menu
Mijn Series +

The Night Of (2016)

mijn stem
4,06 (92)
92 stemmen

Verenigde Staten
Misdaad / Drama
Miniserie, 510 minuten

ontwikkeld door Richard Price en Steven Zaillian
met Syam M. Lafi, Poorna Jagannathan en John Turturro

Student Naz Khan wordt uitgenodigd voor een feestje in Lower East Side N.Y. Als blijkt dat niemand hem komt oppikken, besluit Naz zonder te vragen de taxi van zijn vader te nemen en vanuit zijn huis in Jackson Heights, Queens naar Manhattan te rijden. Zijn impulsieve beslissing om onderweg een mooie jonge vrouw op te pikken luidt een noodlottige avond in. Naz wordt later beschuldigd van een misdaad die hij beweert niet begaan te hebben, en hij ervaart de chaos en manipulatie van het juridische systeem van binnenuit. Zijn benarde situatie wordt bemoeilijkt door zijn uiterlijk en status als de zoon van Pakistaanse immigranten.

  1. The Beach
  2. Subtle Beast
  3. A Dark Crate
  4. The Art of War
  5. The Season of the Witch
  6. Samson and Delilah
  7. Ordinary Death
  8. The Call of the Wild
zoeken in:
avatar van 606
4,5
606
Hier heb ik zin in, voorstukjes zijn erg spannend.

Gelukkig heb ik 3 maanden gratis HBO kunnen regelen bij KPN, dus kan deze serie volgen vanaf 11 juli.

avatar van Animosh
3,0
Vooralsnog zie ik niet wat deze serie zo bijzonder maakt (9.1 op IMDB, lovende recensies overal). Het is prima genrewerk (sterke regie, goed acteerwerk, degelijke opening), maar in vergelijking met de talloze series die er al zijn over soortgelijke onderwerpen doet deze serie weinig nieuws. Een lid van een minderheidsgroep die zijn onschuld moet zien te bewijzen in een schijnbaar kansloze situatie, de louche advocaat met een goed hart die zich steeds meer verbonden gaat voelen met deze jongen, een advocaat die hem gebruikt voor eigen gewin, haar medewerkster die langzaam maar zeker in zijn onschuld gaat geloven, de gevangenispolitiek (en Naz' adoptie door de machtigste man daar) ... het zijn allemaal zulke clichés. Echt memorabele momenten of personages heb ik nog niet gezien.

Voer voor fans het genre kortom, maar een meesterwerk zie ik hier voorlopig niet in.

avatar van Animosh
3,0
Na de finale blijf ik bij mijn eerdere bericht (en beoordeling). The Night Of is zonder meer een solide serie, die vooral uitblinkt in het realistische weergeven van het Amerikaanse rechtssysteem, maar het wist me nooit écht te raken en uiteindelijk overheerst toch een gevoel van déjà vu. De thema's van deze serie zijn namelijk al talloze keren behandeld in andere series, en de ontwikkeling van het plot voelde meermaals ontzettend clichématig en voorspelbaar, met als dieptepunt de kus van Chandra en het Disney-einde met de vrijspraak en de detective die de echte dader op het spoor komt. Goed, maar nergens geweldig dus. 3*

Toontje
Aanvankelijk links laten liggen maar met de marathon op HBO laatst toch al gauw verslingerd geraakt.

Uiteindelijk niet de hele marathon uitgezeten maar in twee dagen toch gestaag het geheel verslonden.

Doorgaans ben ik niet zo'n liefhebber van rechtbankdrama's en daarom dat ik ook niet direct bij aankondiging stond te springen, maar de wijze waarop het hier is uitgewerkt wist mij bij uitzondering toch wel eens goed te boeien.

En dan is er natuurlijk de prachtige rol van Turturro.

Interessant was het voor mij om te vernemen dat aanvankelijk James Gandolfini en na zijn overlijden zelfs DeNiro voor deze rol waren vastgesteld.

Echter kan ik mij in geen van beide gevallen voorstellen dat zij hieraan net zo'n innemende en bij vlagen ook aandoenlijke invulling hadden kunnen geven als Turturro uiteindelijk heeft gedaan.

Heeft wel redelijk de show gemaakt wat mij betreft.

4,5
Gewoon, heel gewoon een TOPSERIE!!! Helaas kan ik aflevering 8 nog niet ontvangen maar tot 7 is de serie een echt paradepaardje, 7 uren welbestede kijktijd is het geweest.
Het is niet alleen een rechtbankdrama maar ook speelt de geschiedenis zich op andere locaties af.

