• 9.379.007 stemmen

Exit - Seizoen 2 (2021)

Show titel: Exit

Afleveringen: 8

Speelduur: 4 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Petter Testmann-Koch, Vegard Eriksen Stenberg en Petter Testmann-Koch

Met: Simon J. Berger, Agnes Kittelsen en Pål Sverre Hagen

Oorsprong: Noorwegen

Datum van release: vrijdag 5 maart 2021

Eerst uitgezonden op: NRK1 (Noorwegen)

Plot Exit

Vanaf de top van hun glazen wolkenkrabber hebben Adam, William, Henrik en Jeppe het gevoel dat ze het financiële imperium van Oslo regeren. Maar achter alle uiterlijke schijn proberen deze 30-plussers, die alles al hebben, wanhopig te ontsnappen aan hun dagelijkse leven vol met steeds hogere gezinsverplichtingen en professionele verwachtingen.

Afleveringen Seizoen 2 (2021)

1. 1. Alle Har Noe på Noen

5 maart 2021 (31 minuten)

In Mozambique krijgt Henrik de schrik van zijn leven, waardoor hij wordt geconfronteerd met zijn eigen sterfelijkheid. Jeppe komt voor een onaangename verrassing te staan, terwijl William na een verblijf in een ontwenningskliniek tot nieuwe inzichten is gekomen. Adam krijgt informatie doorgespeeld waarmee hij een grote financiële slag kan slaan en jaagt ondertussen Hermine de stuipen op het lijf.

2. 2. United Colors of William

5 maart 2021 (34 minuten)

Hermine krijgt een groot verlies te verwerken, maar laat het er niet bij zitten. Om te krijgen wat ze wil brengt ze Henrik onaangekondigd een bezoek. William heeft thuis orde op zaken gesteld en Adam treft voorbereidingen voor zijn handel met voorkennis, terwijl hij ook nog tijd heeft om zijn buurman dwars te zitten. Henrik leeft nog steeds tussen hoop en vrees.

3. 3. Tro mot Seg Selv

5 maart 2021 (33 minuten)

Als gevolg van zijn angst voor de dood neemt Henrik de keuzes die hij in zijn leven heeft gemaakt onder de loep. Celine is de wanhoop nabij en lucht haar hart. Hermine is vastbesloten om zich voor eens en altijd van Adam los te maken, zowel emotioneel als financieel. Jeppe probeert ondertussen het contact tussen zijn ouders te herstellen.

4. 4. Frihavn

5 maart 2021 (34 minuten)

Hermine krijgt in New York een lesje handel in voorkennis en ontdekt nieuwe mogelijkheden om Adam een hak te zetten. Ondertussen heeft Jeppe een verrassing voor zijn vrouw, zoekt William een nieuwe werknemer en organiseren de mannen een feestje in hun appartement. Dat de boel danig uit de hand loopt, komt niet voor iedereen als een verrassing.

5. 5. Perfekt Fasade

5 maart 2021 (34 minuten)

Een ongelukkige Celine gaat te rade bij een oude vriendin die in het verleden in hetzelfde schuitje zat als zij nu. Adam laat zich door zijn contactverbod niet tegenhouden en Hermine blijft een manier zoeken om van hem af te komen, maar brengt daarbij wel zichzelf in gevaar. Henrik doet zijn Pretty Woman Magdalena uit medelijden een mogelijk lucratief aanbod.

6. 6. Selg! Selg! Selg!

5 maart 2021 (36 minuten)

De mannen brengen hun laatste pionnen in stelling om een grote financiële klapper te maken, waarbij ze allemaal gebruik maken van hun eigen contactpersoon. Hermine stort haar hart uit bij haar moeder en probeert ondertussen wanhopig om zelf aan geld te komen dat ze kan investeren, maar ze krijgt overal nul op het rekest. Pim, de au-pair van William, maakt zich zorgen om zijn welzijn.

7. 7. Maskeradeball

5 maart 2021 (38 minuten)

Als het stof van de beurshandel is neergedaald, wordt er een groot gemaskerd bal gehouden. De mannen zijn vastbesloten om flink de beest uit te hangen, behalve William, die steeds meer moeite heeft om nuchter te blijven. Henrik heeft ondertussen moeite om Magdalena uit zijn hoofd te zetten. Als de dames ook opeens hun opwachting maken op het bal, nemen de spanningen toe.

8. 8. Regnskapets Time

5 maart 2021 (40 minuten)

In een uiterste poging om de grip op haar leven terug te krijgen, vraagt Hermine haar vriendin Louise om een ongebruikelijke gunst. De gevolgen ervan brengen Adam niet voor de eerste keer in de problemen. Ondertussen slaagt Jeppe er eindelijk in om zijn gescheiden ouders in één ruimte te krijgen en nemen zowel William als Henrik een ingrijpende beslissing over hun toekomst.

avatar van lang pee

lang pee

Een heerlijk vervolg op het fantastische eerste seizoen, natuurlijk is er niets nieuws, het is allemaal een beetje hetzelfde, maar ik heb mij er weer goed mee geamuseerd en hartelijk mee gelachen, ook al is het eigenlijk tragisch!! Ze mogen wel niet de fout maken van o.a de serie Borgen, en nog een derde deel maken, want dan heb je het wel gehad, en word het teveel.....

