• 9.374.414 stemmen

The IT Crowd - Seizoen 2 (2007)

Show titel: The IT Crowd

Afleveringen: 6

Speelduur: 2 uur en 12 minuten

Ontwikkeld door: Graham Linehan

Met: Chris O'Dowd, Richard Ayoade en Katherine Parkinson

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk

Datum van release: vrijdag 24 augustus 2007

Eerst uitgezonden op: Channel 4 (Verenigd Koninkrijk)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot The IT Crowd

Bij het Britse Reynholm Industries werken alleen maar mooie, vrolijke mensen die het ene succes na het andere beleven. Behalve dan bij de driekoppige IT afdeling die in de kelder van het gebouw gevestigd is. Jen, Roy en Moss proberen wel gewoon mee te doen in de maatschappij, maar krijgen het steeds voor elkaar om in de meest bizarre situaties te belanden.

Afleveringen Seizoen 2 (2007)

1. 1. The Work Outing

24 augustus 2007 (22 minuten)

Een collega vraagt Jen mee uit naar een musical. Moss en Roy wurmen zich ook op de gastenlijst, maar hebben daar al snel spijt van want de musical blijkt wel erg 'gay' te zijn. Reden genoeg voor het duo om de geaardheid van Jens date in vraag te stellen.

2. 2. Return of the Golden Child

31 augustus 2007 (22 minuten)

Na de zelfmoord van Denholm Reynholm verzamelt het ganse bedrijf voor de begrafenis. Daar wordt Jen opnieuw verliefd op de sigaret, is een zenuwachtige Roy bang om zelf het loodje te leggen en blijkt Moss trots op een 'gepimpte' gsm. En dan stormt een onverwachte gast de kerk binnen...

3. 3. Moss and the German

7 september 2007 (22 minuten)

Moss denkt deel te nemen aan een kookles met een Duitser, maar de Teutoon wil Moss blijkbaar opeten. Roy tracht tevergeefs een nieuwe Tarantino-film (mét twist) te bekijken. Jens hernieuwde romance met de sigaret krijgt een communistisch tintje.

4. 4. The Dinner Party

14 september 2007 (22 minuten)

Jen nodigt Moss, Roy en Richmond uit op een vriendendiner waarop ook haar nieuwe beau aanwezig is. Niet alleen zorgt diens naam voor verwarring en gêne, de IT'ers hebben ook de nodige moeite om de vrouwelijke gasten succesvol het hof te maken.

5. 5. Smoke and Mirrors

21 september 2007 (22 minuten)

Wanneer Jen problemen heeft met haar BH, klust Moss een verbeterd model in elkaar. Hij wil er zelfs het tv-programma Dragon's Den mee veroveren.

6. 6. Men without Women

28 september 2007 (22 minuten)

Douglas promoveert Jen tot zijn persoonlijke assistente, in de hoop haar zo in zijn bed te lokken. Moss en Roy maken van haar vertrek gebruik om eindelijk een aantal wilde verlangens in daden om te zetten in de kelder.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

haha vooral the work outing, geweldig... Eeuhm..I'm disabled... haha, Mijn favoriete ep van heel de serie.

avatar van grovonion

grovonion

Ja, Tomtommer, "The Work outing" is een parel in TV land. Zo veel gelachen heb ik anders enkel bij Fawlty Towers.

avatar van Esteban

Esteban

Wat een immens verschil met het eerste seizoen. Daar schrok ik toch wat van. Waar ik bij S1 eerder dol was op het heel absurde kantje en de totaal over-the-top karikaturen, maar enige vorm van verhaal mistte, lijkt het in S2 helemaal omgeslagen te zijn.

Nu zit er elke aflevering wel min of meer een volwaardig plot in, maar is het absurde flink teruggeschroefd. De personages zijn plots iets minder uitbundig en uitgesproken, alsof deze plots een iets meer realistischere versie van zichzelf zijn geworden. Ook te zien in de werkomgeving en de decors.

Het begon nochtans veelbelovend. The Work Outing is redelijk fantastisch. Wat een ongelooflijk goede aflevering. Ontzettend grappig én goed geschreven! Maar daarna is geen enkele aflevering nog maar half zo goed. Tuurlijk is het vermakelijk, daarover geen twijfel. Maar wat mij luidop deed lachen in S1, lijkt hier een pak minder aanwezig.

Geen idee of dit de toon zet voor de rest van de reeks, maar ik hoop dat het groteske en van de pot gerukte alsnog terug keert en opnieuw de bovenhand neemt. Mijn verwachtingen voor S3 zijn wat gedaald.

PS: Wel nog grotere fan van Chris O'dowd geworden.

PS2: De nieuwe baas is helemaal niet grappig.

PS3: Nu weet ik eindelijk waar die legendarische spring uit raam gif vandaan komt.

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

There's someone at the door. There's someone at the door. There's someone at the door.

avatar van DionneDarko

DionneDarko

Er is wel 1 minpunt aanwezig in dit seizoen en dat is idd echt die nieuwe baas. Heimwee naar zijn vader. Anders had ik echt op een 4,5* gekomen denk ik. Maar dat red ik nu net niet.

Ik vond aflevering 1, 3 en 4 heel erg leuk. Die sprongen eruit.

avatar van renzoroy_mm

renzoroy_mm

DionneDarko schreef:

Ik vond aflevering 1, 3 en 4 heel erg leuk. Die sprongen eruit.

ja die is idd minder. Die zit ook in dat vreselijke What we do in the shadows. Daar is die ook al niet grappig.

Was wel fuckin grappig hoe die oude baas de serie verliet Leuker kunnen ze het niet maken

avatar van HALVE TAMME.

HALVE TAMME. (moderator series)

Jen, Roy en Moss zijn weer lekker bezig. Hilarische momenten rollen bij de vleet van de lopende band af (The Work Outing). Het komedie gehalte bij pa Reynholm in het eerste seizoen ligt inderdaad vele malen hoger en is zeer zeker beter te noemen. Dit gezegd te hebben heb ik al een paar keer goed in een deuk gelegen om zoon Reynholm (s2 en 3). Zonde dat pa Reynholm er niet meer is maar je zit hem gelukkig hier en daar nog wel opduiken (bv in de hemel samen met Hitler). Seizoen 2 en 3 net afgerond. Op naar seizoen 4

****

avatar van The Oceanic Six

Seizoen 2 is net als seizoen 1 ijzersterk. The Work Outing en The Dinner Party springen er wel echt bovenuit voor mij. Heerlijk awkward en sociaal ongemakkelijk. De gay musical met een gehandicapte Moss (erg gelachen als hij traag in en uitgeladen wordt in het gehandicaptenbusje) en het etentje met Jen, Roy, Moss en enkele vrienden van Jen waarbij Moss moeite heeft met een vrouw met een verwoest hoofd en Roy om moet gaan met een bezopen, opdringerige vrouw. De rest van de afleveringen zijn ook prima trouwens. Jammer dat de oude baas dood is, de nieuwe is echt een stuk minder leuk. De aflevering rondom de begrafenis was trouwens ook wel leuk. Wederom komedie en acteerwerk op hoog niveau.

avatar van NRT

NRT

The Oceanic Six schreef:

Je verwisselt Roy met Moss.

avatar van NRT

NRT

HALVE TAMME. schreef:

****

Ik kan mis zijn, maar volgens mij spoil je hier al zaken uit latere seizoen, terwijl dit nog maar seizoen 2 is. Dat met Hitler.