• 9.375.363 stemmen

A Place to Call Home - Seizoen 1 (2013)

Show titel: A Place to Call Home

Afleveringen: 13

Speelduur: 9 uur en 45 minuten

Ontwikkeld door: Bevan Lee en Bevan Lee

Met: Arianwen Parkes-Lockwood, Craig Hall en Marta Dusseldorp

Oorsprong: Australië

Datum van release: zondag 28 april 2013

Eerst uitgezonden op: Seven Network (Australië)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot A Place to Call Home

De steenrijke Australische familie Bligh woont op het landgoed Ash Park in het pittoreske dorpje Inverness in New South Wales. Sarah Adams, een aantrekkelijke verpleegkundige met een mysterieus verleden, keert na twintig jaar vanuit Engeland terug naar haar geboorteland Australië. Ze wil daar de narigheid van de oorlogsjaren achter zich laten en opnieuw beginnen. Tijdens haar reis aan boord van het schip raakt zij door een dramatische gebeurtenis betrokken bij het wel en wee van de familie Bligh. Elizabeth zwaait de scepter over de familiedynastie en moet niet veel van Sarah hebben. Tot Elizabeth’s ongenoegen valt haar oudste zoon George voor de charmes van Sarah

Afleveringen Seizoen 1 (2013)

1. 1. The Prodigal Daughter

28 april 2013 (45 minuten)

Sarah Adams, een vrouw met een mysterieus verleden, keert na 20 jaar in het buitenland te zijn geweest terug in Australië. Op weg naar huis ontmoet ze de 'Blighs', een rijke Australische familie.

2. 2. The Welcome Mat

5 mei 2013 (45 minuten)

Elizabeth is duidelijk niet onder de indruk van het gedrag van Sarah, maar de aanhoudende vijandigheid wordt minder belangrijk als Olivia's gezondheid verslechtert.

3. 3. Truth Will Out

12 mei 2013 (45 minuten)

Sarah's irritatie over de inbreuk van haar privacy verandert in woede als ze ondervraagd wordt door Jack. Wanneer Jack blijft aandringen op uitleg, doet Sarah iets wat hij nooit had verwacht.

4. 4. The Mona Lisa Smile

19 mei 2013 (45 minuten)

Wanneer Jack en Sarah op pad gaan op haar eerste werkdag, werpen de verschrikkingen van de oorlog een schaduw over de stad Inverness. Het verleden achtervolgt Olivia op een andere manier: ze kan niet stoppen met zich afvragen van wie James hield toen hij nog in Europa was.

5. 5. Day Of Atonement

26 mei 2013 (45 minuten)

Met een religieuze gebeurtenis in het vooruitzicht doet Sarah een spirituele reiniging. Haar reiniging in de lokale beek wordt helaas waargenomen door Doris Collins. Sarah kan hier maar moeilijk mee omgaan.

6. 6. That's Amore

2 juni 2013 (45 minuten)

Anna en Gino knijpen er samen tussenuit om tijd met elkaar door te brengen. Het is duidelijk dat de geheime afspraakjes iets met Gino's gedachten doen. In Ash Park staat de relatie van Olivia en James op spanning doordat Olivia moeilijk kan omgaan met de minnaar van James.

7. 7. Boom!

9 juni 2013 (45 minuten)

Sarah krijgt een lift naar Sydney van George en Anna nadat ze te horen heeft gekregen dat haar moeder doodziek is. Elizabeth neemt het besluit om haar diepste geheim te onthullen, in de hoop dat James en Olivia inzien dat er hoop is voor hun huwelijk.

8. 8. Worlds Apart

16 juni 2013 (45 minuten)

Elizabeth spoedt naar het ziekenhuis. George verzorgt haar liefdevol tot ze bijkomt. Doordat ze verward is onthult ze bijna haar geheim uit het verleden. Door de zwakke gezondheid van Elizabeth besluiten Anna en Gino de onthulling van hun geheim uit te stellen. Maar wanneer Carla Anna's verstopte voorbehoedsmiddelen vindt, krijgt ze argwaan en confronteert ze Gino.

9. 9. Cane Toad

23 juni 2013 (45 minuten)

Sarah en George beginnen een geheime verhouding. Anna probeert haar vader voorzichtig richting Sarah te duwen in de hoop dat áls ze hen samen kan krijgen, hij meer open zal staan voor de relatie tussen haar en Gino. Alleen is ze gefrustreerd door de komst van haar tante Regina.

10. 10. Lest We Forget

30 juni 2013 (45 minuten)

Op de avond van de Nationale Herdenkingsdag wordt George gevraagd om gastheer te zijn voor een Japanse handelsdelegatie. Wetende hoe de gemeenschap zal reageren, vraagt George Jack om naar de plechtigheid te komen in de hoop dat goedkeuring van een voormalig Japans krijgsgevangene kan helpen tegen controversie.

11. 11. True to Your Heart

7 juli 2013 (45 minuten)

Elizabeth wordt ontslagen uit het ziekenhuis. Er heerst spanning in het huis en de geheime gevoelens van James voor Harry groeien. Daarop besluiten Olivia en James dat de beste kansen voor hun familie in de stad liggen.

12. 12. New Beginning

14 juli 2013 (45 minuten)

George is verheugd wanneer Sarah zijn huwelijksaanzoek accepteert. Wanneer Elizabeth erachter komt dat haar bedreiging om George te onterven is mislukt, lost ze dit op met een andere aanpak. Ondertussen heeft Anna problemen met haar zwangerschap. Voordat James en Olivia Ash Park verlaten gaat James langs Harry om afscheid te nemen.

13. 13. Secret Love

21 juli 2013 (45 minuten)

James gaat naar een psychiater, maar zijn en Olivia's hoop op een betere toekomst komt op het spel te staan wanneer George langskomt. Anna is opgelucht wanneer Gino denkt dat ze een miskraam heeft gehad. Samen rouwen en bidden ze voor hun verloren kind. Ze besluiten samen de nacht door te brengen voordat ze hun families vertellen over hun trouwplannen.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

avatar van joolstein

joolstein

Och ja, vergat helemaal dat hij daar misschien ook in stond! Inmiddels seizoen 2 er ook op staan en groen gemaakt! Hou jij dat bij Mza of moet ik het daar zelf in aanpassen?

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

joolstein schreef:

Ik doe dat normaal maar alle hulp is welkom en als je nog inspiratie nodig hebt zie hier Series - Google Spreadsheets - docs.google.com