Het speculeren kan beginnen met alle drama van dien waarbij er een verhaal omhoog komt die je meebrengt naar een zelfde soort geval maar dan 20 jaar eerder. Is de killer terug ? of zou het iemand uit de vriendenkring zijn..etc etc..

Hoewel het allemaal bekend en voorspelbaar klinkt boeit het je toch! je weet in principe wat er gebeurd maar bepaalde details en júíst dat herkenbare wil je blijven volgen en laat je toch wel denken dat deze serie iets kan worden maar tegelijk ook de angst geeft dat het tóch gaat tegenvallen. Ben zeer benieuwd naar de rest van het seizoen en zal mijn oordeel dan ook geven. Ondanks dat ik nog meer éen aflevering heb gekeken, ben ik hoopvol .


Ik heb het eerste seizoen inmiddels af en ik moet zeggen dat ik tevreden ben in combinatie met mijn verwachtingen vooraf.

Ik persoonlijk zat er goed in en heb het gehele seizoen dan ook aardig snel uitgekeken en dat is, als je me een beetje zou kennen, zéker niet altijd het geval. Nee, het verhaal is niet altijd diepgaand maar het loopt allemaal vrij vlot door waardoor je geinteresseerd blijft. Ik kon de acteerprestaties over het algemeen goed waarderen en ik had géén problemen met hoe Emma haar rol vertolkte. De rollen van Audrey en Noah waren goed, vermakelijk en herkenbaar. Er waren eigenlijk maar twee rollen die mij wat stoorden, die van Jake en Piper. Jake was sowieso al niet zo mijn favoriet maar in de verhaallijn met Will en Brooke's vader was het nog wel interessant. Daarna werd Jake alleen maar flauw en irritant maar nog niet tot over het randje. De rol van Piper had naar mijn mening wel iets anders mogen worden aangepakt, waar je in het begin nog dacht dat zij echt de 'Gale Weathers' op zich zou nemen werd dit toch iets anders. Ja, ze is op dat moment de zogenaamde reporter maar ik had meer verwacht dat er iets met die podcasts van haar zou worden gedaan. Haar acteerprestatie balanceerde daarnaast ook op het randje, het was niet echt vervelend maar zeker ook niet indrukwekkend. De rest van de cast vond ik best te pruimen en prima gedaan, ook aangezien ik de meerderheid niet kende.

De verhaallijn was verder geen hogere wiskunde, prima te volgen maar tóch zaten er stukken in die aan het einde van de rit lichtelijk onduidelijk waren. Sommige daarvan werden nog in een snel tempo bij elkaar geluld waarbij het leek alsof de makers het zelf ook waren vergeten het in de verhaallijn af te maken. (Of dit wordt wellicht nog duidelijk gemaakt in het tweede seizoen). De makers deden hun best om in de laatste 4 á 5 afleveringen je hoofd een beetje op hol te laten slaan door je laten twijfelen wie de dader zou kunnen zijn. Ikzelf dacht vrijwel de hele serie aan 2 daders tot aan aflevering 7 waarbij ik vrijwel zeker wist dat Piper de dader was, of in ieder geval één van de daders. Daarbij werd ik ook instant teruggebracht naar de scéne van Ghostface die door de telefoon aan Emma vertelde dat ''I like a strong female lead'....

De moorden en gore in deze serie vondt ik best verassend gezien de productie en samenwerking met MTV. Het budget was niet bijster hoog maar daar merk je wat mij betreft weinig van! Paar creatieve moorden afgewisseld met wat voorspelbare moorden welliswaar, gaf me genoeg voldoening.

Om het af te sluiten, ik heb me prima vermaakt en heb ook gewoon zin om seizoen 2 te gaan kijken waarin ik benieuwd ben wat Audrey haar rol in dit geheel is. Het probleem met mij is alleen dat wanneer ik iets vooraf al 'ken', ik al snel de neiging heb om het automatisch goed te vinden. (Dit heb ik veelal met remakes van films...) waardoor mijn mening misschien niet altijd geheel 'zuiver' zal zijn haha. Ik ga me in ieder geval bezig houden met seizoen 2.

Vooral als je Scream kent en wel te porren bent voor dit soort verhalen en series? dan zal je je best vermaken.


avatar van NRT

NRT

 • 801 berichten
 • 443 stemmen

Ik heb hier veel reacties gelezen en moet me bij enkele aansluiten op het vlak van het gevoel wat ik op voorhand had. Ik was in de eerste plaats verbaasd dat er een serie was van Scream, want hoe ga je iets dat normaal in twee uur tijd wordt verteld in een serie gieten. Ik was nog meer verbaasd toen ik zag dat de serie geen 8 of 10 afleveringen had, maar 13(!). En er bleek zelfs al een tweede reeks te zijn. In ieder geval was ik toch wat nieuwsgierig en ik moeten zeggen dat de eerste aflevering aangenaam was. Er was een leuke kill in het zwembad. Het sfeertje was wel dreigend en de personages vallen mee, alhoewel mij het natuurlijk doet denken aan die typische Amerikaanse tiener-films.

Na het lezen van de reacties hier ga ik de serie toch een kans geven en aan de tweede aflevering beginnen. Heel hoogstaand zal het niet zijn, maar het is dan ook alleen maar om mij te amuseren na een dagje werken.


avatar van NRT

NRT

 • 801 berichten
 • 443 stemmen

Ik heb net de hele serie gekeken. Hij bestaat uit 10 afleveringen i.p.v. 13 dat ik verkeerd heb beschreven in het bericht hier boven. Ik denk dat ik mij vergist heb met seizoen 2 dat eigenlijk ook maar uit 12 afleveringen bestaat. Soit! Op voorhand was ik kritisch. Hoe kun je iets dat normaal in een film gegoten wordt in een serie gieten?

Ik moet zeggen dat dit wel een van de verrassingen van het jaar voor mij is. Het is natuurlijk niet emmy-waardig, maar ik heb mij er meer dan mee kunnen vermaken. Na iedere aflevering begon ik mij meer af te vragen wie de dader is. En dat vond ik direct ook wel het grootste minpuntje van de reeks. Een mager bloggertje is blijkbaar in staat tot zulke daden. Ze heeft natuurlijk wel een motief. Na de lichte teleurstelling vond ik het juist wel verrassend en logisch.

Ik keek direct na het einde niet uit naar een tweede seizoen. Voor mij hadden ze het mogen afronden. Ik ben echter nu wel benieuwd naar wat ze van het tweede seizoen gaan maken. Dat ga ik zeker afkijken.


avatar van tommykonijn

tommykonijn

 • 4969 berichten
 • 2225 stemmen

Mijn stem hier toch even met een halve ster verhoogd. Het is een jaar geleden dat ik deze serie gezien heb en dit eerste seizoen blijft me best wel bij. Ik heb de afleveringen in een hoog tempo verslonden en vond dit seizoen toch wel een stuk beter (vooral verrassender) dan diens opvolger, dus dezelfde score voor beide seizoenen voelt niet helemaal juist. Het acteerwerk is misschien niet van iedereen even sterk, maar qua sfeer valt hier eigenlijk maar weinig op aan te merken.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.