• 9.378.666 stemmen

Exit - Seizoen 1 (2019)

Show titel: Exit

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur en 49 minuten

Ontwikkeld door: Petter Testmann-Koch, Vegard Eriksen Stenberg en Petter Testmann-Koch

Met: Simon J. Berger, Agnes Kittelsen en Pål Sverre Hagen

Oorsprong: Noorwegen

Datum van release: vrijdag 27 september 2019

Eerst uitgezonden op: NRK1 (Noorwegen)

Plot Exit

Vanaf de top van hun glazen wolkenkrabber hebben Adam, William, Henrik en Jeppe het gevoel dat ze het financiële imperium van Oslo regeren. Maar achter alle uiterlijke schijn proberen deze 30-plussers, die alles al hebben, wanhopig te ontsnappen aan hun dagelijkse leven vol met steeds hogere gezinsverplichtingen en professionele verwachtingen.

Afleveringen Seizoen 1 (2019)

1. 1. Steril

27 september 2019 (33 minuten)

Adam lijkt alles te hebben wat zijn hart begeert. Hij werkt aan de top van de financiële wereld van Oslo, is schatrijk en op het oog gelukkig getrouwd met Hermine. Maar schijn bedriegt, want de verveelde Adam spendeert bijna al zijn tijd aan seks, drank en drugs met zijn vrienden, een hobby die steeds verder uit de hand dreigt te lopen.

2. 2. William

27 september 2019 (35 minuten)

De vrouw van William geeft een groot feest bij hun zomerhuis. Terwijl de vier vrienden vrijwel direct aan de drank en de drugs gaan, hebben de vrouwen het over kinderen. Hermine wil graag een kindje, maar weet niet dat Adam zich heeft laten steriliseren. Uiteindelijk neemt het feestje een gewelddadige wending en blijkt William een groot probleem te hebben.

3. 3. Henrik

27 september 2019 (32 minuten)

William heeft zijn zelfmoordpoging overleefd, maar ligt in coma in het ziekenhuis. Als zijn vrienden hem bezoeken, duurt het niet lang voordat de cocaïne tevoorschijn wordt gehaald. Hermine blijkt vruchtbaar en wil dat Adam ook een vruchtbaarheidsonderzoek laat doen. Ze weet echter niet dat hij zich heeft laten steriliseren, en dus besluit Adam om Henriks zaad te gebruiken.

4. 4. Jeppe

27 september 2019 (37 minuten)

Hermines therapeut wijst haar er voorzichtig op dat Adam emotioneel misbruik van haar maakt. Jeppe nodigt zijn vrienden uit bij hem thuis, waar ze dankzij zeer sterke wiet een hallucinante avond beleven. Williams herstel gaat ondertussen voorspoedig, maar in het ziekenhuis krijgt hij een onaangename verrassing.

5. 5. Hermine

27 september 2019 (36 minuten)

Hermine heeft bijzonder nieuws voor Adam, maar lijkt iets te verzwijgen. Celine besluit William de waarheid te zeggen. Die avond loopt een vrijgezellenfeest voor Henrik al gauw uit de hand. Tijdens een etentje met Hermine kan Adam zijn woede over haar ontrouw nauwelijks verborgen houden. Op de terugweg leidt het tot een levensgevaarlijke autorit.

6. 6. Love

27 september 2019 (37 minuten)

In de aanloop naar de bruiloft van Henrik vraag Adam aan Hermine om het heuglijke nieuws nog even voor zich te houden. William vertelt zijn vrienden dat hij flink in de nesten zit en zij besluiten voor hem in de bres te springen. Als Adam op het bruiloftsfeest ziet in welk gezelschap zijn vrouw zich bevindt, slaan bij hem de stoppen door, waarvan uiteindelijk ook Hermine de gevolgen ondervindt.

7. 7. Dagen Derpå

27 september 2019 (38 minuten)

Adam probeert zich te herinneren wat er de afgelopen nacht precies is gebeurd, terwijl Hermine op wraak zint. Als Jeppe en Adam in St. Tropez met de Zweedse schuldeiser van William praten, komen ze voor een verrassing te staan. Henrik en William proberen de journalist die een boek over ze schrijft op een gewaagde manier onder de duim te houden en Adam krijgt een telefoontje van de politie.