Ik heb ook de kritieken gelezen en zie dat men het heeft over talloze series met gelijkwaardige onderwerpen. Ja, dat klopt. Maar het gaat er wel om hoe men het speelt, hoe geloofwaardig is een verhaal en hoe kan je een tegenovergesteld iets toch weer recht gebreid krijgen? "Breaking Bad" en bv "The killing" (Denemarken) zijn ook zulke series die gaan over de drugshandel - "Breaking Bad en een moord"- "The killing" en alles wat daarom heen draait. Toch gaat het erom hoe men het plaatst en acteert , enz... Ook een topserie die je niet vergeet, althans dat geldt voor mij.
Daarom geef ik "The night of" een 8 als waarderingscijfer.

5,0
Briljante serie! Mijn enige kritiekpunt is dat de serie maar 1 seizoen met 8 afleveringen heeft. Als het aan mij lag was dit een serie met meerdere seizoenen geworden.

avatar van hoffhaan
3,5
Zonder meer een goede serie die lekker wegkijkt. Er wordt goed geacteerd, alleen sprankelt de serie niet. Het geheel is heel realistisch weergegeven. Misschien komt het wel omdat het aanbod tegenwoordig ook erg groot is. 3.5 voor mij.

5,0
Geweldige mini-serie. Sfeervol, rauw, heerlijke personages, schitterend spel en o zo boeiend. Een serie met een duidelijk einde en gelukkig maken ze er hier, zoals ze dat met True detective zo jammerlijk wel deden, geen vervolg op.
Dit is een mini-serie, ijzersterk.

4,5
Sterke openingsaflevering, en dit niveau wordt de rest van de afleveringen vast gehouden. Spannend en John Turturro zet een fijn personage neer. Ook de rest van de cast doet het goed. Typisch een serie die je zo snel mogelijk gezien wil hebben, zodra je er mee bent begonnen.

avatar van DjFrankie
4,0
Wordt sterker per aflevering. Aanrader.

Teejey
Dit is nauwelijks een misdaad-serie te noemen, vandaar was het ook anders dan ik verwachtte. Het zijn vooral mooie karakterportretten van Nasir Khan gespeeld door Riz Ahmed en John Stone gespeeld door John Turturro. Dat het mij wat tegenviel, ligt zeker niet aan het soort serie.

Want juist de karakterportretten zijn fantastisch. Nasir Khan als hoofdverdachte is misschien de grotere rol, maar vooral met John Stone heb je constant te doen. Beide acteurs verdienen trouwens een dikke pluim. The Night Of in het geheel wil naar mijn mening veel te veel onderwerpen dekken, waardoor ze na een tijdje elkaar hinderen en er teveel oninteressant materiaal tussen zit. Er wordt veel geblaft maar zelden gebeten: er wordt vaak een perfecte basis gegeven voor iets groots, maar dan wordt er weer overgegaan op iets nieuws. De rechtszaak stopt uiteindelijk vrij abrupt ondanks de sterke scènes in die rechtszaal.

Audiovisueel dacht ik het helemaal te pakken te hebben met deze serie, want God wat is de eerste helft van de eerste aflevering geniaal, wat trouwens qua geheel sowieso het beste van de serie is. Daarna wordt er vooral geprobeerd een realistisch beeld van de gevangenis en rechtbank te schetsen zonder poespas, wat logisch is gezien het script maar toch wat gewoontjes is. Afijn, door die aflevering wel een heerlijk nummer kunnen toevoegen aan Spotify: Into Dust van Mazzy Star.

Zesje, zeventje, zoiets.

avatar van daan258
3,5
Eergisteren begonnen aan de serie en nu 2 episodes gezien. Tot nu toe heel vermakelijk, ijzersterk acteerwerk en een heerlijke sfeer.
Ik ben super benieuwd naar de rest van de episodes maar ik hoop dat het eind/laatste episode mij zal gaan bevallen. Ik weet niet hoe het zal eindigen maar heb wel heel veel over gelezen dat mensen dit een tegenvaller vonden. Nogmaals geen idee hoe het zal verlopen maar ik hoop toch echt het eind mij wel in ieder geval wel weet te vermaken. We zullen zien.

avatar van daan258
3,5
Sterke serie.

Een serie met echt fantastisch sterk acteerwerk en super mooie dialogen.
Elke aflevering super genoten en 2 dagen geleden dan de laatste episode gezien.
Ja, wat moet ik hier nou van zeggen? Moeilijk.
Het is echt een serie waar ik denk lang over na zal denken, met name door de laatste aflevering.
Aan de ene kant super goed en ook wel realistisch , maar aan de andere kant had ik het ook niet erg gevonden om er toch achter te komen hoe en door wie Andrea is vermoord. Het is zo mooi en goed gedaan dat je gedachten zoveel en snel veranderen. Bij momenten begin je toch te denken dat Naz schuldig is en dan even later veranderen je gedachten toch weer.