avatar van AniSter

AniSter

Va deze serie zijn de twee seizoenen onlosmakelijk met elkaar verbonden en het geheel eindigt met genoeg openingen om een derde seizoen te rechtvaardigen. Gebaseerd op ware gebeurtenissen. Ik geloof dit direct alhoewel sommige zaken in mijn visie behoorlijk zijn aangedikt. Boeiend is de serie in ieder geval wel, maar soms ook dramatisch, lachwekkend, grof, discriminerend, over-the-top, dus van alles en nog wat. Toepasselijke hits dragen bij aan de muziek tijdens de serie, als voorbeeld Cavatina van The Shadows. Bekende en goede cast. Sofia Helin (Saga uit Bron (Serie, 2011 - 2018)) in de rol van Louise Meller-Sacht herkende ik pas op het laatst. Exit is in ieder geval één van de betere Scandinavische series die ik tot nu toe gezien heb.

avatar van Suitehome

Suitehome

Naadloos en grimmig vervolg op het eerste seizoen van deze Noorse dramaserie, met een absolute hoofdrol voor Hermine Veile (Agnes Kittelsen). Haar fysieke rol is intens en overtuigend. Ondanks dat de afleveringen maar een half uurtje duren, gebeurt er veel. Soms bijna te veel. Mooie plotwisselingen, dramatische wendingen, zwarte en grove humor, een levendig scenario en uitstekend acteerwerk; er blijft weinig te wensen over. Hou je van een serie als Industry of de film The Wolf Of Wallstreet (in extremis), geniet dan van deze harde, vulgaire en sarcastische parabel.

Gave serie.

Vond alleen in de laatste aflevering dat gestampt op die koe niet zo leuk om te zien..

Maar ga er maar vanuit dat het een nep-koe was....

avatar van Walter S.

Walter S.

Ik ben niet zo'n binge watcher, maar deze serie heb ik in 1 weekend gekeken (is ook niet zo bijzonder misschien met afl van een dik half uur en 8 afl per seizoen, maar toch). De Noorse Wolf of Wall street met vier hele nare yuppen waar je hele kromme tenen van krijgt maar dankzij de inktzwarte humor en hun totaal over the top gedrag ook wel weer om kunt kunt lachen. Hun vrouwen hebben het ook niet makkelijk, hoewel één van de dames ook gewoon echt een 100% golddigger is en eigenlijk wel krijgt wat ze verdient.

Hoe meer geld iemand heeft, hoe minder sociaal hij (of zij) wordt, zo is het maar net.

Topserie met veel dramatiek, tempo, zwarte humor, bloederige situaties, drank, drugs en hoeren.

Kom maar op met seizoen 3!

avatar van Fortune

Fortune

Het 3e seizoen is ook al uit en te zien

avatar van stefan dias

stefan dias

Op ware feiten gebaseerd en 'realistisch' zijn natuurlijk 2 totaal verschillende zaken… Natuurlijk geloof ik wel dat er (uiteraard niet alleen) in high finance wel wat gezopz$en, gesnoven en scheefgepoept (VL.) wordt. En dat hun moreel kompas niet al te goed werkt, geloof ik ook grif en waarachtig.

Maar toch grappig hoe deze mannen bijna NOOIT aan het werken zijn of toch op elk moment hun laptop kunnen dichtklappen om weer opnieuw te gaan zuipen enz. En ja, het blijft dramedy, natuurlijk. Wat het uiteindelijk vederlicht houdt. Vermakelijk, maar weinig meer. Maar met vermakelijk ben ik al dik tevreden, uiteraard.

avatar van stefan dias

stefan dias

Oké… het eerste seizoen zoomt vooral in op het 'genoteerde' gedrag en het drama vloeit rechtstreeks voort uit de heren hun welstand, hun overmatige coke- en alcoholgebruik en hun verstoorde psyche en moraal ten gevolge van de twee voorgaande gegevens.

Dat hebben we gehad en seizoen twee boort dus extra aders aan om er toch wat verhaal in te krijgen. Dus wordt het allemaal letterlijk wat 'gezocht'. De vrouwen sudderen in hun woede en smeden (wellicht) snode wraakplannetjes. Allemaal spannend, hoor, maar niet zo interessant.

Ik geniet nog het meest van de banter als de haantjes samen zijn en elkaar vrolijk uitlachen met vlijmscherpe humor. Het duurt allemaal niet te lang en hopelijk gaan ze niet te veel overdrijven met die 'spanning'.

avatar van david bohm

david bohm

Na de inleidende beschietingen dendert Exit door. Veel vaart, humor, fraaie oneliners en onversneden kapitalistisch gedachtegoed.

Cast doet het nog steeds goed en de personages zijn leuk. Sommige details vind ik het jammer dat daar niet iets meer aandacht aan is besteed. De wietplanten ogen nep en ook de joints zijn dat overduidelijk niet. Door de vele teer en olie verkleurt het vloeipapier en blijft het niet wit zoals bij een sigaret.

Enfin wel een toffe serie