• 9.222.470 stemmen

Knokke Off - Seizoen 1 (2023)

Alternatieve titel: High Tides

Afleveringen: 10

Speelduur: 5 uur en 55 minuten

Ontwikkeld door: Anthony Van Biervliet

Met: Pommelien Thijs, Willem De Schryver en Eliyha Altena

Oorsprong: België

Datum van release: vrijdag 12 mei 2023

Eerst uitgezonden op: VRT (België)

• Netflix Bekijk seizoen 1 via Netflix
  • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Knokke Off

Twee twintigers genaamd Louise Basteyns en Alexandre 'Alex' Vandael, beiden afkomstig uit een rijke familie, beleven samen met hun vriendengroep een onbezonnen zomer in het luxueuze Knokke. Ondanks hun zorgeloze levensstijl en extravagante feesten, voelen ze de druk van hun ouders om te voldoen aan hoge verwachtingen. Hierdoor raken ze verstrikt in hun zoektocht naar ware vriendschap, liefde en vooral hun eigen identiteit.

Afleveringen Seizoen 1 (2023)

1. 1. Welcome to Knokke, Bitch!

12 mei 2023 (37 minuten)

Daan en zijn moeder Melissa spenderen hun zomer in Knokke. Daan ontmoet Alex en zijn entourage, waaronder Louise. Ondertussen doet Alex zijn vader Patrick meer dan enkel de aankoop van een waardevol schilderij.

2. 2. Wil Je Ook Eens Proeven?

12 mei 2023 (36 minuten)

Melissa vindt een job als nanny in Knokke. Daan leert Louise beter kennen. Op een feestje aan de beach club gaat Alex over de schreef.

3. 3. Wie bij de Hond Slaapt

12 mei 2023 (35 minuten)

Eleonore verdenkt de nieuwe nanny Melissa van diefstal. Angelique en Emilie zijn volop bezig met het voorbereiden van de trouw. Wanneer Alex zijn limieten zoekt met de speedboot, loopt het volledig mis.

4. 4. Ik Heb een Fucking Goed Idee!

19 mei 2023 (34 minuten)

Daan neemt Louise mee naar zijn camping. Terwijl Eleonore en Patrick het huis uit zijn, probeert Alex wraak te nemen op zijn vader.

5. 5. Home Sweet home

26 mei 2023 (35 minuten)

Eleonore ontdekt de schade die Alex heeft aangericht. Alex is volop aan het werken voor The Crazy Lulu en heeft weinig tijd voor andere zaken. Daan neemt Louise mee naar zijn ouderlijk huis in Breda.

6. 6. Ik Ruik naar Seks

2 juni 2023 (36 minuten)

Daan confronteert zijn moeder en vertelt wat hij van Louise weet over Claudia. Louise en Daan doen hun best om hun affaire te verstoppen voor Alex, die zich volop voorbereidt voor de opening van zijn club. Ondertussen is Patrick terug van Dubai en leert hij dat Alex zijn project heeft waargemaakt.

7. 7. The Big Bad Wolf

9 juni 2023 (38 minuten)

Alex confronteert Daan en Louise afzonderlijk over hun affaire. Eleonore voelt zich steeds meer op haar gemak bij Melissa. Louise organiseert een vrijgezellenfeest voor haar zus Emilie.

8. 8. Da's Tenminste een Brave

16 juni 2023 (37 minuten)

Alex beseft dat hij Louise heeft verwaarloosd en belooft het goed te maken. Daan mist haar enorm en wil haar zo snel mogelijk zien. Angelique en Jan zoeken een oplossing voor hun dochter.

9. 9. Ze Weten Het

23 juni 2023 (35 minuten)

Alex worstelt met paniekaanvallen. Eleonore confronteert Melissa over haar band met Claudia. Ondertussen is Emilie van gedachte veranderd over de trouw. Patrick brengt een bezoek aan de beachclub van Jacques.

10. 10. Op de Liefde

30 juni 2023 (32 minuten)

Daan is helemaal overstuur wanneer hij Jacques in de beach club vindt. Eleonore organiseert een verrassingsfeest voor Patrick. Alex worstelt met de waarheid.

avatar van vinny70

vinny70

Omg, wat is dit een slechte serie. Super slecht acteerwerk en mottige verhaallijn.

Hoge score strookt totaal niet met de werkelijkheid.

avatar van Chefkes

Chefkes

Alle mooie verhalen in de pers, vergeet het - dit is bagger. Verhaal, acteerwerk is van dusdanig laag niveau dat je je tijd beter kunt steken in wat dan ook.

avatar van Joy4ever

Joy4ever

Bijzonder sterke serie weer van onze Zuiderburen. Goed verhaal, prima acteerwerk en een erg sterk slot. Niks mis mee.

avatar van Dxxx

Dxxx

Niet de moeite waard om naar te kijken. Acteerwerk is echt slecht, en zitten vol giftige mensen in deze serie.

avatar van movie freak84

movie freak84

bubbly schreef:

Dit cijfer slaat nou echt nergens op. Heb je het uberhaubt wel gekeken.

avatar van movie freak84

movie freak84

Mijn vriendin was de serie aan het kijken , ik was zelf met the witcher bezig maar heb toch in de tussentijd behoorlijk veel van de serie meegekeken. Ik vond het acteerwerk meer dan prima en het verhaal ook. Ik ben normaal niet zo van de nederlandse series/ films maar wat ik ervan heb gezien vond ik hem best goed. Als ik hem een cijfer zou geven op basis van wat ik gezien heb( best veel) zou ik hem een 3.5 geven. Maar omdat ik hem dus niet volledig heb gezien ga ik ook geen cijfer geven. Kijk naar het cijfer op imdb die komt voor mijn gevoel beter in de buurt.

avatar van Le Edzel

Le Edzel

Naarmate de serie vordert, wordt de serie wat sterker. Tijdens de eerste afleveringen voelde het acteerwerk nu en dan wat onwennig en awkward, naarmate de serie vorderde stegen de acteerprestaties ook van verschillende personages (oa personage Alex).

