• 11.252 nieuwsartikelen
 • 163.432 films
 • 10.398 series
 • 30.303 seizoenen
 • 617.855 acteurs
 • 193.881 gebruikers
 • 9.023.376 stemmen
Avatar
 
banner banner

Pandore - Seizoen 1 (2022)

3,40 5 stemmen

Show titel: Pandore

IMDb beoordeling: 7,5 (394)

Afleveringen: 10

Speelduur: 8 uur en 10 minuten

Ontwikkeld door: Anne Coesens, Savina Dellicour en Vania Leturcq

Met: Anne Coesens, Yoann Blanc en Salomé Richard

Oorsprong: België

Datum van release: zondag 13 februari 2022

Eerst uitgezonden op: La Une (België)

 • On Demand:

 • NPO Start Bekijk seizoen 1 via NPO Start
 • Netflix Niet beschikbaar op Netflix
 • Pathé thuis Niet beschikbaar op Pathé Thuis
 • Videoland Niet beschikbaar op Videoland
 • Amazon Prime Niet beschikbaar op Amazon Prime
 • Disney+ Niet beschikbaar op Disney+
 • Google Play Niet beschikbaar op Google Play
 • Google Play Niet beschikbaar op Ziggo

Plot Pandore

In Brussel, twee maanden voor de federale verkiezingen, is de politieke campagne volop bezig. Een tragische aanval op een jonge activiste zet een reeks gebeurtenissen in gang die het leven van een onderzoeksrechter, een politicus en een journalist overhoop gooit. De confrontaties tussen hen kunnen het gezicht van de Belgische politiek en de media ingrijpend veranderen. Dit is het verhaal over een strijd, die tussen justitie en politiek. Maar ook een botsing tussen een man en een vrouw die elk, in een moment van persoonlijke crisis, de doos van Pandora hebben geopend en krachten hebben ontketend die hen naar een onafwendbare confrontatie zullen leiden.

Afleveringen Seizoen 1 (2022)

 1. Aflevering 1

  13 februari 2022 (44 minuten)

  Onderzoeksrechter Claire Delval ontdekt tot haar grote schrik dat haar vader, een politicus, betrokken is bij een corruptieschandaal waar zij het onderzoek naar leidt. Mark Van Dyck aast op de positie van haar vader, maar krijgt te horen dat hij niet populair genoeg is. Maar dan vindt er een ingrijpend incident plaats waardoor alles verandert.

 2. Aflevering 2

  13 februari 2022 (48 minuten)

  Claire stort zich op het onderzoek naar de groepsverkrachting van activiste Ludivine. Op een filmpje op internet is maar één verkrachter zichtbaar, Wahab, een jonge Marokkaan en een illegale vreemdeling. Mark was getuige van de verkrachting. Hij durfde niet in te grijpen, maar filmde het voorval en bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis.

 3. Aflevering 3

  20 februari 2022 (45 minuten)

  De dood van de jonge Wahab grijpt Claire aan. Ze doet haar best om de verkrachters van Ludivine, die haar geheugen kwijt is, op te sporen. Claire stelt daarom voor een reconstructie te doen. Ze vraagt Mark of hij daarbij aanwezig kan zijn. Ludivine herinnert zich weer wat er gebeurd is, maar ze heeft het niet over Mark. Mark wil lijsttrekker worden van zijn partij.

 4. Aflevering 4

  20 februari 2022 (54 minuten)

  Naar aanleiding van de reconstructie worden vier verdachten opgepakt, maar de bendeleider blijft volhouden dat hij niet bij de verkrachting aanwezig was. Claire heeft geen direct bewijs, dus richt ze zich tot Mark. Mark laat merken dat hij wil dat het recht zegeviert en doet haar een opmerkelijk voorstel. Daarnaast probeert hij stemmen te winnen via een persoonlijke video.

 5. Aflevering 5

  27 februari 2022 (47 minuten)

  Het onderzoek naar de verkrachtingszaak loopt nog steeds en het zit Claire niet lekker dat ze niet weet wie het filmpje gemaakt heeft. Ze zet alles op alles om dat te weten te komen en doet een belangrijke ontdekking. Ondertussen zit de zus van Ludivine gevangen in Saudi-Arabië, wat tot de nodige spanningen leidt.

 6. Aflevering 6

  27 februari 2022 (51 minuten)

  Claire voelt zich schuldig tegenover haar echtgenoot en tegenover haar vader, om totaal verschillende redenen. Ze stort zich op haar werk om uit te zoeken wie er achter het filmpje zit. Wanneer ze de waarheid ontdekt, stort haar wereld in. Ondertussen wordt Mark gechanteerd en doet hij verwoede pogingen om zijn hachje te redden.

 7. Aflevering 7

  6 maart 2022 (48 minuten)

  Nu Claire heeft ontdekt wie er achter het filmpje zit, besluit ze de confrontatie met hem aan te gaan, maar de ontmoeting loopt niet volgens plan. Thuis besluit Claire open kaart te spelen met lecuyer'>Samuel en dat zorgt voor een ander probleem. Ondertussen komt haar geloofwaardigheid als onderzoeksrechter ook nog op het spel te staan.

 8. Aflevering 8

  6 maart 2022 (52 minuten)

  Claire is opgelucht dat de rechtszaak tegen haar vader met een sisser afloopt, aangezien haar slippertje met Mark het onderzoek geschaad heeft. Intussen heeft Mark het heel zwaar. Zijn vrouw steunt hem niet meer, zijn moeder ziet het niet meer zitten en de dreigementen van Ludivine worden hem te veel.

 9. Aflevering 9

  13 maart 2022 (50 minuten)

  Claire is kapot van de dood van Ludivine. Hoewel het om zelfdoding lijkt te gaan, zoekt Claire er meer achter en ze verdenkt Mark, maar die lijkt een alibi te hebben. Mark verkeert in een overwinningsroes, totdat Claire het op de uitvaart van Ludivine aan de stok krijgt met zijn vrouw en daar nieuwe informatie hoort.

 10. Aflevering 10

  20 maart 2022 (51 minuten)

  Claire slaagt er niet in om de mensen om haar heen te overtuigen van haar verdenkingen tegen Mark. Ze geeft de hoop niet op en besluit andere middelen in te zetten. Mark leidt inmiddels een dubbelleven: enerzijds is hij nu eindelijk een echte politicus en anderzijds valt zijn privéleven in duigen. Hij voelt zich eenzaam zonder zijn vrouw en kinderen.

Reviews & comments

zoeken in:
avatar van badfans69

badfans69

 • 3091 berichten
 • 5328 stemmen

Vanaf 11 april wekelijks twee afleveringen te zien op NPO 3 en NPO Start.


avatar van Oliveri

Oliveri

 • 377 berichten
 • 319 stemmen

Spannende Waalse serie die draait om een veelbelovende politicus die toevallige getuige wordt van een groepsverkrachting. Zoals gewend van onze zuiderburen zit ook deze serie weer prima in elkaar en wordt er goed geacteerd. Aanbevolen!


Gast

 • berichten
 • stemmen

Let op: In verband met copyright is het op TvMeter.nl niet toegestaan om de inhoud van externe websites over te nemen, ook niet met bronvermelding. Je mag natuurlijk wel een link naar een externe pagina plaatsen, samen met je eigen beschrijving of eventueel de eerste alinea van de tekst. Je krijgt deze waarschuwing omdat het er op lijkt dat je een lange tekst hebt geplakt in je bericht.

* denotes required fields.

Let op! Je gebruikersnaam is voor iedereen zichtbaar, en kun je later niet meer aanpassen.

* denotes required fields.