Show titel: Ripley
IMDb beoordeling: 8,1 (50.827)
Genre: Drama / Misdaad
Afleveringen: 8
Speelduur: 7 uur en 24 minuten
Ontwikkeld door: Steven Zaillian
Met: Andrew Scott, Johnny Flynn en Dakota Fanning
Datum van release: donderdag 4 april 2024
Eerst uitgezonden op: Netflix (Nederland)
- Bekijk miniserie via Netflix
- Niet beschikbaar op Pathé Thuis
- Niet beschikbaar op Videoland
- Niet beschikbaar op Amazon Prime
- Niet beschikbaar op Disney+
- Niet beschikbaar op Google Play
- Niet beschikbaar op Ziggo
Plot Ripley
Tom Ripley is een oplichter die begin jaren zestig in New York rondscharrelt. Tom wordt ingehuurd door een rijke man om zijn zwervende zoon, Dickie Greenleaf, ervan te overtuigen terug naar huis te komen. Dickie leidt momenteel een comfortabel, door trusts gefinancierd expat-leven in Italië. Toms aanvaarding van de opdracht is de eerste stap in een complex leven vol bedrog, fraude en moord.
Afleveringen
1. I A Hard Man to Find
4 april 2024 (49 minuten)
Tom Ripleys leven als kleine crimineel in New York verandert drastisch wanneer hij een aanbod krijgt om de eigenzinnige zoon van een rijke man terug te halen uit Europa.
2. II Seven Mercies
4 april 2024 (49 minuten)
In Italië maakt Tom het zich gemakkelijk in de chique villa van Dickie aan de Amalfikust, maar hij wekt de argwaan van Dickies vriendin Marge.
3. III Sommerso
4 april 2024 (49 minuten)
Tom heeft nog maar weinig geld en zijn toekomst in Italië is onzeker, dus zet hij een duister plan in gang.
4. IV La dolce vita
4 april 2024 (44 minuten)
Tom moet eerst de boel afhandelen met Marge, die sceptisch is, voordat hij naar Rome gaat om daar een nieuw gefingeerd leven te beginnen.
5. V Lucio
4 april 2024 (1 uur)
In Rome neemt Tom zijn intrek in een prachtig appartement. Maar een onverwachte bezoeker dreigt zijn perfecte leventje te verstoren.
6. VI Some Heavy Instrument
4 april 2024 (59 minuten)
Een gruwelijke ontdekking leidt de politie van Rome naar Tom, wat resulteert in een kat-en-muisspel met de hoofdrechercheur.
7. VII Macabre Entertainment
4 april 2024 (58 minuten)
Terwijl inspecteur Ravini zijn moordonderzoek uitbreidt, beraamt de ongrijpbare Tom op Sicilië zijn volgende plannen.
8. VIII Narcissus
4 april 2024 (1 uur en 16 minuten)
Tom vindt zichzelf opnieuw uit en bouwt een benijdenswaardig leven op in Venetië, zolang zijn leugens niet aan het licht komen.
Trailer & andere video's
Alle MediaReviews & comments
Toontje G
Geweldige serie, prachtig gefilmd in zwart/wit. Mooie scènes, prima geacteerd.
Pim1993
Alles hier is goed gedaan. De keuze van het tempo, de keuze van zwart wit, de muziek, maar bovenal de manier waarop het in beeld wordt gebracht. Echt een meesterwerk. En een schitterende hoofdrol voor Andrew Scott die geboren is voor deze rol. Bravo!
Chefkes
[quote]speelruimte schreef:
In deel drie twee opvallende zaken. Een gasaansteker die langere tijd onder water heeft verkeerd, doet het nog prima. Er wordt 1 boot gehuurd. Vervolgens wordt 1 boot verbrand en even later 1 boot tot zinken gebracht. Dit past niet in het overigens realistische verhaal. [/quote. ]
Dit is wat ik denk:
Van die aansteker viel me ook al op. Volgens mij stak hij de boot in brand om bewijs en bloed te vernietigen, aangezien het een stalen boot was heeft hij deze daarna met stenen laten zinken. Verderop blijkt echter wel dat ze bloedsporen aan boord hebben gevonden.
