• 9.200.855 stemmen

Hollands Hoop - Seizoen 1 (2014)

Alternatieve titel: Dutch Hope

Afleveringen: 8

Speelduur: 6 uur en 40 minuten

Ontwikkeld door: Franky Ribbens

Met: Kim van Kooten, Martijn Lakemeier en Marcel Hensema

Oorsprong: Nederland

Datum van release: zaterdag 27 september 2014

Eerst uitgezonden op: NPO 2 (Nederland)

• Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Hollands Hoop

Als forensisch psychiater Fokke Augustinus een boerderij van zijn vader erft, zit hij met een burn-out thuis. Hij besluit met zijn gezin naar het Groningse platteland te verhuizen. De boerderij blijkt een wietimperium te zijn en is onderdeel van een crimineel netwerk. Het ethisch besef van Fokke brokkelt af, zeker als hij succesvol is met activiteiten die het daglicht niet kunnen verdragen.

Afleveringen Seizoen 1 (2014)

1. 1. In Holland Staat een Huis

27 september 2014 (50 minuten)

Forensisch psychiater Fokke Augustinus dreigt het allemaal te verliezen, zijn baan, zijn huwelijk en zijn gezin. Als zijn vader waarmee hij geen contact meer heeft sterft, is hij degene die Hollands Hoop erft. Hij ziet een nieuwe kans voor een herstart van het gezin Augustinus in het verre Groningen. De ontdekking van een enorm wietveld op het land brengt alles in een stroomversnelling.

2. 2. In een Groen Groen Knollenland

4 oktober 2014 (50 minuten)

Hollands Hoop krijgt ongenode gasten te verwerken. Een noodlottig ongeluk brengt Fokke en Pepijn direct in levensgevaar. Fokke komt voor een haast onmogelijke keuze te staan en ondervindt voor het eerst hoe het is om te onderhandelen met de allerhoogste inzet. Machteld twijfelt of ze terug moet keren naar Hollands Hoop, maar Lara geeft haar het laatste zetje dat ze nodig heeft.

3. 3. Mijn Vrouw Mijn Land

11 oktober 2014 (50 minuten)

Een forensisch psychiater rolt in een carrière als drugshandelaar als hij het boerenbedrijf van zijn vader erft. Zijn kennis van het criminele brein brengt hem meer succes dan hij aan kan.

4. 4. Dutch Passion

18 oktober 2014 (50 minuten)

De oogst moet worden verpakt en opgehaald. Fokke kan geen pottenkijkers gebruiken en moet Machteld en de kids van Hollands Hoop weg zien te krijgen. Pepijn ziet zijn kans om te laten zien dat hij zijn vader niet nodig heeft om zaken te doen. Fokke laat zijn duistere zakenpartners voor het eerst zien waartoe hij in staat is en creëert respect.

5. 5. Vladimir Poetin

25 oktober 2014 (50 minuten)

Fokke's verdwenen geld en Machtelds pikante vondst doen het wantrouwen binnen het gezin toenemen. Machteld trekt meer naar Anna toe nu ze Fokke niet meer vertrouwt; dit tot groot genoegen van de wethoudster. Pepijn komt erachter dat zijn rippers in de buurt zijn, op zoek naar meer. Hij verzwijgt dit voor zijn vader en roept de hulp in van de onberekenbare Bert, met alle gevolgen van dien. Dimitri krijgt eindelijk wat hij wil.

6. 6. Woeste Wieken

1 november 2014 (50 minuten)

Fokke raakt steeds verder verstrikt in het web van zijn eigen leugens en ziet nog maar één uitweg: de waarheid vertellen. Maar welke waarheid vertelt hij aan wie? Pepijn raakt zwaar onder invloed van Bert, totdat hij diens andere kant te zien krijgt; een nieuw inzicht tot gevolg. Machteld heeft het helemaal gehad met Fokke's leugens en probeert hem samen met Anna op heterdaad te betrappen. Zowel Fokke, Machteld en Pepijn komen tot dezelfde conclusie.

7. 7. Onder de Groene Zoden

8 november 2014 (50 minuten)

Pepijn heeft een oplossing bedacht, maar die is niet zonder risico. Fokke heeft een veiliger plan en voert dat succesvol uit. De tweespalt die hij daarmee weet te creëren tussen Sasha en Matthias brengt alles in een stroomversnelling, maar levert een nieuw, dodelijker gevaar op. Dimitri voelt zich verraden door Fokke en wil een drastische daad stellen.

8. 8. Sea of Green

15 november 2014 (50 minuten)

In een race tegen de klok zet Fokke alles op alles om Pepijn te vinden, maar hij moet eerst langs Matthias die nu op zijn gevaarlijkst is. In de tussentijd moet hij Machteld zien te sussen, die haar verbanden begint te leggen. Pepijn neemt een volwassen beslissing die wel eens het verschil zou kunnen maken tussen leven en dood.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Hollandse lulligheid met de glans van de betere Amerikaanse series. Het levert een zeer amusante serie op die van begin tot eind onderhoudt met inktzwarte galgenhumor en spannende wendingen. Alleen het einde stelt wat teleur, maar hopelijk gaat het de aanzet zijn tot een nog betere vervolgserie.

avatar van jester

jester

In eerste instantie heb ik een aantal afleveringen (deels) gezien, pas de afgelopen weken heb ik het hele seizoen 1 gezien. Mooie serie, goede vertolkingen. Goede mix van (zwarte) humor en spanning. Speciale vermelding voor Peter van den Begin als Dimitri, prachtige rol.

avatar van ZAP!

ZAP!

Na 3 afl. deels wel eens met voorgaande opmerkingen, maar ik mis het woordje absurdisme nog... Later meer.

avatar van ZAP!

ZAP!

Vooral een serie van momenten, want als geheel is dit erg overdetop en rommelig. Bv. dat Dimitri meteen in de eerste aflevering achter Fokke aan weet te komen en vervolgens dienst gaat doen als een soort van 'huisbegrafenisondernemer', of de wisselvallige toestanden met een kwakkelend huwelijk en de therapie bij de dominee. Soms grappig, soms bruut, heel soms dat je zowaar gaat meeleven maar net te vaak schouderophalend ongeloofwaardig en van de hak op te tak. De cast doet het uitstekend en de muziek en de cinematogra...beelden zijn vaak betoverend.

Peter van den Begin is ook mijn favoriet, nummer 2 en 3 moeten Peter Paul Muller (Matthias) en de mij verder onbekende Dries Alkemade (Bert) zijn, maar dat zal ook wat met dat leuke accent te maken hebben. Dat stuk met de 2 kampers was ook erg de moeite. Megan de Kruijff lijkt me er tot slot ook nog wel eentje om in de gaten te houden...

Kom ik voorlopig op een milde 3 sterren uit en blijf ik benieuwd naar het 2e seizoen dat hier nog klaarligt. Seizoen 3 komt er dus ook aan, in 2020 (nog niet eerder meegemaakt dat er zoveel tijd tussen de seizoenen zat)!

avatar van eldorado

eldorado

Ben benieuwd of de Groningers deze serie ook zullen waarderen. Grappige en spannende serie.