• 9.251.914 stemmen

Dept. Q - Seizoen 1 (2025)

Show titel: Dept. Q

Afleveringen: 9

Speelduur: 8 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Rob Bullock, Scott Frank, Andy Harries en Chandni Lakhani

Met: Matthew Goode, Chloe Pirrie en Jamie Sives

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: donderdag 29 mei 2025

Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Dept. Q

Carl Morck is een briljante agent, maar een vreselijke collega. Zijn vlijmscherpe sarcasme heeft hem geen vrienden gemaakt bij de politie van Edinburgh. Na een tragische schietpartij wordt Carl het enige lid van Department Q: een nieuwe eenheid voor oude, onopgeloste zaken. De afdeling is een publiciteitsstunt om het volk af te leiden van het falen van de politiemacht. Maar meer per ongeluk dan met opzet vormt Carl een bende van zwervers die alles te bewijzen hebben. Wanneer het ijskoude spoor van een prominente ambtenaar die een paar jaar geleden verdween zich begint op te warmen, gaat Carl meteen aan de slag.

Afleveringen Seizoen 1 (2025)

1. Aflevering 1

29 mei 2025 (1 uur en 05 minuten)

Na een bijna fataal voorval gaat hoofdinspecteur Carl Morck weer aan het werk en wordt hij het hoofd van een nieuwe afdeling. Een aanklager heeft een zware dag in de rechtbank.

2. Aflevering 2

29 mei 2025 (53 minuten)

Terwijl Carl en zijn nieuwe assistent hun eerste cold case onderzoeken, worstelt hij met zijn persoonlijke problemen, die zijn werk beginnen te beïnvloeden.

3. Aflevering 3

29 mei 2025 (54 minuten)

Carl en Akram spelen de noodlottige veerbootreis na op weg naar het eiland Mhòr. Rose is gefrustreerd en pleit voor aansluiting bij hun afdeling.

4. Aflevering 4

29 mei 2025 (54 minuten)

Rose gaat naar het eiland om uit te vogelen wat Carl tevergeefs probeerde te ontdekken. Akram vindt een briefje dat het onderzoek over een heel andere boeg gooit.

5. Aflevering 5

29 mei 2025 (53 minuten)

De verdwijning van de aanklager komt in verband te staan met een sterfgeval. Door een knokpartij op een krantenkantoor haalt Carl de voorpagina. Moira bezoekt een therapeut.

6. Aflevering 6

29 mei 2025 (47 minuten)

De politie houdt de mogelijke Leith Park-schutter aan. Carl keert terug naar de plaats delict en verliest later opnieuw in het openbaar zijn zelfbeheersing.

7. Aflevering 7

29 mei 2025 (51 minuten)

Carl komt met gevaarlijke beschuldigingen aan het adres van een stel machtige mannen. Rose probeert met een nieuwe aanpak meer informatie over Sam Haig boven water te krijgen.

8. Aflevering 8

29 mei 2025 (42 minuten)

De ontvoerders geven hun slachtoffer een aanwijzing en zetten haar onder druk om antwoord te krijgen op hun vraag. Dept. Q heeft zijn eigen raadsel bijna ontrafeld.

9. Aflevering 9

29 mei 2025 (1 uur en 11 minuten)

Dankzij een tientallen jaren oude opname vallen alle aanwijzingen op hun plek. Maar de druk neemt toe, en niet alleen binnen de kamer. Komt Carl nog op tijd?

Gebaseerd op de Scandinavische films dus.

avatar van schram101

schram101

Dit ziet er wel erg matig uit zeg. Matthew Goode? Gaap!

avatar van Pip2020

Pip2020

kos schreef:

Gebaseerd op de Scandinavische films dus.

gebasseerd op de boeken van de Deense schrijver Jussi Adler-Olsen

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Een eeuwigheid geleden ooit het eerste boek gelezen. Dat was wel erg fijn.

avatar van stinissen

stinissen (crew series)

Prima serie we hebben het al vaker gezien een stel dissodanten worden samen geplaatst in een kelder om ouwe zaken op te lossen. De onderkoelde hulp uit Syrië steelt de show.daar moet je geen ruzie mee maken.

Laat maar vlug een 2de seizoen komen voor een nieuwe case.

avatar van pampelonne

pampelonne

stinissen schreef:

Prima serie we hebben het al vaker gezien een stel disodanten worden samen geplaatst in een kelder om ouwe zaken op te lossen. De onderkoelde hulp uit Syrië steelt de show.daar moet je geen ruzie mee maken.

Laat maar vlug een 2de seizoen komen voor een nieuwe case.

Ik denk dat je bedoelt dissonanten?

Ik vind de rol van Akram eigenlijk het meest boeiende, zijn achtergrond blijft heel schimmig, maar je kunt wel raden wat dat was in Syrië.