Chefkes
Geweldige serie, mooi in beeld gebracht, geweldig acteerwerk. Spannend en interessant. Mooi gebruik van geluid en muziek. Fijn dat er veel italiaans gesproken wordt. Goed tempo, had voor mij nog wel 4 afleveringen langer mogen zijn, met name de beginfase waar Tom zich binnenwurmt bij Richard's huis - hoe lukt 'm dat, waarom gooit Richard hem niet eruit, hoe is de dynamiek dan?
Links en rechts wat sterke stukken en onwaarschijnlijkheden, maar toch zeer goed als geheel.
In die scene in het laatste deel waar hij met een baard en wat meer haar de inspecteur misleidde, nam voor mij de spanning wel af ivm ongeloofwaardigheid. Datzelfde ook met John Malkovich, dat is teveel een bekende acteur waardoor ik weer dacht dit is een film ipv dat je er echt in zit....!
RevengeN
Komt een beetje traag op gang, wordt daarna wel spannend. Jammer dat het in zwart wit is.
Ojaa en die acteur lijkt op Mark Ruffalo
Bernardo1212
geweldieg serie, je bent zot als je deze niet bekijkt.
Zwart wit is juist perfect voor deze reeks
Ynze
mooie serie, goed verhaal mooier dan de film, mooie beelden, beklemmende sfeer, je waant je echt in die tijd en goede spelers waaronder een perfect italiaans sprekende Dakota Fanning ook..geweldig!
Bert van Dijk
Wat een pareltje. Zwart wit. briljante zet. Mooie trage opbouw van het verhaal. Je waant je echt in 1962. Prachtige locaties, zowel bij dag als nacht. Ik krijg echt het gevoel alsof ik er zelf bij ben.
Suitehome
Stemmig vormgegeven slowburner naar de klassieker van Patricia Highsmith uit 1955. The talented maar ook een beetje clumsy Mr. Ripley en het mysterieuze en achteloze acteren van Andrew Scott tillen Ripley naar grote hoogte. De zwart-wit fotografie en Italië voegen een dimensie toe en doen verlangen naar de jaren 60, toen de wereld nog overzichtelijk was. Ripley is spannend, subtiel en vilein. Steven Zaillian - schrijver en regisseur van het al even sterke The Night Of - heeft meesterlijk werk afgeleverd.
Moddermonster
Ik ga mee in alle positieve beoordelingen. Beelden,settings, sfeer helemaal top. Maar er zijn een paar redenen waarom ik niet meer sterren geef. Ten eerste is ie veel te langzaam (is normaal geen issue voor mij,maar dit is TE). Ten tweede heeft het verhaal niet echt veel verrassingen. Je weet al vanaf het begin waar het op gaat uitdraaien. Dan kan het nog zo mooi gemaakt zijn, maar voor 4 of 5 sterren is meer nodig.
CellarDoor
We pakken een film, maar in plaats van 90 minuten rekken we precies hetzelfde verhaal uit over 8 uur. Dit door alle cuts eruit te halen zodat je 15 minuten zit te kijken naar iemand die trappen op en af loopt. Maar wel heel interessant, want zwart-wit.
Stijlvol, ja, maar voegt werkelijk niks toe tov origineel.
CellarDoor
Ik was wellicht wat voorbarig bovenstaand. Met het tempo en plotontwikkeling in een wat hogere versnelling, konden de laatste afleveringen me stuk meer bekoren. Puntje omhoog.
Dit zijn de vijf best beoordeelde Netflix Original-series van dit jaar, tot nu toe
Dit zijn de best beoordeelde series die dit jaar zijn uitgebracht
Indrukwekkende release Netflix-serie 'Ripley', cijfer op MovieMeter nagenoeg perfect: 'Fenomenaal meesterwerk'
Andrew Scott dompelt zich onder in een wereld van bedrog en moord in trailer Netflix-serie 'Ripley'
Realtimes | Publishing Network
Social media