Nogmaals: Dit was een sterke serie die alleen voor het ijzersterk acteerwerk en mooie dialogen zeker het kijken waard is.
Toch weet ik nu nog niet of ik hier een 3,5* of een 4,0* voor ga geven.
Ik moet hier nog even over na denken want de serie en met name de laatste episode blijven door mijn hoofd spoken.

Mijn stem volgt.

2,0
Goed geacteerd en daar is ook alles mee gezegd. De pilot is was nog interessant maar helaas vonden we het daarna steeds dommer worden. Naz glijd wel heel snel af,het gezeur over STone zijn voeten en het ge-emmer over de kat voegde wat ons betreft ook niets toe. De uiteindelijke ontknoping boeide ons eigenlijk al niet meer.

Verspilde tijd wat ons betreft, snel verder met iets anders.

avatar van Thomas83
4,0
Zalige serie. De eerste twee afleveringen zijn echt nagelbijtend spannend. Vooral die allereerste aflevering is zo goed geregisseerd. De suspense wordt langzaam opgebouwd terwijl je de bouwstenen van de latere strafzaak al herkent. Het is haast fatalistisch te noemen. Dat er in de eerste afleveringen nog zoveel onzekerheid is terwijl alle procedures veel tijd in beslag nemen draagt ook echt bij aan de spanning.

De cast is om te smullen. Camp, Berlin en Williams zijn subliem. Turturro is extreem vermakelijk als een soort Saul Goodman-achtige outcast (een belangrijk thema in de serie). En bovenal zeer indrukwekkend om Riz Ahmed (weliswaar wat te snel) zijn personage te zien transformeren van een ongemakkelijke en naïeve jongen naar een gehard product van het gevangeniswezen. De schrijvers maken daar een sterk punt.

De kritiek op het hele rechts- en gevangenissysteem en het politieapparaat in Amerika is niet mals. Behoorlijk verkillend om te zien hoe iedere zaak onderdeel is van een groot zelfvoorzienend systeem waarin alles op een wat onverschillige en routineuze manier wordt behandeld. Als verdachte ben je overgeleverd aan de bevlogenheid en scherpte van de betrokkenen.

Vond het ook wel sterk dat het einde eigenlijk als een anticlimax voelt. Nasir is dan wel vrij, het voelt alsof iedereen een verliezer is. Vooral Freddy bleek een interessant personage. Afleveringen lang wantrouw je hem, en uiteindelijk is hij meer een soort spiegel voor de kijker. Je hebt je oordeel al half klaar over hem.

Dat geldt ook voor de nieuw opgevoerde verdachte. Uiteindelijk is er geen onomstotelijk bewijs dat hij of iemand anders de moord gepleegd heeft. De serie probeert je in de verleiding te brengen harde conclusies op te hangen aan zeer verdachte omstandigheden. Maar uiteindelijk vormen verdachte omstandigheden op zichzelf geen bewijs
.

Heb ik dan helemaal geen kritiek op de serie? Zeker wel. De schrijvers hebben regelmatig wel de neiging zaken wat al te veel aan te dikken. De transformatie bij Naz verloopt snel en de metaforen (al dat gedoe met de eczeem en de kat etc.) zijn wel wat al te overduidelijk.

De strafzaak snijdt feitelijk ook geen hout, in het bijzonder wat de rommelige scènes in de rechtszaal betreft. Het lijkt wel alsof Naz' zijn advocaten de gebeurtenissen niet eens met hem hebben doorgenomen. Je mag natuurlijk ook tijdens een zitting niet opeens met nieuw bewijs op de proppen komen, en Dr Katz is haast een deus ex machina.

Maar goed, de interesse van de schrijvers ligt uiteindelijk ook niet bij de strafzaak zelf. Dit is geen doorsnee politieserie met een duidelijke kop en een staart. The Night Of is meer een soort fictionele versie van de Serial podcast (seizoen 1 en 3). De zaken die de schrijvers aan willen kaarten komen luid en duidelijk over. 4.0*.

avatar van james_cameron
3,5
Sterke HBO-serie over student Naz Khan (Riz Ahmed), die na te zijn uitgenodigd voor een feestje in Lower East Side N.Y. zwaar in de problemen komt. De serie moet het duidelijk meer hebben van solide akteerwerk en doorleefde dialogen dan van een sluitend plot, want vooral in de laatste paar afleveringen laten de makers wat dat betreft wel wat steken vallen. Bepaalde ontwikkelingen worden afgeraffeld en personages nemen atypische beslissingen. Afgezien daarvan is dit erg goed, met John Turturro in een sublieme hoofdrol. Prachtige sfeertekening ook en ijzersterke scenes binnen de gevangenis.

Gast
geplaatst: vandaag om 02:52 uur

geplaatst: vandaag om 02:52 uur

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.