• 9.378.340 stemmen

Monarch: Legacy of Monsters - Seizoen 1 (2023-2024)

Show titel: Monarch: Legacy of Monsters

Afleveringen: 10

Speelduur: 7 uur en 34 minuten

Ontwikkeld door: Matt Fraction en Chris Black

Met: Kurt Russell, Wyatt Russell en Anna Sawai

Oorsprong: Verenigde Staten / Japan

Datum van release: vrijdag 17 november 2023

Eerst uitgezonden op: Apple TV+ (Verenigde Staten)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Monarch: Legacy of Monsters

Een enorm gevecht tussen Godzilla en de titanen heeft San Francisco met de grond gelijk gemaakt. Na de schokkende onthulling dat monsters echt zijn, trachten twee kinderen in de voetsporen van hun vader te treden om de connectie van hun familie met de geheimzinnige organisatie Monarch te ontdekken. Aanwijzingen leiden hen in de wereld van monsters en uiteindelijk in het konijnenhol naar legerofficier Lee Shaw. In de jaren 50 kwam hij voor het eerst in contact met Monarch. Een halve eeuw later wordt de Japanse-Amerikaanse instantie bedreigd door wat Shaw weet.

Afleveringen Seizoen 1 (2023-2024)

1. 1. Aftermath

17 november 2023 (49 minuten)

Cate reist naar Japan op zoek naar antwoorden over haar vader en ontdekt een schokkend geheim. Keiko, Lee en Billy onderzoeken een theorie over Titanen.

2. 2. Departure

17 november 2023 (46 minuten)

Monarch zit Cate, Kentaro en May op de hielen in hun zoektocht naar een belangrijk persoon. Keiko, Lee en Billy doen een verrassende ontdekking.

3. 3. Secrets and Lies

22 november 2023 (42 minuten)

Shaw neemt het team mee naar Alaska voor een gevaarlijke zoektocht naar Hiroshi. Keiko, Lee en Billy delen hun resultaten met generaal Puckett.

4. 4. Parallels and Interiors

1 december 2023 (41 minuten)

Het team komt na een nipte ontsnapping vast te zitten op de bevroren toendra. Kentaro kijkt terug op zijn relaties.

5. 5. The Way Out

8 december 2023 (50 minuten)

Cates traumatische herinneringen aan G-Day komen bovendrijven als ze met Kentaro en May de overblijfselen van San Francisco trotseert.

6. 6. Terrifying Miracles

15 december 2023 (49 minuten)

Shaw krijgt hulp uit onverwachte hoek bij Monarch als het team een aangrijpende ontmoeting heeft. Keiko en Lee komen nader tot elkaar tijdens een militair bal.

7. 7. Will the Real May Please Stand Up?

22 december 2023 (47 minuten)

May komt haar verleden onder ogen. Duvall en Shaw volgen de sporen van Godzilla en Hiroshi.

8. 8. Birthright

29 december 2023 (42 minuten)

Het team gaat terug naar waar het allemaal begon en confronteert Shaw. Monarch staat aan de rand van de ondergang en neemt drastische maatregelen.

9. 9. Axis Mundi

5 januari 2024 (44 minuten)

Shaw en May zoeken naar Cate en doen een verrassende ontdekking. Kentaro verwerkt zijn verlies.

10. 10. Beyond Logic

12 januari 2024 (44 minuten)

Het team probeert uit Axis Mundi te ontsnappen. Kentaro en Tim worden onverwachte bondgenoten.

avatar van The Oceanic Six

Interessante trailer. Kan wel eens geinig vermaak worden.

avatar van mcdaktari

mcdaktari

Goh, het is helemaal niet te zien dat Wyatt Russell een zoon is van Kurt Russel. Zo zeg, wat lijkt die gast op zijn ouwe heer zeg. Ben heel benieuwd hoe deze serie gaat zijn. Ik heb nu één aflevering gezien maar ben heel benieuwd hoe de hele serie zal zijn. Ziet er in ieder geval niet verkeerd uit.

Dit is echt tenenkrommend slecht

avatar van The Oceanic Six

De makers van Monarch zouden eens de nieuwe Japanse Godzilla film Minus One moeten bekijken om te zien hoe je wel een spannende film of serie kan maken rondom de iconische monsters in combinatie met aanwezige mensen.

Visueel is dit een mooie serie maar het is tergend saai en ook heel matig geschreven rondom de menselijke karakters. Dit kijk ik echt alleen om grote monsters te zien en die komen maar heel sporadisch in beeld.

Dus nee, weinig aan. Maar ik kijk het wel af, ze zijn op de helft nu gelukkig.

avatar van cdman19800

cdman19800

Hier valt zoveel mee te doen en dan zet je zoiets knullig neer waarin slecht geacteerd wordt en zeker slecht gecast. Jammer, hopelijk doen ze beter als er een seizoen 2 komt.

avatar van Marsman

Marsman

Tjonge, wat is dit slecht! Wat word hier ontzettend slecht gespeeld. Ik ben zelf ruim 60 jaar en wat me de laatste tijd echt opvalt is hoe slecht de laatste generatie acteurs presteren. Maar ook hoe slechts de nieuwste regisseurs regisseren. Tenenkrommend. Tot nu toe alleen te zien op Apple TV. Hopelijk blijft dat zo. Wat een prul van een serie!

avatar van The Oceanic Six

Wat een beschamend slechte bagger is dit. 10 lange afleveringen lang naar slap saai gelul kijken met een dramatische cast en hier en daar een minuutje CGI geknok van monsters dat er ook nog eens lelijk uit ziet. Ik geef eigenlijk bij series nog zelden extreem lage cijfers omdat de kwaliteit tegenwoordig vrij goed is en omdat ik wel redelijk weet wat ik leuk vind of niet, maar hier heb ik me echt totaal in vergist.

Als ze hier een tweede seizoen van maken, ben ik ieder geval afgehaakt.

Kijk allemaal de recente Japanse Godzilla Minus One film, als je echt een goede film over dit thema wilt zien.

avatar van james_cameron

Bij vlagen erg sterk en visueel ziet het er allemaal prima uit, maar inhoudelijk is deze serie binnen het Godzilla-universum erg wisselvallig. Een aantal matige afleveringen in het midden van het seizoen halen de vaart er behoorlijk uit en er zijn simpelweg te weinig monsters. Pluspunten zijn er gelukkig ook: de rol van vader Kurt en zoon Wyatt Russell is erg leuk bedacht en wanneer de titanen dan toch hun opwachting maken valt het spektakel niet tegen. Ik ben in ieder geval van de partij als een tweede reeks zich aandient.