• 9.369.466 stemmen

Exit - Seizoen 3 (2023)

Show titel: Exit

Afleveringen: 8

Speelduur: 5 uur

Ontwikkeld door: Petter Testmann-Koch, Vegard Eriksen Stenberg en Petter Testmann-Koch

Met: Simon J. Berger, Agnes Kittelsen en Pål Sverre Hagen

Oorsprong: Noorwegen

Datum van release: zaterdag 4 maart 2023

Eerst uitgezonden op: NRK1 (Noorwegen)

Plot Exit

Vanaf de top van hun glazen wolkenkrabber hebben Adam, William, Henrik en Jeppe het gevoel dat ze het financiële imperium van Oslo regeren. Maar achter alle uiterlijke schijn proberen deze 30-plussers, die alles al hebben, wanhopig te ontsnappen aan hun dagelijkse leven vol met steeds hogere gezinsverplichtingen en professionele verwachtingen.

Afleveringen Seizoen 3 (2023)

1. 1. Lasarus

4 maart 2023 (37 minuten)

De sterfelijkheid van de jongens komt op verschillende manieren aan de oppervlakte, terwijl één van hen de man blijkt te zijn die niet dood kan.

2. 2. Telefon fra Døden

4 maart 2023 (36 minuten)

Williams terugkeer staat voor de deur, er zijn wraakzuchtige ogen op de nietsvermoedende Adam gericht en Hermine begint aan haar toekomst te bouwen.

3. 3. Familien Først

11 maart 2023 (36 minuten)

Alle jongens worstelen op hun eigen manier met hun familierelaties. In Spanje klopt William bij Krøvel aan, en Hermine ruikt bloed.

4. 4. Overraskelse

11 maart 2023 (31 minuten)

Adam, Jeppe en Henrik reizen naar St. Tropez voor een welverdiende vakantie. Maar er ontstaat vooral een hechtere band - in alle opzichten.

5. 5. Tunnelsyn

18 maart 2023 (29 minuten)

Een nieuw feestje, nieuwe kansen en nieuwe schandalen. Het meeste dreigt weg te vloeien als het verlangen naar avontuur je verblindt.

6. 6. Retur til Virkeligheten

18 maart 2023 (38 minuten)

De echte wereld haalt de meeste mensen in en echte problemen raken ook de onwerkelijke. Niet alles is te koop... maar misschien wel iedereen.

7. 7. Rett i Fella

25 maart 2023 (45 minuten)

William gaat bij Krøvel langs om zijn bedrijven terug te krijgen, maar dat loopt op niets uit. Adam verliest zijn crypto-maagdelijkheid.

8. 8. Exit!

26 maart 2023 (48 minuten)

Als Magdalena geen medeleven of hulp van Henrik krijgt, ziet ze geen andere uitweg dan het onvermijdelijke. Bij Jeppe duikt een ongenode gast op.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Geweldig slot van een fantastische serie. De ultieme rise and fall. Het was weer genieten van het decadente leven van de vier heren. William die op een kameel de lobby van een hotel binnenkomt . Wat moet het een feest zijn geweest voor de heren om deze rol te spelen.

avatar van Suitehome

Suitehome

'Van mij mag de wereld vergaan. Ik maak het toch niet meer mee.'

Het derde deel van het Noorse Exit graaft dieper en dieper in de lege wereld van de vier financials en hun luxepaarden. Het decadente en amorele leven van deze hyperindividualisten krijgt een nieuwe wending. Hoe lang kunnen zij hun onvoorspelbare gedrag blijven volhouden in hun zoektocht naar genot? 'We zijn compleet de weg kwijt' zegt William in dit slotseizoen. Exit is hard, donker, opwindend, ongemakkelijk, spannend en heeft humor, en is daarin deels vergelijkbaar met The White Lotus. Uitmuntend acteerwerk - in dit slotseizoen vooral van Ine Marie Wilmann (Krigsseileren, Furia) in haar rol van Celine - tillen de drie seizoenen naar grote hoogte.

avatar van Toontje G

Toontje G

3 seizoenen Exit, bij de eerste aflevering denk je waar gaat het over, waar gaat dit naar toe. Zeker over de top, drank, drugs en vrouwen. Ook een aanrader alle muziek op Spotify.

avatar van AniSter

AniSter

Dit derde seizoen scoort voor mij ietsje lager: het nieuwe is er vanaf en in de eerste 4-5 delen komt het verhaal niet echt op gang. Daarentegen maakt het laatste deel weer heel veel goed.

avatar van stefan dias

stefan dias

Ik zit halverwege… en we zijn aan het breien! Deze leuke dramedy is een beetje het Noorden kwijt, lijkt wel of de scenaristen toch, alvast. Er komen thrillerelementen bij - Hermine krijgt een spoedcursus 'rijk worden', hééééél geloofwaardig - en het wordt allemaal een beetje soapachtig. Het dreigt ook wel wat voorspelbaar te worden, maar daarvoor moet ik natuurlijk het einde nog zien om dat bevestigd te zien.

En ook nieuw sinds seizoen 2: werkelijk gat-irritante thema muziek met pseudodiepzinnige teksten. Mijn ogen tollen in hun oogkassen;

avatar van Killkong

Killkong

Kort samengevat gaat deze serie over 4 losgeslagen risicokapitalisten.

De serie benadrukt niet zozeer hun financiële bezigheden maar wel hun "zij-activiteiten".

Decadente, met drugs en drank overgoten feesten.

In het laatste seizoen willen ze alle verhalen tot een einde laten komen en dat lukt bij het één personage al wat beter dan bij het andere.

Ze proberen er via zijsporen ook een wat menselijkere benadering in te steken maar het succes van de serie ligt toch vooral bij het excessief tonen van wilde braspartijen.

Het is gedaan voordat je het weet want er zijn maar 9 afleveringen die telkens een goede 25 minuten duren.

De soundtrack is best goed buiten dat er één muzikant is die Leonard Cohen, Lou Reed -achtige teksten zingt maar zoals Stefan Dias hierboven schrijft komen ze soms een beetje pseudodiepzinnig over.

avatar van stefan dias

stefan dias

Wat mij betreft, gaat deze serie uit als een kaars. Dat wereldvreemde heren in hun ivoren torens asociaal en immoreel gedrag vertonen, is vaak stuitend, soms amusant, soms beide. Dramedy dus.

Maar in seizoen 3 worden de verhaaltjes wel heel absurd met Hermines bloedwraak als toppunt van het-zal-welligheid.

De boontje-komt-om-zijn-loontje en geld-maakt-niet-gelukkig verhaaltjes, daar zullen de meeste mensen in high finance wel eens smakelijk om lachen.

avatar van david bohm

david bohm

Een aardig slot van een fijne serie maar voor mij her minste seizoen. Met name de vakantie van de heren met het a capella zingen kon me niet bekoren. Sowieso nogal wat vervelende muziek. De scènes met de visserman daarentegen vond ik wel mooi.