8. 8. Det Var Meg

27 september 2019 (41 minuten)

Adam wordt verhoord door de politie, maar hij ontkent de beschuldigingen. Hermine stuurt ondertussen een advocaat op hem af, die de nodige dreigementen uit. William blijft spoken zien, terwijl zijn vrienden met elkaar overleggen hoe ze hem financieel weer op de been kunnen helpen. Henrik denkt dat hij Adam een plezier heeft gedaan en vertelt hem iets wat hij misschien niet wil horen.

avatar van lang pee

lang pee

Heerlijke serie, met fantastische zwarte humor, over hoe het eraan toe gaat in de Noorse financiele wereld. Weer een fantastische Scandinavische serie, waarom is in die regio zoveel talent, en hebben wij in Belgie zo weinig talent voor een deftige film of serie te maken?

avatar van vinny70

vinny70

Prachtige serie. Deze serie zit zeker in mijn top 10 serie aller tijden. Schitterende acteurs en nog veel ander lekkers!

avatar van vinejo

vinejo

Top!!!

avatar van AniSter

AniSter

Va deze serie zijn de twee seizoenen onlosmakelijk met elkaar verbonden en het geheel eindigt met genoeg openingen om een derde seizoen te rechtvaardigen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Ik geloof dit direct alhoewel sommige zaken in mijn visie behoorlijk zijn aangedikt. Boeiend is de serie in ieder geval wel, maar soms ook dramatisch, lachwekkend, grof, discriminerend, over-the-top, dus van alles en nog wat. Toepasselijke hits dragen bij aan de muziek tijdens de serie, als voorbeeld Cavatina van The Shadows. Bekende en goede cast. Sofia Helin (Saga uit Bron (Serie, 2011 - 2018)) in de rol van Louise Meller-Sacht herkende ik pas op het laatst. Exit is in ieder geval één van de betere Scandinavische series die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Rotterdam@1

Rotterdam@1

Wat ik ervan gezien heb: weerzinwekkend die kerels met hun door gesnoven hersenpan, die menen dat ze alles kunnen maken omdat ze met sluwe transacties een vette bankrekening hebben en vrouwen proberen te verlagen tot hun instrument. Feitelijk wanhopige knulletjes zonder levensdoel. Smaker forskjellige, zoals de Noren zeggen: smaken verschillen. Dat geldt ook voor reviews met een afwijkende mening, want dat mag!

Maar volgens mijn krant, de Volkskrant, zullen de vrouwen steeds meer kracht en macht verzamelen tot het kantelpunt dat zij de dienst uitmaken, gehavend, dat wel, maar wel de leiding, eindelijk. Dat werd tijd!

Ik kijk, omdat ik dol ben op Noorwegen en de Noorse taal. De oogverblindende baai van Oslo en meer.

avatar van Suitehome

Suitehome

Puik, niet al te fijngevoelig Noors drama over vier dertigers - gespeeld door de fine fleur van de Noorse cinema - die het gemaakt hebben in de financiële wereld. Het verrassende en vlotte scenario vertelt met flair het hedonistische verhaal van de amorele vriendengroep. Een uitermate verslavende kijkervaring.

avatar van wimaroca

wimaroca

lang pee schreef:

Ik wil niet veel zeggen als Nederlander,maar ik vind dat ze in België veel goede acteurs hebben,

En dan staat Filip Peeters op 1 bij mij

Leuke serie!

Kijkt lekker weg, geinige situaties.

En, je suis female, leuk hoe Hermine de eerstgeborene lekker in de kijk zet.

Oftewel, mannen, jullie vrouw/vriendin kan je dit ook voorschotelen.

Voor mij gaf dat niet de doorslag, maarja, ben ook een vreemde eendster in de bijt

avatar van stefan dias

stefan dias

Vermakelijk? Zeker. Zowel om het te bekijken als om het te maken. Welke acteur zou er geen zin in hebben om een arg foute, absolute smeerlap neer te zetten? Want daar gaat het natuurlijk wel om. Om smeerlappen. Simon Berger heeft de perefecte, akelige mimiek om met Adam een volstrekte psuchopaat en narcist neer te zetten. Kouwe, griezelige manipulator. Sterke prestatie. Jeppe, die wil je gewoon op zijn bek slaan… je ként gewoon dat soort kereltjes. Alfa-mannetjes die menen overal boven te staan en op alles recht te hebben. Kerels die in restaurants liefst heel ostentatief dingen willen bestellen die niet toevallig NIET op de kaart staan, want de klant is koning en zij zijn de koning der koningen. Uiteraard.

Henrik is dan weer zo'n type smeerlap waar je niet boos op kan worden. Hij is grappig en daardoor sympathiek. Ondanks het feit dat het uiteraard ook een klootzak van het zuiverste water is. William, idem. In het eerste seizoen een beetje de zielepoot met een heerlijk koude bitch als echtgenote. Mij trouwens een raadsel hoe hij paranoia wordt van de bergen coke, die de andere heren toch ook door hun neusgat boren.

Maar 'beste serie ooit…', daarvoor is het toch net wat te makkelijk en ja, oppervlakkig. Maar ja, er zijn véél saaiere dingebn om naar te kijken…

avatar van david bohm

david bohm

Vlotte serie, het ziet er ook allemaal top uit en het geheel is nog niet gedateerd. De cast is leuk, zeker Pål Sverre Hagen die in Kraftidioten ook een mooie rol speelde.

Niet top, top maar zeker vermakelijk.