Geen hoogvlieger, echter weldegelijk vermakelijk en voldoende.

avatar van Corcicus

Corcicus

Lieve deugd, wat een flauwekul. Geen fan van de acteerstijl van Pommelien Thijs en de hele serie draait rond haar. De personages zijn stuk voor stuk antipathiek en de de situaties waarin ze verzeild geraken door de band genomen oninteressant. Ontzettend veel drama ook, je moet er maar tegen kunnen.

avatar van NRT

NRT

vinny70 schreef:

Hoge score strookt totaal niet met de werkelijkheid.

Dat bepaal jij niet. Daarom is een gemiddelde. De arrogantie van sommigen is stuitend. Ik vind het wel een degelijke serie.

avatar van Scampy

Scampy

Goed gemaakt en redelijk goeie acteurs maar hoeft dit nu hoofdzakelijk over drugs, seks, overmatig drinken, kotsen, geweld en ontrouw gaan bij onze jeugd? En dan verwonderd zijn dat de jeugd daar een voorbeeld aan neemt terwijl je bijna elke dag in de krant leest over geweld en pesten op sociale media bij minderjarigen? Die denken dat het zo hoort tegenwoordig! Ja we gaan er nog elke dag op vooruit! Leve het verheerlijken van geweld en verdovende middelen! En de (Vlaamse) pers vindt dit een goeie serie? Voor mij mocht het wat minder zijn Luc Wyns! Je zou haast denken dat je gefrustreerd bent! Geen enkele aflevering brengt iets positiefs over onze jeugd. Uw reclamespots van de Gamma waren dan tenminste nog geestig! En dan krijgen series zoals Arcadia niet wat ze verdienen te krijgen! Maja de rest kijkt naar de tweehonderdste herhaling van FC de kampioenen...!

avatar van Diederik58

Diederik58

De kritiek op het acteren is niet mijn mening.

Willem de Schryver is erg goed in het acteren van de stemmingswisselingen en het uitdrukken van de emoties. Soms ietwat overgeacteerd, maar ik vond hem overtuigen. Eliyha Altena acteert erg naturel. Zeker geen opgezegde dreuntjes zoals je vaker bij Nederlandse acteurs ziet. Ook Pommelien Thijs vind ik prima acteren. De Vlaamse acteurs vind ik soms moeilijk te beoordelen (voor zover ik dat mag) vanwege het Vlaams. In mijn oren klinkt dat nogal opgezegd.

Het verhaal over de verdwijning van de zus van Melissa komt te weinig op de voorgrond. Omdat het uiteindelijk hier om draait, ha dhet meer aandacht mogen krijgen. De serie had meer compacter mogen zijn. Nu zit er onnodige opvulling in om te laten zien dat de jet set van Knokke alleen uit drugsgebruikende, zuipende en vreemdgaande en alles neukend wat los en vast staat. Verder doet men erg hun best om Patrick tot superklootzak te bombarderen.

Er zitten zoveel verhaallijnen in de serie, dat het eigenlijk alleen maar een soapserie is.

Het was beter geweest om de verhaallijnen te beperken en deze goed uit te werken.

Toch heb ik genoten van de serie. Vooral vanwege het acteren. Het cameragebruik is prima in orde.

Uiteindelijk komt het tot een niet verrassende plot. Er werd te veel prijs gegeven in de afleveringen.

Een tweede serie zal er niet komen. Maar ik hoop zeker meer te kunnen te zien van de jonge acteurs.

avatar van The Dominator

The Dominator

Ik wilden deze serie zien, omdat er veel goeds over werd geschreven. Uiteindelijk vond ik het flink tegengevallen, want betreft een zeer matig en filterdun verhaal. De serie mist ook de echte spanning om er naar te blijven kijken. Heel soms is het wel eens spannend, maar men presteert het dan weer terug te vallen in een langdradige scene.

avatar van Chelsea94

Chelsea94

Is commentaar op deze serie verboden? Mijn reactie is blijkbaar verwijderd omdat ik aangeef dat deze serie alleen maar lift op de Pommelien hype. Een goede actrice is ze niet, maar ze is enorm populair. Ook Anna Drijver vind ik persoonlijk geen goede actrice, dus ik vind het verbazend dat deze serie nog een seizoen krijgt.

avatar van umbra

umbra

Lol blijkbaar enkel de haters die hier comments geven, als je zowel nr de score hier op MM ziet met 3,43/5* en op IMDb 7,3/10 (uit +3700 stemmen). Had hier nog niets over gedropt, maar nu dat ik naar het tweede seizoen aan het kijken ben, vind ik heerlijke serie en hoe ik de mensheid zie.

avatar van Donkerwoud

Donkerwoud

Wel van genoten. De onuitstaanbare karakters. De vileine zwarte humor. De schitterende sfeerbeelden van Knokke en omgeving. De snelle montage en filmische trucjes om de wankelijke geestesgesteldheid van sommige personages neer te zetten. Bij vlagen best lief als de personages toch liefde en genegenheid bij elkaar vinden. Al voegt het thriller-motiefje weinig toe aan de serie en laat het acteerwerk soms serieus te wensen over. Maar ik geef een tweede seizoen van 'Knokke Off' zeker een kans. Je gaat wel geven om die rijkeluisklootzakken met hun malle fratsen.

avatar van Oliveri

Oliveri

Niet mijn ding. 1.5/5

avatar van michon-d

michon-d

aardige serie, wat slecht acteer werk van Anna Drijver.