Matthew Goode vind ik minder geslaagd in de rol van Carl Morck, zijn uitstraling past niet bij het karakter.

in de originele Deense films, vind ik dat beter met die Deense acteur Nikolaj Lie Kaas.

avatar van Justinvdk

Justinvdk

Lijkt dit qua verhaal op de Deense films of valt er nog wel wat nieuws te ontdekken?

avatar van Toontje G

Toontje G

Prima serie, spannend vooral de laatste aflevering

avatar van lang pee

lang pee

Ben hier absoluut niet wild van, en al helemaal niet van het acteren. Kijk gewoon naar Fasandraeberne, Flaskepost fra P, Kvinden i buret ook departement q maar dan met Nikolaj Lie Kaas, gewoon een geweldig acteur en dan nog Fares Fares. Deze klasbakken kan je niet vergelijken met o.a Matthew Goode.....zwakjes

avatar van james_cameron

Zeer onderhoudende verfilming van het eerste serie Q-boek van Jussi Adler-Olsen, De Vrouw In De Kooi. Omdat dit een tv-bewerking betreft, met een compleet andere setting, wijken plot en personages natuurlijk af van het bronmateriaal (en van de eerdere deense verfilming), maar wat mij betreft smaakt dit absoluut naar meer. Matthew Goode is heerlijk sarcastisch in de hoofdrol en het team om hem heen is ook goed gecast. Spannend, knap in elkaar gezet en vaak erg grappig.

avatar van 3 2 1 cut

3 2 1 cut

Pure verwennerij deze serie. Matthew Goode, Alexej Manvelov, Leah Byrne en Kate Dickie zetten een goede basis neer voor nog meer Dept. Q afleveringen.

In het begin irriteerde ik mij zeer aan het negatieve karakter van Carl Morck, de deprimerende omgevingen, de sociale cynische omgang met elkaar en de best wel niet zo knappe vrouwen (sorry ). Alsof dat hele Schotland en haar inwoners nog nooit een zonnestraal hebben mogen meemaken.

Maar hoe verder het verhaal hoe dieper het ook ging. En uiteindelijk top niveau van acteren, spanning, intriges en menselijkheid. Meerdere verhaallijnen die netjes apart werden uitgewerkt. En zeker de rol van Akram Salim is intrigerend. Wie is hij ? Wat een aardige, goede ‘inspecteur’ die zo onverwacht uit de hoek kan komen. Matthew Goode (die ook al zo heerlijk irritant arrogant in The Crown acteerde) geeft Carl Morck een eigen smoelwerk gebouwd op een trauma en levenservaring. Rose die ergens zo sterk is maar ook zo kwetsbaar. En Chief Moira. Een uber chagrijn maar wel met een hart en een arachnophobia.

Ik heb de boeken gelezen en ook wel eens fijn dat het Scandinavische afwezig was. Waarom ? Omdat ik het leuk vond om juist de Schotse cultuur wat beter leerde kennen.

Het verhaal zelf ? Het zal je maar overkomen… En ergens vergezocht natuurlijk maar achter vele echte misdaden zitten vreemde verhalen. Maar de wreedheid van de moordenaar hierzelf is wel echte onmenselijk. En ze bestaan.

Yep, van mij mag vanavond serie 2 worden gestreamd. Maar dat wordt toch langer wachten.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Kelly MacDonald

Een bijzonder sterke serie. Sterk acteerwerk ook van met name Morck en Akram. Met die laatste moet je idd geen ruzie krijgen, haha. Het verhaal is gelijk aan de 1e film maar dat maakte het er niet minder spannend door. Meer van dit graag.

avatar van Nixon17

Nixon17

De film is beter maar de serie was ook zeker goed te doen. Smaakt naar meer daarom 4,5*

avatar van N976

N976

Aparte serie en dus geen standaard detective. In het begin sprak mij dat wel aan. Het is ook aardig geacteerd met humor, waardoor het met vlagen leuk is om naar te kijken. Echter, na een paar afleveringen is de serie naar mijn mening (veel) te langdradig en mist het opbouwende spanning. 'Saai' is misschien nog het beste woord om de serie te omschrijven. Ik ben gestopt met kijken na 7 afleveringen (waarvan ik de laatste 2 maar half heb meegekregen door bovenstaande argumenten).

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Echt wel één van de betere thrillerseries van de afgelopen tijd. Uitmuntende casting. Mooie en sfeervolle sets. Het regenachtige Schotland geeft ook weer een eigen kleur aan het geheel. Ook genieten van de heerlijk sarcastische een-tweetjes tussen de nihilistische Carl Morck (Matthew Goode) en de hoopvolle einzelgänger Akram Selim (Alexej Manvelov). 'Dept. Q.' (2025) is ook zo'n serie waarin zelfs bijrollen hun eigen momentjes hebben, zoals hoe slachtoffer Merrit (Chloe Pirrie) omgaat met haar gevangenschap of de frustrerende therapiesessies met Dr. Rachel Irving (Kelly Macdonald). Nu al zin in een tweede seizoen!