• 143.235 films
 • 7.049 series
 • 21.393 seizoenen
 • 481.375 acteurs
 • 286.460 gebruikers
 • 8.228.704 stemmen
Avatar
 
banner banner

Avatar: The Last Airbender - Seizoen 1 (2005)

4,19 98 stemmen

Alternatieve titels: Avatar - Legende van Aang, Avatar - Legende van Aard

IMDb beoordeling: 9,3 (271.628)

Seizoenen: 3 seizoenen

Afleveringen: 20

Ontwikkeld door: Michael Dante DiMartino en Michael Dante DiMartino

Met: Mae Whitman (stemrol)

Datum van release: maandag 21 februari 2005

Eerst uitgezonden op: Nickelodeon (Verenigde Staten)

 • On Demand:

 • Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Over Avatar: The Last Airbender

Water, Aarde, Vuur en Lucht. In de wereld van Avatar is de wereld verdeeld in 4 naties: de Waterstammen, het Aarderijk, de Vuurnatie en de Luchtnomaden. Sommige mensen kunnen hun eigen element beheersen en manipuleren, dit wordt ook wel Sturen genoemd. Alleen de Avatar kan alle 4 de elementen beheersen. Hierdoor is het de taak van de Avatar om de balans in de wereld te bewaren. Als de Avatar sterft, wordt hij herboren in de volgende Natie van de cyclus, waardoor de Avatar nooit tot één volk behoort.

Afleveringen Seizoen 1 (2005)

 1. 1. The Boy in the Iceberg

  Katara en Sokka van de Zuidelijke Waterstam ontdekken tijdens het vissen de luchtmeester Aang en zijn vliegende bizon Appa ingevroren in een ijsberg. Intussen is de Vuurprins ook op de Zuidpool en hij denkt dat hij de Avatar heeft gevonden.

 2. 2. The Avatar Returns

  Prins Zuko valt de Zuidelijke Waterstam gaan op zoek naar de Avatar, die niemand minder dan Aang blijkt te zijn. Met Aang gevangen door de vijand, zetten Sokka en Katara de achtervolging in.

 3. 3. The Southern Air Temple

  Aang, Sokka en Katara bezoeken de Zuidelijke Luchttempel, maar het is niet meer zoals Aang zich herinnerde. Ondertussen laten Zuko en Iroh hun schip repareren en hebben een ontmoeting met rivaal Commandant Zhao.

 4. 4. The Warriors of Kyoshi

  Aang en zijn vrienden bezoeken Kyoshi Eiland. Terwijl Sokka traint met de vrouwelijke Kyoshi Krijgers laat Aang de aanbidding van de dorpsbewoners naar zijn hoofd stijgen, met alle gevolgen..

 5. 5. The King of Omashu

  Op zoek naar Aangs vriend Bumi komt de groep aan in Omashu. De gekke koning daar dwingt Aang drie taken te vervullen.

 6. 6. Imprisoned

  Katara zorgt er per ongeluk voor dat een nieuwe vriend gevangen wordt genomen door de Vuurnatie. Om hem te redden, laat ze zichzelf arresteren.

 7. 7. The Spirit World: Winter Solstice (1)

  Aang komt per ongeluk in de Geestenwereld vast te zitten, wanneer hij probeert een dorp te redden van een geestenmonster.

 8. 8. Avatar Roku: Winter Solstice (2)

  Aang probeert naar Avatar Roku's tempel te komen, maar wordt tegengewerkt door Zuko, Zhao en de Vuurwijzen.

 9. 9. The Waterbending Scroll

  Katara steelt een Watersturingsrol van piraten. Wat ze niet weet is dat de piraten gaan samenwerken met Zuko om het terug te krijgen.

 10. 10. Jet

  Aang, Sokka en Katara ontmoeten een groep kinderen die zich 'Vrijheid Strijders' noemen. Sokka wantrouwt Jet, de leider van de groep.

 11. 11. The Great Divide

  Twee vijandige stammen moeten tegelijkertijd door een ravijn heen. Wanneer de aardesturende gids zijn armen breekt, is het aan Aang om hen verder te helpen.

 12. 12. The Storm

  Een onverwachte, krachtige storm zorgt ervoor dat de geschiedenis van zowel Aang als Zuko naar boven komt.

 13. 13. The Blue Spirit

  Sokka en Katara zijn ziek geworden. Aang zoekt een geneesmiddel, maar wordt gevangen genomen door Zhao. Hij krijgt hulp van een geheimzinnige zwaardvechter.

 14. 14. The Fortuneteller

  Aang en zijn vrienden komen in een dorp waar de mensen heilig geloven in een waarzegster genaamd Tante Wu. Zij voorspelt dat de vulkaan niet zal uitbarsten. Haar voorspelling is echter fout.

 15. 15. Bato of the Water Tribe

  Katara en Sokka ontmoeten Bato, een oude vriend van hun vader. Ondertussen huurt Zuko premiejager June in. Haar Shirshu ziet met zijn neus en spoort zo zijn prooi op. Zuko laat de Shirshu Katara's ketting ruiken en de zoektocht begint.

 16. 16. The Deserter

  Aang ontmoet Jeong Jeong, een deserteur uit het leger van de Vuurnatie. Aang wil dat hij hem leert Vuursturen, maar Jeong Jeong zegt dat Aang te weinig discipline heeft. Zal Aang dezelfde fout maken als Jeong Jeong's leerling?

 17. 17. The Northern Air Temple

  De groep reist naar de Noordelijke Luchttempel, wanneer ze horen dat mensen daar vluchten. Hoop slaat om in teleurstelling wanneer blijkt dat het geen luchtmeesters zijn, maar vluchtelingen waaronder een uitvinder.

 18. 18. The Waterbending Master

  Aang, Katara en Sokka komen eindelijk aan bij de Noordpool, en komen in aanraking met de mensen en de cultuur van het Noorden. Watermeester Pakku weigert Katara Watersturen te leren omdat ze een meisje is. Zhao verzamelt een enorme vloot.

 19. 19. The Siege of the North (1)

  De Noordpool wordt aangevallen door de Vuurnatie. Aang, Sokka en Katara proberen alles om de aanval te stoppen, maar de Vuurmeesters zijn te talrijk. Aang besluit de geesten om hulp te vragen. Ondertussen heeft Zuko de Noordpool geïnfiltreerd.

 20. 20. The Siege of the North (2)

  Het ziet ernaar uit dat de Noordpool verliest. Aang is gevangen genomen door Zuko. Is hij nog op tijd om de Maangeest te redden, of zal een ander zich moeten opofferen?

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van Fueledable

Fueledable

 • 224 berichten
 • 2788 stemmen

Wat is dit toch een geweldige serie. Ik keek altijd de marathons als deze op Nickelodeon kwamen.


Misterfool

 • 30 berichten
 • 0 stemmen

Ik ben dezelfde mening toegedaan. Al moet ik wel toegeven dat het bij dit seizoen even duurt voordat het echt interessant wordt. Daarnaast zijn een aantal afleveringen op zichzelf (The Great divide) niet bepaald interessant De twee seizoenen hierna zijn beter en ook een stuk constanter qua kwaliteit.


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.